Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól számít "cikinek" a...

Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdés annak okán fogalmazódott meg bennem, hogy valahányszor összefutok régebbi ismerőseimmel és rákérdeznek hol élek, a válasz után teljesen lesajnálóan reagálnak. 24 éves nő vagyok, tanulok és van egy nagyszerű állásom. Megtehetném, hogy elkoltozzek, de semmi értelmét nem látom, hogy magányosan, egyedül éljek, miközben lehetek a számomra legfontosabb emberekkel is. Fontos azt is hozzátennem, hogy a szüleim is így vélekednek, nem vagyok terhükre semmilyen szempontból. (nem vagyok ingyenélő, illetve nagy a ház, ezáltal mindenkinek megvan a privátszférája)
2021. febr. 26. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
66%
Azért így kicsit más a helyzet, hogy van saját lakásod, csak igényed nincs az önállósodásra. Ez ha nem is ciki, de legalábbis furcsa 24 évesen.
2021. febr. 26. 22:13
 22/70 anonim ***** válasza:
77%

18 évesen költöztem el úgymond, mert muszáj volt. (anyukám meghalt, apám nője nem akart a lakásában látni, mert egy hárpia) akkor egy kis garzonlakásban éltem.

19 évesen külföldre költöztem, közel 3 èvig egyedül éltem, 3 éve a párommal.

Mostohatesóm 29 éves, még mindig mamahotelezik, az anyja kinyalja a seggét mindenben, én nem tudnék így élni.

Sokkal önállóbb lettem, nem szarok be, ha jön egy csekk. :D

25/N

2021. febr. 26. 22:16
 23/70 anonim ***** válasza:
75%

Hiába gondolja valaki önellátónak magát, míg otthon él, nem az.

Nem ugyanaz x ezer forintot hazaadni, meg kivenni a részed a dolgokból.

Teljesen más, amikor tényleg csak azt tudod enni, amit te magad vásárolsz. Akkor van tiszta ruhád, ha te kimosod és kiteregeted. Akkor eszel főtt kaját, ha főzöl magadnak. Akkor van tisztaság, ha te kitakarítasz.

Teljesen más az, hogy otthon tele a hűtő, mindig van tiszta ruha, stb, mert anya-apa megcsiálja ezeket akkor is, ha te nem vagy otthon. Hiába segítesz be a teendőkbe és hiába adsz haza pénzt. Otthon egyszerűen képtelenség megtanulni azt, milyen az, amikor 100%-ban magadról kell gondoskodnod.

Cikinek nem ciki, sőt, praktikus, főleg a mai világban. Viszont minél később válsz le, annál nehezebb lesz valóban önállósodnod.

2021. febr. 26. 22:21
 24/70 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem a kortól, inkább a helyzettől ciki. Ha valaki tanul, vagy anyagilag nem teheti meg (vagy legalábbis nem érdemes), hogy külön költözzön, akkor semmi gond nincs vele. Akkor sincs gond, ha pl. együtt visz a szülőkkel vállalkozást, vagy támogatja az idősödő szüleit valaki ezáltal. Aki kitartottként van, csak azért, ne kelljen önállósodnia... na, az ciki. Ha látom, hogy valaki eljárkál nyaralni nagy pénzekért, meg sokat költ márkás ruhára, de pl. nem költözik el, és ugyan nem mondja általában, de anyu főz és mos rá, na, az ciki. Az az egészséges, ha az ember önállósodni akar szerintem.
2021. febr. 26. 22:23
 25/70 anonim ***** válasza:
61%
20: Nem mindenki ilyen. Párral, családdal költözni oké, de nekem így is "ingerszegény" környezetem van. Ha külön költöznék, akkor kb embert sem látnék. Lehet, hogy neked "cool mencimanci" dolog, de nekem kicsit valami hajótörött érzésem lenne, és semmi kedvem néhány hónap múlva becsavarodva "wilson labdát" rajzolgatni. Introvertált, otthonülős ember vagyok, ennek ellenére jó, ha legalább valaki megkérdezi, milyen hetem volt.
2021. febr. 26. 22:26
 26/70 anonim ***** válasza:
58%
20/25 Van igazság abban, amit mondani akartál. Ugyanakkor ékes példája is lehet annak, amikor valaki nem egy jól szerető és támogató családból kerül ki. Nem lesz attól senki sem kismajom érzelmileg, mert felnőttként is fontos számára a családja és nem éri be évi 1-2 találkával. Továbbá egy jól szerető közegben az érzelmi leszakadás magától megtörténik és egyáltalán nem befolyásolja a fizikai távolság.
2021. febr. 26. 22:43
 27/70 anonim ***** válasza:
76%
Nem értem miért ilyen negatívak az albérlettel az emberek. Én suli/munka miatt költöztem albérletbe amíg tanultam barátokkal, később egy kis garzonba. Életem legjobb évei voltak. Otthon is jól éreztem magam, de elképzelni sem tudnám már, hogy otthon éljek. Az sem igaz, hogy lakásra nem lehet sporolni albérletben. Nem könnyű és tény, hogy kell hozzá egy jó szakma/állás, de egészen más a felnőtt élet ha elköltözöl.
2021. febr. 26. 22:49
 28/70 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem semmikor sem ciki. Én nem szeretek egyedül lakni, próbáltam és nekem egyáltalán nem jön be. Mindig sokkal jobban szerettem szoba/lakótársakkal vagy a párommal élni, de jelenleg nincsen párkapcsolatom és már azért nem szeretnék random emberekkel összeköltözni, akkor imádtam, tetszett, jó volt, de már nem erre vágyom. A szüleimmel élek és teljesen jól megvagyunk együtt, szeretek velük lakni. Az anyagiakba nem szállok bele mert nem fogadják el, de egyébként önálló vagyok. Ha arról lenne szó, hogy pl. más városban találnék munkát, összeköltöznék a párommal stb., akkor elköltöznék. Viszont most semmiféle motivációm nincsen rá, teljesen elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel.
2021. febr. 26. 22:59
 29/70 A kérdező kommentje:

23: azt hittem egyértelmű, de nem mamahoteles vagyok. Mint írtam, a családi ház nagy, külön "lakrészem" van kiskamasz korom ota.

Azt eszem, amit én vásárolok, rendelek vagy készítek el. Akkor van tiszta ruhám, ha kimosom és kiteregetem. Akkor van tisztaság, ha kitakarítok.

Szüleimnek pedig segítek a saját teendőikkel kapcsolatban.

Illetve voltam már külön a tanulmányaim miatt 1 évet külföldön, nem vagyok egy elveszett lélek. Egész egyszerűen így vagyok boldog, és megítélésem szerint nem vagyok emiatt kevésbé önálló.

2021. febr. 26. 23:02
 30/70 anonim ***** válasza:
77%

20-as vagyok, imádom a szüleimet, a gyerekkorom nagyon jó volt, de teljesen más velük élni, és egyedül.

23-as tökéletesen leírta a fizikai részét. Az érzelmi meg nem tudom, szerintem mindenkinek igénye kellene, hogy legyen, hogy ne csak mások függvényében létezzen, és ne golyózzon be, ha egy hétig nem kérdezi meg senki, mi történt a munkahelyén. A magunkkal való kapcsolatot mindenki félvállról veszi, pedig nagyon sok mindent meghatároz. Pl. bennmaradunk-e egy rossz kapcsolatban, csak mert félünk, hogy mi lesz, ha nem szól hozzánk senki.

2021. febr. 26. 23:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!