Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A legnagyobb szívás szép...

A legnagyobb szívás szép szülők átlagos/csúnya gyereke lenni?

Figyelt kérdés
Ekkor éri a legtöbb sérelem és keserűség az embert élete korai szakaszában és ekkor szerez súlyos traumákat? A szülők minden bizonnyal neheztelnek rá, és képtelenek feltétel NÉLKÜL szeretni a gyereket.
2021. febr. 20. 21:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/440 A kérdező kommentje:

9

Ez nem csak ennyiről szól. A jogaid is változnak a külsődtől függően. Az, hogy mennyi szeretet kapsz (például a szüleidtől) is nagyban függ a külsődtől. A külső a legfontosabb ha szeretetet, elfogadást, megértést akarsz. Nyilván azt mondanák, hogy lehet kompenzálni pénzzel, karrierrel, humorral stb...de cserébe nem szeretet fogsz kapni hanem más dolgokat. Például tisztelet, amiért nem adtad fel és küzdöttél. De attól függetlenül még mindig nem fognak szeretni, a hamis barátok ugyanúgy ott fognak hagyni amikor elfogy a pénzed.

2021. febr. 20. 22:05
 12/440 A kérdező kommentje:

10

A legtöbb társaságban a külső nagyon fontos szempont a népszerűség tekintetében. Ez szerintem egy természeti törvény, mert a természet is a szépet akarja tovább örökíteni. Nem igazságos de egy törvény, amelyet sehogy nem tudsz megkerülni.

A szépség pedig sajnos objektív, legtöbb esetben egyetértés van valakinek a szépségét illetve annak hiányát illetően.

De a kérdés még mindig a szép szülők csúnya gyerekeiről szól és szenvedéseikről, traumáikról és ezek kihatásairól a felnőtt korukra.

2021. febr. 20. 22:09
 13/440 anonim ***** válasza:
94%

Most értettem meg, hogy te csak hisztizni jöttél ide.

Teljesen igazad van, te vagy a világ legnyomorultabb embere!

2021. febr. 20. 22:12
 14/440 A kérdező kommentje:

13

Ejj, mi lenne ha az embereket érdekelné is más problémája. De az nem ez a bolygó.

2021. febr. 20. 22:14
 15/440 anonim ***** válasza:
92%
Mind téged sajnálnának a rettentes sorsod miatt
2021. febr. 20. 22:31
 16/440 A kérdező kommentje:

15

Az emberekben tényleg nincs semmi együttérzés. :(

2021. febr. 20. 22:32
 17/440 anonim válasza:
95%

Hát nálam sosem léteztek szép vagy csúnya emberek, én a személyiségben látom a szépséget, lehet valaki külsőleg akármilyen vonzó, ha amúgy egy álszent, bántó személyisége van.

A lényeg, hogy kamaszkoromban én se voltam egy szépségkirálynő, mindig pattanásos, sebhelyes arcom volt, amire 1 kiló a bőrszínemtől elütő alapozót raktam. Emellett még hájas is voltam egy kicsit.

Apum sokszor azzal csesztetett hogy kövér vagyok, anya pedig a pattanásos arcommal.

És őszintén igen, kijött rajtam is szorongás formájában, hogy ennyire nem tudtam elfogadni magam.

Középsuli után az egyetemen már lenyugodott az életem, elkezdtem sportolni, 8 órát aludtam, elmúltak a pattanások, kevesebbet stresszeltem, emellett személyiségügyileg is sokat fejlődtem.

A szüleim kritikái persze fájtak eleinte, ma már nem értem, minek kellett egy még kamasz gyereket ezekkel csesztetni.

De amúgy megnyugodhatsz, egy értelmes társaságban senki nem a külsőddel van elfoglalva. Vagy ha mégis, és az alapján ítélleznek feletted, akkor itt az ideje másik baráti kört keresni.

Az egyik szaktársam is ilyen, hogy ő magára sokat ad, és ez alapján ítéli meg az embereket is. El nem tudnám képzelni, hogy vele barátkozzak, vagy csak úgy keressem a társaságát, na ilyen számomra egy undorító, "csúnya" ember.

2021. febr. 20. 22:35
 18/440 anonim ***** válasza:
90%
A szépség teljesen relatív. Ha meg szerinted eleve ez dönt el mindent (pl jogokat, jézusom...még leírni is fájt ekkora hülyeséget), akkor szerintem keress fel egy pszichológust.
2021. febr. 20. 22:35
 19/440 anonim ***** válasza:
90%

"Ejj, mi lenne ha az embereket érdekelné is más problémája. De az nem ez a bolygó."

Egy normális családban, ez nem valós probléma. Egy normális szülő, igenis feltétel nélkül szereti a gyerekét, nem hinném, hogy ezt bárki is traumaként élné meg.

+Ez még mindig bőven eltörpül az 1-es által vázolt körülményekhez képest.

2021. febr. 20. 22:36
 20/440 A kérdező kommentje:

18

Nem a tövény által szavatolt jogokra értem, hanem az íratlan szabályokra, a társas kapcsolatokban meglévő jogokra, kiváltságokra. Egy szép embernek több mindent szabad. Emiatt több joga is van.

2021. febr. 20. 22:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!