Hiába lehet hallani állandóan azt, hogy zárkóztassuk fel a cigányokat, ténylegesen vannak olyan elhivatott emberek akik szeretnék őket felzárkóztatni, de elrettentően kevés. Annyira azért nem teszik bele magukat a legtöbben, elcsalják eltűnik a pénz, nem megfelelő embereket alkalmaznak, és a legfontosabb, hogy nem is érzekenyítenek. Ahhoz hogy valtoztatni tudj, az is kell hogy ezt a változást elfogadják. Még mindig rengeteg ember rasszista itt Magyarországon, tehát ha most hirtelen beálna valami változás akkor se lenne elfogadás, hiszen mit hallunk a médiából? Ez leszurta, ez lopott, ez leszült 8-at, a pozitív dolgokat nem említi meg. Na meg egyébként rengeteg magyar ember aki relatíve normális környezetben él, nem is találkozik olyan cigányokkal akikről szó esett. Ők azt tudják, amit mondanak nekik, és nem hiszem hogy azt mondják nekik, hogy nem minden cigány ugyanolyan és habár vannak problémásabb személyek, de ez minden ember csoportnál így van. Nem hiszem azt se hogy az összes rasszista magyar ember már atélt traumát egy cigány ember hatására, mert tudom hogy ez nem így van.
Már írtam ide választ, nem tudom hányadik voltam de én írtam azt, hogy félvér vagyok, édesanyám cigány származású. Ő tart néhány cigány szokást, pl megfőzi a cigány ételeket, beszél cigányul anyanyelvi szinten. Édesanyám az a fajta anya, akire mindenki vágyik, mindenki szereti, imádja. Egy kis rosszindulat sincs benne. Az ő apja nem volt egy mintaember, verte a gyerekeit, bár anyám állítása szerint ettől függetlenül nagyon szerette őket. Ő is lehetett volna egy rosszindulatú nő, aki veri a gyerekeit, de egy ujjal se ért hozzánk soha, neki ilyen a személyisége. Árad belőle a szeretet, még akkor is ha cserébe utalatot kap. Tehát attól még ha egy gyermek rossz családba kerül, ahol lopnak csalnak, létminimumon tengődnek, nem lesz ugyanolyan csaló, de sokkal nagyobb az esély rá.
Nem szabadna elitelni senkit a származása miatt. Utalni se szabadna senkit, kizarsz az életedből értékes embereket így. Zárd ki azt, aki nyilvánvalóan nem jó ember. De ne azért mert cigány.
142-es
Én sajnos éltem át negatív dolgokat, általánosban 2 évig csoportosan szekáltak a beszédem miatt (beszédhibás voltam), rendőrségi ügy is lett belőle. De az élet olyan emberekkel sodort össze, hogy ezt a 2 évet semmisnek vegyem.. rájöttem hogy magyarok között és épp olyan lusta, semmirekellő van csak azt nem hangoztatja senki mivel ugye...nem cigányok. Abban igazad hogy a média tehet róla, az embereknek kell egy fajta ellenség kép (arabok, cigányok) hogy nehogy rájöjjenek hogy a jelenlegi életük egy kalap cart nem ér és addig se gondolkoznak egy kormány váltáson.
Dehogy vetted te azt a két évet semmisnek! Csak átfordították másfelé, hogy azt hidd, mennyivel jobb lesz, ha elfogadsz mindenkit, még ha beléd is rúgnak, le is szúrnak.
Semmi baj majd rá fogsz jönni, ha már késő lesz.
144-es
Talán úgy hogy carabb dolgok is történtek velem, amit nem ők okoztak? Gondolok a középsulira, ahol 1 roma osztálytársam nem volt, de az első lét évem ott is elég car volt...jöjj rá kik által. ;)
Csak ezt nem írtam. Hát, én az a fajta ember vagyok akit nagyon nem izgat ha "leszúrnak". Az igazamat többre tartom, ha amiatt halok meg, isten nyugosztaljon. Legalább úgy halok meg, hogy megpróbáltam.
143: persze, a média tehet róla! Nem ám a bűnelkövetők! Hanem az, aki hírt adó róla. Elképesztő vagy! :)))
Véletlenül sem az, hogy a médiában gondosan kipixelezik a rendőrségi videókban az arcokat, nehogy felismerjék a nézők - csak sajnos azok a fránya pixelek is barnák ám! :-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!