Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál,ha a 22 éves...

Mit reagálnál,ha a 22 éves fiadnak roma barátnője lenne?

Figyelt kérdés

2020. nov. 12. 19:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/164 anonim ***** válasza:
80%
Elcsodálkoznék kitől lehet 22 éves fiam. :D
2020. nov. 12. 23:56
 52/164 anonim ***** válasza:
63%
Semmit. Nem vagyok rasszista.
2020. nov. 13. 00:05
 53/164 anonim ***** válasza:
80%

Meglep hogy ez a kérdés még mindig téma... rengeteg vegyes házasság/élettársi kapcsolat van manapság az országban mindenhol, ez akár a fiatalabb generáció, régi, begyöpösödött, dogmáktól mentes gondolkodását is jelentheti. A szerelemben nincs bőrszín, csak az elfogadás. Hogy szülőként mit gondolsz erről, az más téma, de nem hiszem hogy jó ötlet lenne bármiféle ítélkezés a részedről. Ha a gyermeked roma származású fiút/lányt szeretne, azt jelentené, hogy egy nyitott, elfogadó és közvetlen nevelést kapott tőled, egy olyan világképet ahol az ember személyisége a fontos, nem az hogy milyen származású.

Megértem a "rasszista" gondolkodásból fakadó nézetet, hiszen valljuk be őszintén, vannak kifejezetten alacsony eq-val rendelkező személyek, akiknek az erkölcsi norma, merőben eltérő a "hagyományostól".

De az ilyenek sokkal inkább a társadalom perifériájára szorult, nulla jövőképpel élő, aluliskolázott, és szinte rabszolgasorban tengődő emberekre igaz. Szeretet és szeretet között miért kell különbséget tenni? A szeretet mióta köthető bőrszínhez?

2020. nov. 13. 00:10
 54/164 anonim ***** válasza:
80%
Attól függ, mennyire szoros a kapcsolata a családdal és, hogy maga a család milyen. Egyik ismerősöm anyukája is félroma, mégsincs rá egy rossz szavam sem, mert amúgy egy tök cuki, szorgalmas nő.
2020. nov. 13. 01:17
 55/164 anonim ***** válasza:
73%
A világon semmit, nekem is volt roma barátnőm húszonévesen. A családomban egyébként pont rasszistákat nem tűrnék meg, ritka mód rühellem őket...
2020. nov. 13. 01:53
 56/164 anonim ***** válasza:
59%

Kerdesre valaszolva: elmagyaraznam a fiamnak,h a sok gyerek nem egy alom. Es 22 evesen apanak lenni nem konnyu. Meg segrlyekbol megelni rendesen nem lehet.

Furcsa lenne,hogy tud egyaltalan megismerkedni vkivel,aki teljesen mas elveket vall.....

2020. nov. 13. 02:11
 57/164 anonim ***** válasza:
68%
Ha a lány rendes,dolgozik vagy tanúl akkor elfogadnám.
2020. nov. 13. 04:31
 58/164 anonim ***** válasza:
56%

Megfordítanám a kérdést:

Mit szólnál, ha az anyád ilyen kérdéseket irogatna az internetre?

Természetesen ugyanúgy állnék hozzá származástól függetlenül az összes leányzóhoz. "Magyar" emberek között is vannak Dzseniferanisztonok, teljesen felesleges ezt idekeverni lenni.

Bármilyen lánnyal is jönne haza, biztosan tiszteletben tartanám, hogy a fiam őt választotta, megszerette, és senki nem vagyok ahhoz, hogy ezt tönkretegyem.

Sőt ha roma lánnyal állítana haza, még remélném is hogy tud főzni, mert baromira jó receptjeik vannak. :D

Maga a családi háttere pedig abszolút nem érdekel. Nekem is roppant zűrös, elítélendő családom van, én mégis kitörtem, doktori képzésre járok, karriert építek, és a többi. Szóval engem kizárólag maga a lány érdekelne, nem a száramzása, nem a családja, nem az öröksége, csak és kizárólag a személyisége, és az, hogy hogyan bánik a fiaddal, hogy boldogok-e. Az utolsót viszont nem a te tiszted megítélni, légy jó "anyósjelölt", ne rontsd el az örömüket.

2020. nov. 13. 05:38
 59/164 anonim ***** válasza:
37%
Kizárt, hogy ilyen megtörténjen. Nem ilyen körökben mozog. Egy percig sem aggódom.
2020. nov. 13. 05:52
 60/164 anonim ***** válasza:
62%
Ha normális,akkor nem is érdekelne a származása.
2020. nov. 13. 05:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!