Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál,ha a 22 éves...

Mit reagálnál,ha a 22 éves fiadnak roma barátnője lenne?

Figyelt kérdés

2020. nov. 12. 19:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/164 anonim ***** válasza:
40%
A 69-esnek:Olyan helyen látok rá arra, hogy ki milyen,(gyermekorvosi rendelő)hogy cáfolnom kell. Én azt látom, hogy nagyon sok nő kövér, ápolatlan,és meg fogsz lepődni, de arányában több ilyen van a magyarok között.De nem is ez volt a kérdés.Kedves kérdező, ismered-e azt a mondást, hogy : Hasonló a hasonlónak örül? Ebben minden benne van, ill. ez alapján érdemes mérlegelned.És a cigány családok nagyon összetartók, ami szerintem egy pozitív dolog, de ez azt is jelenti, hogy csak akkor lehetsz boldog a kedveseddel, ha nem kiszakítani akarod ebből a környezetből (mert egyébként MINDIG visszatalálnak), hanem neked kell oda hasonulni. Ez gondolom, a te családodnak nem lesz kedves.
2020. nov. 13. 08:00
 72/164 anonim ***** válasza:
74%

A cigány családokban az összatartás csak látszat, amit a média sugall azzal. Én veled ellentétben éltem cigány családban, sőt mélységesen beleláttam másokéba is, szóval azt gondolom jobban fel tudom mérni a belső szerkezetet. Te csak annyi látsz, hogy milyen jól megvannak, de azt már nem tudod, hogy mi folyik a színfalak mögött.

De mindegy is, mert nem érdekel. Egyesülj akkor valamelyik cigánycsaláddal a gyereked házassága révén, aztán majd meglátod lesz-e negatív következménye, vagy sem.

2020. nov. 13. 08:15
 73/164 anonim ***** válasza:
73%
Erre mondják azt h szép a téli táj fűtött szobából nézve,könnyű annak cigányt simogatni aki nem látja minden nap a "kultúrájukat".Ez nem rasszizmus ,ez hosszú évek tapasztalata...Hogy a kérdésre is válaszoljak:Hozzám cigányt nem hoz a házba az tuti,és ha a cigányok miatt bármi baja lesz ,oldja meg magának ha már belemászott..
2020. nov. 13. 08:18
 74/164 anonim ***** válasza:
30%

Én még annyit hozzátennék - és ezzel befejeztem a témát - hogy nem csak arról van szó, hogy a nem tűrném, ha a fiam egy cigány lányt hozna fel.

Eleve a magyar lányokkal szemben is szkeptikus vagyok, mivel velük is van bőven tapasztalatom. Számos magyar nő pénzéhes. Viszont a magyarok között sokkal több értelmes nő van, így nagyobb az esély arra, hogy normálisabb nőt talál.

Viszont a legjobb az lenne, ha inkább egy jó családból származó osztrák nőt hozna fel, akivel Balaton ismerkedett meg, és Budapesten tanul.

2020. nov. 13. 08:26
 75/164 anonim ***** válasza:
42%
Hans...hozd a lángszórót.
2020. nov. 13. 08:33
 76/164 anonim ***** válasza:
62%

Maradjunk annyiban, hogy attól hogy sötétebb a bőre, még nem változik semmi.

De a cigány nem csak a bőrszíne miatt az, vannak fehér színben is kerülendő áskálódó példányok bőven.

DE!!! Van az a nehány belterjes típusos arcberendezés, amit nem lehet letagadni, és olyanból én még tisztességes emberrel nem találkoztam.

2020. nov. 13. 08:49
 77/164 anonim ***** válasza:
58%
Tény, hogy sokak alapból elég negatívan állnak a romákhoz, ami egyrészt érthető, mert tényleg nagyon sok problémás van köztük... én is, sőt, szerintem mindenki tapasztalta már. Viszont normális, rendes munkahellyel rendelkező, rendesen felnevelt is akad közöttük. Nekem is vannak roma ismerőseim, és normálisak. Ebből adandóan ha a gyerekem egy roma, de tisztességes embert választ párjaként, elfogadom. De ha fehér bőrszínű párja van, az is oké, illetve a fekete is. Ha rendes, dolgos emberről van szó, akkor tökmindegy a bőrszín. Pláne, hogy fehérek közt is vannak azért elég izé emberek... Szóval én azt mondanám, hogy az adott romától függ, hogy hogy állok hozzá. Ha látszik rajta, hogy rendes, dolgos, akkor különösebben nem lesz vele problémám. Meg ha a gyerekemnek megfelel a lány, akkor most oké. De ha a lány, és a családja is normális értékrenddel bír, akkor én nem látok nagy problémát evvel. Szóval én megpróbálnák nem ítélkezni, hanem a negatív tapasztalatokat egy kicsit félretenni, és megismerni a gyerekem párját. Persze nem akarok álszenteskedni, az elején lennének valószínűleg fenntartásaim, de úgy is hamar megmutatkozik, hogy az adott ember még is milyen.
2020. nov. 13. 09:13
 78/164 anonim ***** válasza:
46%

Egy biztos, ha valamelyik szülőm választásra kényszerítene közte és a párom között, 100%, hogy a páromat választanám, a zsaroló nyomorultat biztos, hogy nem.

Egyébként ismertem én is egy ilyen idiótát, aki végül is öngyilkos lett azért, merta lánya egy roma sráccal alapított családot... most mit lehet erre mondani... épeszű örül annak, ha boldog a gyereke, kevésbé épeszű meg így reagál rá...

2020. nov. 13. 09:27
 79/164 anonim ***** válasza:
54%

KÉRDEZŐ!

Írj már ki lécci egy olyan kérdést is, hogy "Beás vagy romungró szülő, mit reagálnál, ha a 22 éves fiadnak oláhcigány barátnője lenne?"

A cigányságon BELÜL sokkal nagyobb az elutasítás a másféle cigányok iránt, mint a többségi társadalom vs. cigányok között!

Amúgy abba lehetne már hagyni az ilyen érzékenyítő f.sságokat, kérdésnek álcázva!

Gondolom, vmi szociológus, vagy áljogvédő gittegylet tagja lehetsz, és most a reagálások alapján megírod a cikket, hogy micsoda óriási rasszizmus tombol ma Mo-on...

Szánalmas!

2020. nov. 13. 09:35
 80/164 anonim ***** válasza:
72%

#74: ja-ja, nekem is az a tapasztalatom, hogy azok érzékenyítenek, meg osztják az észt erről a témáról, akik jó távol laknak tőlük.. Pl. a rózsadombi, pasaréti villalakásukból rasszistázzák le azokat, akik a c-ok közvetlen közelében élnek.

De ők még csak véletlenül se járatják a gyerekeiket integrálós iskolába, hanem eleve olyan helyet választanak lakhelyül, hogy ott tuti nem lesz a gyereknek deviáns osztálytársa...

2020. nov. 13. 09:37
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!