Rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy két éves fiam, aki sajnos apám utálatoskodása miatt március óta velük él. Közben dolgozom, de kb megélni elég csak, egyszer takarítottam meg nagyobb összeget, kizsebeltek. Sajnos úgy érzem főleg mióta nincs velem, hogy nem állok rá készen, a saját életem se tudom rendbe szedni, nem hogy egy gyereket felneveljek. A gyereket úgy vállaltam be, hogy naívan hittem az exemnek, hogy mellettem lesz. Eleinte nagyon szerettem, de a terhességem középső harmada nagyon rossz volt. Elidegenedtem tőle a 6. hónapra, hazakerültem. Akkor is többször mondtam, hogy örökbe akarom adni, de a szüleim hallani se akartam róla. És ugye elsőnek őket kérdeznék meg. Anyám azt mondta majd ha megszülöm minden más lesz, erre csak szülés utáni depresszióm, hasfájós babám lett, és a nemi betegségem fellángolt. Elég volt újszülött mellett kezeltetni járnom, pszichológusra nem volt időm. Anyám meg csak azt hajtogatta, hogy: “Hát nem örülsz?”; “Nem egy kis csoda”; “Van ennél nagyobb boldogság?”; “De hát egészséges!”. Kb egy éves korára békültem meg vele, de otthon meg nem bírok élni. A higiénia borzasztó, állandóan marják egymást.

Egyébként is depresszív alkat vagyok, egész iskolás koromban “bullizva” voltam, többször is akartam öngyilkos lenni, csak nem voltam elég bátor.

Ja, és sosem volt 7 hónapnál hosszabb kapcsolatom akárhogy is igyekeztem.

Dokihoz se tudnák elmenni, mert a tulaj nem hajlandó bejelenteni, és vidéki a lakcímem (2,5 óra vonattal).

Plusz infó: az apai nagyim pszichés betegséggel küzd, talán skizo. Képzelgései vannak, agresszív, gyógyszert nem szed.

2020. nov. 12. 10:51
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
72%

23 éves felnőtt nő vagy, a te dolgod, hogy örökbe adod-e azt a szerencsétlen gyereket, mégis, hogy gondoltad a családügyes nő felhívja anyukádat és beárul, hogy terhes vagy?

Vagy rákényszeríti hogy szülés után nekik add a gyereket más örökbefogadó szülők helyett?

Az oké, hogy te ennyire egyszerű vagy se mást ne nézz annak. Nem kaptál információt az alapítványokról? KIZÁRÓLAG az ő bevonásukkal adhatsz örökbe.

Ez már igazából mindegy, de sajnos te ezt nem hagytad abba a szülés után se, a lakótársad, a családod mindenki hibás, hogy lepasszoltad a kölyköt csak te nem.

Engem is bántottak általános iskolában és???? Már túl vagyok rajta, nem azon rágódok, hogy 10en évesen milyen sérelmeim voltak. Nincs köze a jelenlegi életemhez.

A depresszió orvosi diagnózis alapján volt vagy csak egy újabb hiszti ez is? Ha nem az akkor miért nem szedted a gyógyszereidet amikor megállapították? Miért nem mész vissza most oda ahol megállapították? Hiaba van több 100 km-re egyszeri alkalommal elmehetsz hogy újabb tüneteid vannak.

2020. nov. 12. 14:56
 32/42 anonim ***** válasza:
69%
Én csak azt nem értem, hogy ha a leghosszabb kapcsolatod 7 hónapig tartott, de a gyerek nem ebből "származik", akkor kvázi az első együttlét alkalmával fogant? És olyan naiv voltál, hogy hittél a pasi mézes-mázos szavainak? Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ezt már az elején elcseszted, mert szerintem alap, hogy pár hetes/hónapos kapcsolatba nem vállalunk gyereket. Védekezni kellett volna, vagy, bár rossz leírni, de elvetetni, ha már megfogant. Most annyit tudsz tenni, hogy összeszeded magad, keresel egy normális munkát, majd egy olyan lakást, ahol nem a lakótárs fog téged irányítani és magadhoz veszed azt a szerencsétlen gyereket és bocsánatot kérsz tőle, hogy ilyen anyával áldotta meg a Jóisten.
2020. nov. 12. 15:34
 33/42 anonim ***** válasza:
31%
Igen, rossz anya vagy. Meg is érdemled, amit főztél, most edd is meg. Egy: én nem szülnék gyereket ilyen kapcsolatba, kettő: ha már gyerekem születik, sose dobnám el magamtól.
2020. nov. 12. 15:53
 34/42 anonim ***** válasza:
64%

Te még nem álltál készen a gyerekvállalásra. Korban már ott voltál, de fejben nem.

Próbálj rendszeresen találkozni vele, miközben keményen dolgozol a saját életet megoldásán.

2020. nov. 12. 18:42
 35/42 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon sok anya van úgy, hogy nincs már a gyerek apja vele amikor születik a baba. De te anya lettél ami kötelezettségekkel jár. Ez a gyerek a tied, te vagy az anyja, rád van szüksége. Szedd össze magad. Keress normális munkát, menj albérletbe és neveld a fiadat. Szeresd. Egy anyánál nincs erősebb a világon. Sokunk nő nem ősanya típus nyilván te sem és ez nem mentség arra, hogy nem te neveled. Nem olvastam el a hozzászólásokat így elnézésedet kérem ha már írták: nagyon ritka eset az ha egy mentális beteg felismeri, hogy beteg. Szerintem te nem vagy az. Fiatal vagy, riadt vagy, egyedül kell megoldanod mindent. Tudom, hogy ez ijesztő de a gyermeked miatt erősebbnek kell lenned mint valaha. Mert bizony el fog jonni az az idő amikor majd ő nem akar veled menni.
2020. nov. 13. 04:32
 36/42 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Lakótársam mondta, hogy a skizofrénia jeleit mutatom. Amúgy tudom mire érted, a nagyimnak sincs betegségtudata, nem is szed gyógyszert.

Erős vagyok, kb soha senkinek nem beszélek az érzéseimről, mert a többség úgy reagál, mint az itteni válaszolók nagyja. Eleve érzékeny vagyok sajnos, plusz ha valaki 12 évig azt hallgatja, hogy nem jó semmire egy idő után elhiszem.

2020. nov. 13. 09:24
 37/42 anonim ***** válasza:
66%

Ne haragudj, de mi az hogy úgy reagál mint itt a többség?

A többség, pont, hogy nem bántott hanem lépésenként leírta, hogyan építsd vissza az életed.

Nem várhatod, hogy mindenki megdicsérjen, hogy jó anya vagy, ellenben utálkozás helyett iránymutatást kaptál, hogy mit csinálj.

És tényleg fontos lépés a költözés, mert pont az ilyen lakótársad fajta emberek húznak le, mivel láthatóan manipulálható vagy.

Fontos lépés az orvos is, mert ha csak a lakótársadnak nincs orvosi diplomája, semmilyen jeleket nem láthat rajtad, amibol felelős ember ilyen kijelentést tehet, mivel ennyiből meg egy szakember sem állót fel diagnózist.

És ami a legfontosabb végre valahára elmondhatja neked, hogy vagy nincs semmi bajod, vagy ha van akkor kapsz pár gyógyszert és többet nem foghatod a betegségekre a hibáid, mert ezt teszed.

Sok skrizofren és depressziós el tunetmentesen, és neveli szeretetben a gyerekeit, a legtöbbről meg sem mondod, hogy az.

Szóval a senki nem ért meg szöveg helyett tedd rendbe végre az életed.

2020. nov. 13. 10:05
 38/42 anonim ***** válasza:
38%

Pontosan milyen jeleket lát a lakótársad? Esetleg a hölgy érte szakosodott orvos?

Meglepő statisztika, hogy átlagosan minden 100. Ember skrizofén, csak nagyon sokról nem is tudjuk, mert gyógyszer mellett teljesen tünetmentes. Vagy épp egy enyhébb formája van.

Ha véletlenül igaza is lenne, ez téged miben akadályoz abban, hogy jó anya legyél? Pontosan melyik tünet?

Ha az otthoni környezetet rossznak tartod egy ilyen mérgező személlyel miért élsz együtt?

2020. nov. 13. 10:19
 39/42 anonim ***** válasza:
52%

"A gyerekemet meg hoztam magammal, csak apám addig szaladgált a gyámügyhöz, hogy haza kellett adjam."

Nyilván okkal tette, te pedig nyilván beteg vagy. Én is egy mentális beteg kislányát nevelem már másfél éve, ő viszont 7 évig a beteg anyjával élt. Nem akarom elmondani, milyen körülmények között, és mennyi traumát hozott magával. Ő skizoaffektív zavarban szenvedett. Dolgozott, látszólag ellátta a gyereket, jó melóhely, otthon meg magában ordibált, a hűtő üres volt, és térdig erő szeméthalom jellemezte a lakást.

A lehető legjobb döntés volt, hogy átadtad a gyereked.

Az orvosra meg ne kifogásokat gyárts, hanem el kell kezdeni kezeltetni magad, máshogy nem megy. Akiről meséltem ő sem 1 perc alatt találta magát ilyen állapotban, hanem hosszú évek teltek el kezelés nélkül, a végén meg mentő vitte el a rendőrséggel karöltve. A mentális betegség nem játék.

2020. nov. 13. 12:15
 40/42 anonim ***** válasza:
19%

Nem attól vagy erős, hogy nem beszélsz az érzéseidről. A kettő közt SEMMI összefüggés sincs. Sőt. Aki igazán erős az felvállalja önmagát és a tetteit mások előtt, akkor is, ha az a többieknek nem tetszik.

(Kivéve mondjuk extrém esetek, pl. olyan, ami már bűncselekmény, de ez más tészta.)

Fogj egy darab papírt és tételesdn írd fel, hogy szerinted milyen jó tulajdonságaid vannak, mi az amiben ügyes vagy stb. Tartsd magadnál, vagy tűzd ki a falra, hogy napjában többször is lásd!

2020. nov. 13. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!