Szerintetek rossz ember vagyok emiatt?
Próbálom rövidre fogni. Anyám és apám elváltak, apám csúnyán lelépett egy 20 évvel fiatalabb nőhöz, minket (én, anya és tesó) meg ott hagyott a házzal együtt az adósságba.
Megoldottuk, de anyám alapból egy labilis személyiség, mindig depresszánsokat szedett, vagy pánikbeteg volt. A válás óta már kimondom, hogy alkoholista. Meg egy kicsit nárcisztikus személyiség. Én sajnálom őt, hogy így alakult, de annyira borzasztó személyisége van anyámnak, hogy mai fejjel megértem apámat, hogy ott hagyta. Csak nem így kellett volna. Én elköltöztem, mert nem bírtam már ki őt.
Sokszor felhozza apámat, amire én nem tudok mit mondani, mert ha nem ellene vagyok akkor biztos hogy megharagszik. Nagyon szerette apámat, de borzalmasan viselkedett vele. Nem is beszéltem apámmal vagy 2 évig, mert nem akartam 2 tűz között lenni. Apám próbált anyámmal beszélni, de vele nem lehetett soha.
DE! Találkoztam múltkor vele, hozta a párját meg az azóta született kislányukat. Lelkiismeret furdalásom van, de egy rossz szót nem tudnék mondani róluk...
Nekem kötelességem lenne örökke haragudni emiatt, és anyám pártját fogni? Szerintetek el merjem mondani, hogy találkoztam velük? Nem akarom, hogy emiatt még mélyebb depresszióba essen.
Ne hagyd, hogy anyád elrontsa a te életedet is. Lehet, apád se véletlenül lépett le.
Én találkoznék velük, ha ilyen jól érezted magad. Anyád meg nem szeret, ha ezzel érzelmileg zsarol.
Néha nem árt ha megtanulsz hallgatni. Ez művészet, mert az ostobák nem tudják tartani a szájukat.
De apádat ne ajnározd, mert függetlenül anyádtól, a bajban anyádat magára hagyni az egy szar és jellemtelen alak mutatója.Függetlenül attól, hogy az apád.
Normális, a gyerekeiért felelős férfi, normálisan rendezte volna a feleségével a dolgokat beleértve az adósságot is, és csak utána lép le, ha le akar lépni. Szerintem.
Nem zsarol, egyszerűen a depressziója mellé nem tudja feldolgozni, hogy megcsalta. És úgy könnyebb neki, ha mi vele vagyunk és támogatjuk abban, hogy apám egy sz*r alak.
Az is, nem ajnározom, nekem annyira nem hiányzott, de nem szeretek haragba lenni szóval nekem ok hogy beszélgetünk, meg én nem foglalkozom már a múlttal.
Én csak anyámat nem akarom bántani, nem egy jó ember de ő nem hagyott cserben, amikor apám igen. Aztán nem tudom mit mondjak el, mit ne, "sajnos" nem tudok hazudni, nagyon egyenes vagyok.
Inkább a kislány miatt mennék, szívesen lennék a testvére heti 1-2 órára is, ha már nekem "nincs" és neki se lesz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!