Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól számít "cikinek" a...

Mikortól számít "cikinek" a szüleinkkel élni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdés annak okán fogalmazódott meg bennem, hogy valahányszor összefutok régebbi ismerőseimmel és rákérdeznek hol élek, a válasz után teljesen lesajnálóan reagálnak. 24 éves nő vagyok, tanulok és van egy nagyszerű állásom. Megtehetném, hogy elkoltozzek, de semmi értelmét nem látom, hogy magányosan, egyedül éljek, miközben lehetek a számomra legfontosabb emberekkel is. Fontos azt is hozzátennem, hogy a szüleim is így vélekednek, nem vagyok terhükre semmilyen szempontból. (nem vagyok ingyenélő, illetve nagy a ház, ezáltal mindenkinek megvan a privátszférája)
2021. febr. 26. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
66%

Akinek nincs komoly párkapcsolata, és szeret otthon lakni, és ugyanúgy el tudja önmagát látni, akkor hülye volna albérletre vagy hitelre pazarolnia a pénzét, ahelyett, hogy gyűjtögetné a pénzét, és akkor sokkal jobban jár a későbbi életében.

Tessék csak lepontozni emiatt.

De amúgy, mki úgy éli az életét, ahogy szeretné. :-)

2021. febr. 26. 21:06
 12/70 anonim ***** válasza:
72%
34 vagyok, kb 1 éven belül saját lakást tervezek. Mivel nincs párom, a szülőkkel jó a viszonyom, és a munkám sem indokolja a költözést, nem tartottam "értelmes" döntésnek, hogy 2 sarokkal arrébb költözzek, hogy nézhessem a 4 falat munka után teljesen egyedül, főbérlő zsebét tömve, csak hogy "ne legyen ciki" mások szemében.
2021. febr. 26. 21:09
 13/70 anonim ***** válasza:
87%

A szülőkkel élni nem ciki, velük eltartatni és kiszolgáltatni magát, az viszont ultragáz.

Ha ez a te esetedben nem így van, akkor szerintem semmi gond nincs; akinek nem tetszik, tehet egy szívességet. Majd ha már kényelmetlenné válik a helyzet, akkor váltasz, ha módodban áll.

2021. febr. 26. 21:10
 14/70 anonim ***** válasza:
89%
Velük élni nem ciki, ha anyagilag kiveszed a részed, segítesz a háztartásban és ők nem úgy kontrollálnak mintha még kisgyerek lennél. Nekem van ismerősöm, aki 34 éves, jól fizető komoly munkája van, de kb az anyja a mai napig kikészíti neki a ruhát reggel :)
2021. febr. 26. 21:16
 15/70 anonim ***** válasza:
36%

Ha fiú vagy 21 évesen már ciki.

Ha lány , akkor 88 évesen kezd ciki lenni.

A kettősmércés nők szerint.

Szerintem amíg kijössz a szülőkkel addig nem ciki.

2021. febr. 26. 21:20
 16/70 anonim ***** válasza:
86%

semmikortól nem ciki ebben semmi!

az ciki ha vki szopással fizet az albérletért és feltölti a képet h milyen menő lakásban él

2021. febr. 26. 21:28
 17/70 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Ahogy írtam, teljesen független vagyok. Anyagilag is hozzájárulok a "lakhatásomhoz" és természetesen kiveszem a részem a teendőkből is. Nem vagyok gyerekként kezelve sem, csupán tényleg az van, hogy tökéletesen elvagyunk egymás társaságában és nagyon jó a kapcsolatunk.

Van egy lakásom, de inkább kiadtam, passzív jövedelem gyanánt.

Nyilván, ha komoly párkapcsolatot terveznék a közeljövőben, akkor nem így viszonyulnék a dolgokhoz, de jó pár évig ez nem téma számomra.

2021. febr. 26. 21:39
 18/70 anonim ***** válasza:
74%
Én azóta inkább nem mondok semmit, amióta olyan ismerősöm osztja a különköltözésről az észt, aki a tini testvérével elkényszerült otthonról (ő a pasijához, kényszerből, nem terveztek még összeköltözni), mert az anyja élhetetlenné tette a házukat közműveket tekintve....
2021. febr. 26. 21:51
 19/70 anonim ***** válasza:
45%

Akkortol szamit cikinek, mikor semmi ertelmeset nem csinalsz es eloskodsz a szuleiden. Atlagosan olyan 25-28 eves korig lehet szegyentelenul otthon lakni, mert addigra vegzel el mondjuk egy egyetemet es egy szaknat vagy 2 egyetemet vagy egyaltalan q egyetemet es kis munkat, ami mellett akar felre is rakhatsz. En is olyan szerencses helyzetben vagyok, hogy bar 18 eves korom ota dolgozom es 25 leszek, de a szuleim mindenben tamogatnak, ha már vállaltak. Értsd: tobb szakmám van mar, es ezt ok alltak anyagilag, amig otthon laktam eltartotottak, habar mar volt sajat penzem, de ram tobbet ruha, telo stb nem koltottek, en koltottem magamra, ugyanakkor nem eloskodtem, mert nem volt elvart az eltartasom, viszont mint csalad es mint szulo, aki gyereket vallalt, teljesitettek a minimalis szuli elvarast es ahogy tudtak tamogattak a gyerekuket.

Igy pl nem gaz. De ahogy az ocsem tolja, hogy erettsehi ota 20 eves iden es csak doglik es fuvezik a baratnojevel es a haverjaival es anyam foz mos rajuk, az mar pofatlansag es ciki. Nem tanul, nem dolgozik, en mindkettot csinaltam, tettem azert, hogy ne kelljen tobbet eltartani. Ugy voltam vele, hogy amig osszegyujtok egy lakasra es kocsira, addig maradok otthon. Ez megtortent, tovabbiakban visszautasitottam a segitseget, mostmar megelek, nem kell ram pazarolni tobb idot es penzt. En anno azert kikotottem magamnak, hogy minimum 28 evesen azert elkoltozom, de alberletet semmikepp sem fizettem volna, az csak kidobott penz. Attol fugg, hogy 20on par evesen ciki-e, hogy ugy elsz mint en, vagy ugy mint ocsem, mert ez egy csaj szemeben is igy lehet ciki vagy nem, illetve szulok reszerol non sense vagy nem. Ha te 30 eves korodig gyujtogetsz es segítenek, mazlista vagy es ez van, nem ciki, ha meg tudsz amugy allni a labadon. Egy csaj nehezen toleralna lehet, kiveve ha megerti h miert. De azert 30 ev korul illik mar onallobbnak tunni, ha telik ra, akkortajt mar lecikizne barki, habar ha te tudod h mi a celod akkor magad elott meg akkor sem feltetlen ciki. Meg ha van egy baratnod akivel 2en osszerakjatok amitek van, ugy konnyebb eletben maradni. Persze kell a minosegi parkapcsolat is, de reszben errol is szol meg a párkapcsolat: 2en 2 fizubol konnyebb.

24/F

2021. febr. 26. 22:02
 20/70 anonim ***** válasza:
59%
Nem vagy független. Nekem nőként az érzelmi függetlenedés lenne a legfontosabb. Soha nem értettem ezt a "magányosan, egyedül éljek" hisztit. Igazából mindenkinek kötelezővé tenném, hogy legalább fél évet egyedül éljen. Sok mindenre rájön az ember, talpraesettebb lesz, érzelmileg sem lesz kismajom.
2021. febr. 26. 22:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!