Tényleg rossz anya lennék azért, mert nem veszek telefont a 7 éves gyerekemnek?
Sulis táborba mondta nekem egy anyuka, hogy sajnálja a lányomat, hogy ilyen kegyetlen vagyok, hogy nem kap telefont.
Én arra gondoltam, hogy majd ha megy 5.-be kap egyet. Azt szeretném, hogy legyen egy kis gyerekkora, mielőtt beszippantja a telefon.
Szerintem nem vagy rossz szülő, még nincs gyerekem, de úgy gondolom, hogy addig jó, amíg ebből kimaradnak. Így is szinte minden gyerek csak ezekkel a kütyükkel tud létezni.
26/L
"Azt szeretném, hogy legyen egy kis gyerekkora, mielőtt beszippantja a telefon."
Megértem,hogy így gondolod. de viszont megfelelő kontrollációval,neveléssel nem fogja a telefon beszippantani a lányodat.
Egy jól hangzó közhely lett, hogy a telefont negatív hatásokkal asszociálják, illetve a gyerekkor elvesztéséről beszélnek.
Ez olyan, mintha néhány iskolás a tankönyvekkel ütné egymást az olvasás helyett, ezért könyvégetést akarnánk tartani, nem arra hívnánk fel a figyelmet, hogy rosszul/rosszra használják az egyébként építő és hasznos dolgot.
A telefon a gyereknek egy fényképezőgép, kapcsolattartási eszköz, illetve - amennyiben helyesen használja - gyakorlatilag egy végtelen lexikon.
Nyugodtan kaphat, de szabályozni kell a használatát és el kell neki magyarázni, hogy az interneten látott dolgokat disztingválni kell.
Nem attól leszel jó vagy rossz anya, hogy veszel e telefont.
Érdemes viszont elgondolkodni, hogy ha mindegyik gyereknek van az osztály van, csak a lányodnak nincs, milyen érzés az neki
Az az anyuka egy igazi turbómami lehet,nem foglalkozz vele.
Viszont neked is be kell látnod,hogy a telefont lehet csupa jó dologra használni (pl.tanulás,kapcsolattartás).
4#
Ahogy az is közhelyes lett, hogy amint kibújik a gyerek az anyjából telefont kell venni neki. 🙄🤔🤣
Semmi de semmi keresni való nincs egy kisgyereknek a kezében egy telefon. "okos telefonnak" pláne nem.
Kedves Kérdező!
Cseppet sem vagy rossz anya, kegyetlen végképp nem.
Nem vagy rossz anya. Az én fiam most 8 éves. A feleségemmel megbeszéltük, hogy majd a 10. szülinapjára fog kapni egy telefont. Annak ellenére, hogy több osztálytársának van már telefonja.
44F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!