Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Iskola. Nem tanul. Eroltessem...

Iskola. Nem tanul. Eroltessem magam ? Van értelme ?

Figyelt kérdés

Apuka vagyok. Lányom nem tanul. De kicsit se. Próbálok vele beszélni akkor boges van, mert kirakjak a kedvenc sulijabol, de nem áll neki tanulni ha beülök mellé és segítek neki akkor elkezd rajzolni, direkt nem csinál semmit.

Én gondoltam feladom. Elengedem a gyerek koltseges hobbyjat, ami havi közel százezres tétel, elengedem a kedvenc sulit jövőre úgyis eltanácsoljak, így nem kell napi 2 órat autózni egy iskola miatt és nem foglalkozom ezzel többet.

Szerintetek helyes a döntésem ? Kicsit félek hogy rosszul döntök de sok helyen láttam a szulo azt se tudja mi történik a gyerekkel, ha meghallják a lányom hobbyjat egyből jön a de hát az drága, ha meghallják hogy kedvenc iskolája van és oda nem 2 perc az út és hozni vinni kell akkor újra meglepodes.

Úgy érzem feleslegesen csinálom.

2020. nov. 24. 11:17
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonymousreview60 ***** válasza:
79%

Látod, mit csinál tanulás helyett? Megkérdezted, miért csinálja? Nem csak lustaság lehet az oka. Nem lehet, hogy fél valamitől, és azért fél belevágni a tanulásba is?

Pszichológussal futni kell egy kört.

2020. nov. 24. 11:37
 12/56 anonim válasza:
70%

A mi időnkben ekkor ket pofon, és mindenféle zseb pénz, stb megvonás volt. Pl szoba fogság.

Természetesen nem javaslom ezeket. Inkább szakembert.

Valamint azt a havi százezres dolgot hanyagold. Ha a semmire is megadod neki, miért tenne le valamit az asztalra? A nagybetűs életben se fog semmit kapni a semmiért.

2020. nov. 24. 11:41
 13/56 anonim ***** válasza:
81%
Jaj, fél valamitől, azért nem tanul... Fordítok: Online oktatásban van, már az se motiválja hogy ne égjen be az osztálytársak előtt, ezért leszarja a tanulást, hisz feküdni, rajzolgatni, gépezni is lehet, mi a fa.sznak dolgozzon az iskolai feladatain?
2020. nov. 24. 11:44
 14/56 anonim ***** válasza:
94%

Tényleg jó lenne tudni a korát, mert az egyáltalán nem mindegy.

Ha középiskolás, vagy 12 feletti, akkor rengeteg oka lehet a lustaságon kívül. Lehet egyszerűen csak szerelmes és csak a fiúra tud gondolni. Vagy kezdi a lázadást, esetleg amit korábban is írtak már, hogy fél a kudarctól, emiatt nem teszi bele magát. Valami bővebb információ kellene.Mennyi idős, milyen tulajdonságai vannak, mit csinál tanulási időben, mikor kezdődtek a problémák és hasonló. A tanárainak is feltűntek ezek a dolgok, vagy már a kezdetektől fogva ilyen volt a helyzet? Nem lehet, hogy idő közben meggondolta magát és már nem szeretne oda járni?

2020. nov. 24. 11:51
 15/56 anonim ***** válasza:
78%

Omg, hát ezért ilyenek a mai gyerekek... (Értem ezt a válaszolókra)

Adj neki ultimátumot: egy hónapig nincs az a fene drága hobbi, ha elkezd tanulni, akkor visszakapja.

Attól, hogy a gyerekem, alanyi jogon neki se jár semmi! Miért az apuka törje magát, meg nyalja ki a seggét, ha az egyetlen feladatát sem képes elvégezni?

Együtt tanulnátok, és rajzolgat? Rászólni eszedbe sem jutott?

Már pedig büntetni kell, ha más nem motiválja. És igen, a hobbivel, hiszen az fontos neki.

Anno engem is eltiltottak a géptől, vagy kaptam butafont. És irtó hálás vagyok érte!

Azért nehogy már a gyereknek legyen igaza. Egyszerűen csak eszes gyerek, ami azt jelenti hogy lusta. Ha nem jár érte bünti, (hiszen az előnyeit nem feltétlenül látja még), akkor minek csinálja?

Ha kell neki az álomsuli, akkor tanuljon, ha nem, akkor hagyd rá. De ha a fejedhez vágja x év múlva, mondd meg neki, hogy nem rajtad múlt.

100 nem tanuló gyerekből 1 ADHD-s max, a többi lusta. De persze tömje a "szakértők" zsebét az aggódó szülő, a gyerek meg úgy elkényelmesedik, hogy nem igaz...

2020. nov. 24. 11:56
 16/56 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves ez a gyerek? Hányadikba jár?
2020. nov. 24. 12:04
 17/56 anonim ***** válasza:
78%
Talán "kissé" el van kényeztetve és nem kell semmit sem teljesítenie, amúgy is megkap mindent. Mindehhez mit szól az anyja ?
2020. nov. 24. 12:07
 18/56 anonim ***** válasza:
73%

Várhatóan kiteszik a kedvenc sulijából, ez elég büntetés lesz egyelőre, de meglengetheted a kedvenc hobbi megvonásának lehetőségét is.

Anyuka hol van a történetben???

Lehet, hogy az anya hiánya okozza az egész problémát? Akkor viszont szakember kell a gyereknek!

2020. nov. 24. 12:08
 19/56 anonim ***** válasza:
50%

Azért a szakértő sem fog kezelni egy gyereket ADHD-ként ha nem az. Mondom ezt úgy hogy ilyen szakmában dolgozom. A szakértő megvizsgálja a problémát, és értelemszerűen ha van probléma(olyan ami az ő hatáskörébe tartozik) akkor foglalkozik vele. Ha nincs, vagy nem az ő hatáskörébe tartozik a dolog akkor továbbküldi vagy további tanácsot ad a szülőknek merre lehet elindulni. Feleslegesen egy szakértő sem fog fogjuk rá ADHD-val kezelni senkit, hiszen annak semmi értelme. Ha Adhd állt volna a probléma mögött, akkor az hamarabb kiderült volna. Mondjuk nem sok minden derült ki a kérdésből, szóval ezt így konkrétan lehetetlen megválaszolni..

2020. nov. 24. 12:14
 20/56 anonim ***** válasza:
66%
Nem te vagy az, aki a lányának ad pénzt, de a hobbijára költe, nem kajára?
2020. nov. 24. 12:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!