112-es
Igen, ezt megértem. A való életben én se szeretem rasszistákat.
Kedves kérdező!
Remélem, még olvasod ezt a választ, szeretném elmondani a véleményem.
Azt gondolom az emberek többsége önmagának bevallottan is rasszista, meg vannak olyanok is akik azt gondolják ők nem is rasszisták, de pedig de. Hát sajnos ez van, ezt mi rontottuk el emberek, se a cigányság se a magyarság nem nyitott egymás felé normálisan. Azt gondolom ez vegyes hiba, hiszen a magyarok vannak többségben, általánosságban jobb egzisztenciával rendelkeznek, ők irányítják ezt az országot, és mégse edukálnak megfelelően. Tehát miért várjuk el egy gyermektől hogy felnőtt korában tisztességesen viselkedjen, ha ő abban a szellemben nevelkedett, hogy mi csak lopásból tudunk megélni? Nagyon kevés gyermek tud ebből az ördögi körből kiemelkedni. Ezekben a zsákfalvakban önkormányzati munkán kívül semmi sincs, nincs feljutási és fejlődési lehetőség, nincs egy olyan szellemi vezető akire felnézhetnek és tényleges változást ér el.
Egy gyermek többségében azt viszi tovább, amit lát. Ha a gyermekeket megfelelően tudnánk edukálni, a környezetét, a szüleit is változásra bírni, normális oktatást kapna nem tartanánk itt. Mert nem lehet elmismásolni, elfelejteni és legyinteni, igenis a cigány emberek itt élnek! Ők is magyarok, Magyarországon születtek, nem engedhetjuk el a kezüket! Ha sikerülne változást elérni, akkor hasznos tagjai lennének a társadalomnak! Így is rengeteg roma származású ember van, aki rengeteget tesz hogy megváltozzon a róluk kialakult kép.
Viszont amellett se lehet elmenni, hogy rengeteg roma ember olyan, amilyen. Tanulatlanok, és teljesen másképp szocializálódnak. Nyilván nehéz lehet egy úgymond normálisan szociálizálodott embernek elviselni egy erőszakos viselkedést, de megertően kell fordulnunk egymás felé! Mindkét csoportnak változnia kéne, nyitni egymás felé és akarni a változást, segíteni az elesettebbnek.
Ezt gondolom.
Én is cigány vagyok. Félvér, édesapám magyar, édesanyám cigány. Anyám mélyszegénységben élt a 6 testvérével, míg apám gazdaságban élt a 6 testvérével. A nagymama apukám részéről nem fogadta túl jól apám választását, pedig anyám családja attól függetlenül hogy cigánycsalád volt, nem volt rossz család, összetartó szeretetteljes légkör volt ott. Apám befolyásolhatatlan ember, tehát elvette feleségül, és született 4 gyerekük köztük én is. Teljesen normális körülmények között éltünk. Se gazdagok, se szegények nem voltunk, de anyánktól csak szeretetet tanultunk, hálát adni, szeretetet adni. Nagyon összetartó család vagyunk, szeretjük egymást, számíthatunk egymásra. De az is igaz, nem egy zsákfaluban nőttünk fel, lehetőségek nélkül. Nekem is magyar férjem van, az ő családja is nagyon érzelmes, összetartó közösség. A szülei csak rosszat tapasztaltak a cigányokról, ők is faluban élnek, ott is elég rossz a helyzet. De felém a cigány származásom miatt soha, egy rossz szavuk nem volt. Most már eltelt 10 év, a házasságunk óta, lett egy 2. Családom a férjem családja által, minden annyira a helyére került.
Tehát én inkább azt gondolom, ez érzelmi intelligencia. Az emberek többségében befolyásolhatóak, engem az egész életemben kinéztek, már az óvodában is kiscigánynak csúfoltak. Ezt nyilvánvalóan a szüleiktől tanulták, egy gyerek magától ilyeneket nem tesz. A csordaszellem viszi tovább, ha a Pistike csúfolja a cigány kislányt, akkor én is Juliska ezt fogom tenni, hogy a többség elfogadjon, befogadjon maguk közé. Nem akarok kitünni, ahogy az a szegény ciganylány kitűnik.
Nem kaptam meg munkákat a származásom miatt, nyilván ezt nem mondtak a szemembe, de én biztos vagyok benne hogy ezért történt. Jó képességű, tanult nő vagyok, saját egzisztenciával, ezerszer keményebben dolgoztam mint mások. A mai napig lenéznek akkor is, ha kosztümben vagyok.
Nekem ez a keresztem, valamivel minden embernek megkell birkoznia. Tudni kell felülemelkedni, régen én is depressziós voltam emiatt. Most már nem érdekel, büszke vagyok arra hogy cigány is, magyar is vagyok, szeretem a hazám.
Amúgy ha ciganylányt hozna haza, olyan mintha magyart hozna haza. Nem érdekel a származása, az ember érdekel. Ha erkölcstelen lenne, mint ember, tisztességtelen, hát nem örülnék neki de mit tudok en tenni, őszintén ha a fiam szerelmes? Semmit! Egy szerelmes embert nem tudsz befolyásolni, támogatnám őt mindenben.
A svábokról miért nincs vajon ilyen "rasszista" vélemény...?
Költői kérdés volt. :)
"se a cigányság se a magyarság nem nyitott egymás felé normálisan"
A magyar kormány részéről mást sem hallok, mint a cigányság felzárkóztatását.
Ki az akkor, aki nem nyitott a másik felé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!