Rossz anya vagyok?
Van egy két éves fiam, aki sajnos apám utálatoskodása miatt március óta velük él. Közben dolgozom, de kb megélni elég csak, egyszer takarítottam meg nagyobb összeget, kizsebeltek. Sajnos úgy érzem főleg mióta nincs velem, hogy nem állok rá készen, a saját életem se tudom rendbe szedni, nem hogy egy gyereket felneveljek. A gyereket úgy vállaltam be, hogy naívan hittem az exemnek, hogy mellettem lesz. Eleinte nagyon szerettem, de a terhességem középső harmada nagyon rossz volt. Elidegenedtem tőle a 6. hónapra, hazakerültem. Akkor is többször mondtam, hogy örökbe akarom adni, de a szüleim hallani se akartam róla. És ugye elsőnek őket kérdeznék meg. Anyám azt mondta majd ha megszülöm minden más lesz, erre csak szülés utáni depresszióm, hasfájós babám lett, és a nemi betegségem fellángolt. Elég volt újszülött mellett kezeltetni járnom, pszichológusra nem volt időm. Anyám meg csak azt hajtogatta, hogy: “Hát nem örülsz?”; “Nem egy kis csoda”; “Van ennél nagyobb boldogság?”; “De hát egészséges!”. Kb egy éves korára békültem meg vele, de otthon meg nem bírok élni. A higiénia borzasztó, állandóan marják egymást.
Egyébként is depresszív alkat vagyok, egész iskolás koromban “bullizva” voltam, többször is akartam öngyilkos lenni, csak nem voltam elég bátor.
Ja, és sosem volt 7 hónapnál hosszabb kapcsolatom akárhogy is igyekeztem.
Dokihoz se tudnák elmenni, mert a tulaj nem hajlandó bejelenteni, és vidéki a lakcímem (2,5 óra vonattal).
Plusz infó: az apai nagyim pszichés betegséggel küzd, talán skizo. Képzelgései vannak, agresszív, gyógyszert nem szed.
Ha hátbaveregetést vársz, ugord át ezt a választ és el se olvasd ha viszont segitséget akkor hagyd abba a felesleges kifogás keresést.
Igen szaranya vagy, ha változtatni akarsz akkor még ez változhat.
1. lépésként döntsd el kell-e neked az a gyerek mert ez az akarom nem akarom megtűröm szeretem elfogadom duma nem arra vall, hogy kell.
2. ha úgy döntesz, hogy kell akkor vagy próbálj beszélni a főbérlővel vagy ha ez nem egy akkor keress másik albérletet. Ha ezt tudod fizetni akkor egy másik szobát is fogsz tudni. A nincs több kiadó, mind drága szar duma, lesz ot olcsóbb csak lehet, hogy időbe tellik.
3. ha már van lakcímed akkor sztk alapon irány egy orvos.
4. munkád van? jól keresel? hány órába dolgozol? vállalj 2. állást és lesz pénzed akár másik albérletre is, takaríts, mosogass, pakolj árút esténként
5. ha az életed rendben van hozd vissza a gyereket
6. keresd meg a apát és DNS teszt után gyerektartás, nincs munkája? nem baj, az állam majd megelőlegezi.
szerintem te még nem voltál készen az anyaságra, ezenfelül voltak nehezítő tényezők. az hogy stabil párkapcsolat nem volt fenntartható életed során egyszer sem ez is annak a jele, hogy a személyiséged még éretlen erre a feladatra, nem vagy rossz ember se rossz anya, hanem az, ahogyan a szüleidről meg a tesódról is írsz tükrözi az éretlenséget, amivel önmagában nincsen probléma, de ez most egy nehéz helyzet amit meg kell oldani. eleve a szülővé válás az egy új szerepkör amibe egy egészséges, érett, felnőtt ember számára is nehéz akinek van anyagi meg érzelmi biztonsága, neked viszont ez sokkal nehezebb, nem csoda hogy kijött a szülés utáni depressziód úgy hogy még a nemi betegséged is kijött.
mindenképp keress fel pszichológust, és gondolj arra, hogy azért ha van gyereked az egy csodálatos dolog, páratlan élményekben fogsz részesülni, legalább annyit tanulhatsz a gyerekedtől mint ő tőled, és ne azért örülj neki mert ez szociálisan kívánatos, hanem mert tényleg életet adtál egy másik embernek, és tölts vele minél több időt! gondolj arra hogy mennyi szeretet meg tudást adhatsz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!