Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?
18 évesen költöztem el úgymond, mert muszáj volt. (anyukám meghalt, apám nője nem akart a lakásában látni, mert egy hárpia) akkor egy kis garzonlakásban éltem.
19 évesen külföldre költöztem, közel 3 èvig egyedül éltem, 3 éve a párommal.
Mostohatesóm 29 éves, még mindig mamahotelezik, az anyja kinyalja a seggét mindenben, én nem tudnék így élni.
Sokkal önállóbb lettem, nem szarok be, ha jön egy csekk. :D
25/N
Hiába gondolja valaki önellátónak magát, míg otthon él, nem az.
Nem ugyanaz x ezer forintot hazaadni, meg kivenni a részed a dolgokból.
Teljesen más, amikor tényleg csak azt tudod enni, amit te magad vásárolsz. Akkor van tiszta ruhád, ha te kimosod és kiteregeted. Akkor eszel főtt kaját, ha főzöl magadnak. Akkor van tisztaság, ha te kitakarítasz.
Teljesen más az, hogy otthon tele a hűtő, mindig van tiszta ruha, stb, mert anya-apa megcsiálja ezeket akkor is, ha te nem vagy otthon. Hiába segítesz be a teendőkbe és hiába adsz haza pénzt. Otthon egyszerűen képtelenség megtanulni azt, milyen az, amikor 100%-ban magadról kell gondoskodnod.
Cikinek nem ciki, sőt, praktikus, főleg a mai világban. Viszont minél később válsz le, annál nehezebb lesz valóban önállósodnod.
23: azt hittem egyértelmű, de nem mamahoteles vagyok. Mint írtam, a családi ház nagy, külön "lakrészem" van kiskamasz korom ota.
Azt eszem, amit én vásárolok, rendelek vagy készítek el. Akkor van tiszta ruhám, ha kimosom és kiteregetem. Akkor van tisztaság, ha kitakarítok.
Szüleimnek pedig segítek a saját teendőikkel kapcsolatban.
Illetve voltam már külön a tanulmányaim miatt 1 évet külföldön, nem vagyok egy elveszett lélek. Egész egyszerűen így vagyok boldog, és megítélésem szerint nem vagyok emiatt kevésbé önálló.
20-as vagyok, imádom a szüleimet, a gyerekkorom nagyon jó volt, de teljesen más velük élni, és egyedül.
23-as tökéletesen leírta a fizikai részét. Az érzelmi meg nem tudom, szerintem mindenkinek igénye kellene, hogy legyen, hogy ne csak mások függvényében létezzen, és ne golyózzon be, ha egy hétig nem kérdezi meg senki, mi történt a munkahelyén. A magunkkal való kapcsolatot mindenki félvállról veszi, pedig nagyon sok mindent meghatároz. Pl. bennmaradunk-e egy rossz kapcsolatban, csak mert félünk, hogy mi lesz, ha nem szól hozzánk senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!