Kisbabát várok egy még házas férfitól ,” több mint egy éve intéződik a válás” Félek hogy mire megszületik a kicsi addigra nem fog lezáródni a válóper! Szerintetek így kaphatja az ő vezetéknevét?
68-as! Megint csak feltételezés. Én pl nem ítélem el és látom, hogy más is gondolja így.
A kérdező feltett egy kérdést, kapott is választ rá és lehet, hogy nem érdekli a sok hülye, aki itt játsza az erkölcsbajnokot.
Kerdezo na mi lett azota?
Amugy, en is kivancsi vagyok ra: Hogyan tudsz megbizni egy olyan szemelyben, akirol konkretan tudod, hogy jol hatba szurta a feleseget, aki szinten megbizott benne? Miert bizol meg olyanban, akirol te is tudod, hogy megbizhatatlan?
73-as!
Te is jössz a hülyeséggel. Honnan tudod, hogy megbízhatatlan? Lehet, hogy tönkrement a házassága, külön éltek, csak nem váltak el.
Én is kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet.
Sziasztok!
Olvasgatom az válaszokat,próbálom értelmezni sok ember válaszát!
Köszönöm azoknak akik a kérdésemre válaszoltak és azoknak is,akik a tapasztalataikat írták le!
Az hogy a páromnak a kapcsolata pontosan miért ment tönkre azt hiszem hogy nem ide tartozik és szeretném megtartani magunknak! De azt eltudom nektek mondani hogy nem miattam lett vége a házasságának!
A utolsó tárgyalás márciusban lesz,remélem nem haragszotok meg ha nem másolom be ide nektek a papírokat! 😁
Köszönjük szépen!
Remélem a sok károgó szerencsétlen elgondolkodik és tudatosul bennünk, hogy nem csak sztereotípiák léteznek.
Neked csak egy apai elismerő nyilatkozat kell.
Ami a válást illeti, a miénk is hónapokig húzódott, pedig megegyezéssel mentünk oda. Ügyvédünk nem volt, direkt elmentünk mediátorhoz, hogy ő fogalmazza meg a keresetet, akkor biztos jó lesz. A bírónő visszadobta. Aztán alapból egy hónap, hogy nem gondolom-e meg magam. Aztán a volt férjem elfelejtette elhozni a jövedelemigazolását a tárgyalásra. Aztán új bíróhoz került az ügy...volt közben egy ítélkezési szünet is.
Augusztus elején adtuk be a kérelmet, október közepén az első tárgyaláson el is választottak minket. A bírónő megkérdezte, hogy akar-e valamelyikünk fellebbezni a válás kihirdetése ellen és mivel nem akartunk, aznap jogerőre is emelkedett.
Nem kellett semmilyen külön kereset mediátor, vagy ügyvéd megfogalmazásában.
A kötelezően kitöltendő keresetlevelet kellett beadni a bíróságra és az illetékbélyeget. Le lehet tölteni a netről, vagy kérheted a bíróságon. Beküldheted postán, vagy beadhatod személyesen és akkor aki átveszi (nem a bírónő) megnézi, hogy minden kötelező pont ki van-e töltve.
A tárgyalásra nem kell egyik félnek se jövedelemigazolás, mert a válóperben nem vizsgálnak se jövedelmi, se vagyoni viszonyokat.
Ha kérsz vagyonmegosztást, az egy külön per, de a válópert nem érinti, attól még elválasztanak.
Mivel eleve az ítélkezési szünet elején, augusztus első napjaiban adtuk a be a kérelmet, ezért tudták csak októberben tárgyalni.
A beadástól számítva 3 hónap alatt megvolt a jogerős végzés a válásról.
A gyerek vezetékneve nem attól függ, h hazas e a szeretőd.
Házas, elvált, gyerekes emberekre nem ertem hogy lehet izgulni. Egy ujjal nem érnek egyikhez sem. Ki választ használt férfit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!