Tényleg rossz anya lennék azért, mert nem veszek telefont a 7 éves gyerekemnek?
Sulis táborba mondta nekem egy anyuka, hogy sajnálja a lányomat, hogy ilyen kegyetlen vagyok, hogy nem kap telefont.
Én arra gondoltam, hogy majd ha megy 5.-be kap egyet. Azt szeretném, hogy legyen egy kis gyerekkora, mielőtt beszippantja a telefon.
" Egyszerűbb telefont tablettet a gyerek kezébe nyomni mint egy könyvet, vagy leülni vele foglalkozni.
Na innen is lehet nézni a dolgot. 🤷♀️"
Meg onnan is lehet nézni,hogy a telefont értelmes dolgokra (pl.tanulásra) is lehet használni.
28!
Igen egyszerű gondolkodásra vall azt képzelni, hogy a foglalkozás és a tablet kizárja egymást.
33!
Mert nem gondolkodnak és valamivel kénytelenek megindokolni a nézetüket. Ez pont olyan, mint a gazdag családban nem törődnek a gyerekkel, de ahol szegénység van ott szeretet van logika.
34
Hát,elég primitív gondolkodás.
"Azt szeretném, hog, legyen egy kis gyerekkora, mielőtt beszippantja a telefon."
Kislányom osztályában van egy ilyen elszánt telefon-ellenes család. A gyereknek tilos barmiféle képernyőt nézni, ha a napköziben mesét néznek, kap külön feladatot.
Most, a karantén idején ő volt az egyetlen, aki nem vehetett részt az osztály közös chateléseiben, ő maradt így ki rengeteg közös élményből, és bizony így ő volt az is, akit az enyhítéskor a jatszótérre se hívott le senki...
Biztos szuper gyerekkora van.
Pont errol beszéltem, amit a 38 ír.
A gyerekem 8 évesen kapott okostelefont. Külföldre költöztünk, egyedül, taxival járt másik városba iskolába, nem beszelte a nyelvet. Az úton le tudta foglalni magát, tudott hívni ha valami gondja volt. Nagyon nem érdekelte ezen túl a szerkezet. Most 17 éves, továbbra is van okostelefonja, továbbra se igen érdekli a szabadidejében, max a barátaival vált pár üzenetét. Ezen kívül pl ezen van egy appon az órarendje, a házifeladatai, ezen keresztül kommunikál a tanáraival, stb. A szabadideje nagy részét kint tölti a barataival, ma is mennek úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!