Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám tényleg rossz anya volt?

Anyukám tényleg rossz anya volt?

Figyelt kérdés

Nem tudom más családokban hogy kell viselkedni az anyukáknak. De a rokoni körben anyumra nagyon haragudtak a női rokonok.

Szerintem ő szeretett minket, csak az tény, hogy amint egy dolgot képesek voltunk önállóan elvégezni, onnantól kezdve csak nagyon nyomós okkal végezte el helyettünk.

Pl. én gimnáziumba egyedül mentem beiratkozni, de gondolom ez nem olyan egyedi dolog.

Ritkán főzött, ha enni akartunk meg kellett csinálni magunknak. Ez már általános iskolában is így volt.

Ez a ruhakikészítés ágy mellé mennyire gyakori, mert először egyik barátomnál láttam amikor náluk aludtam 15 évesen.

Reggelire nem hiszem hogy túl sokan megterítenek főleg nem hétköznap, mikor a szülők is rohannak dolgozni, én 3 alkalomra emlékszem 20 éves koromig.

7 évesen tényleg nem megszokott hogy egyedül menjek iskolába? Gyalog 500 méter volt.

2020. aug. 30. 10:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
78%

Én is egyedül mentem a gimnáziumba beiratkozni, ahogy az összes osztálytársam. Illetve páran összefogtak, és kettesével mentek. Szülő csak a leendő kollégistákat kísérte.

Már az oviba is gyalog mentem, az olyan 500 méter volt, aztán kerek egy kilométerre az iskolába elsőtől. A szüleim akkor jöttek elém, amikor szép nagy hó esett, kedvességből, hogy hazahúzzanak a szánkóval. Reggelire, de még ebédre sem terítettek, nem is volt hol a pici lakásban. Főzni hétvégén főztek, mert hétközben reggel 6-kor elmentek dolgozni, és estére értek haza. Iskolai menzán ettünk, ők meg munkahelyi menzán.

2020. aug. 30. 10:38
 2/29 anonim ***** válasza:
91%
Kistelepülésen éltünk, jó közbiztonsággal.
2020. aug. 30. 10:39
 3/29 A kérdező kommentje:

# 1

Akkor mégsem olyan extrém és rossz ahogy anyukám viselkedett. Nem az van hogy igazából mások kényeztetik el túlságosan a gyerekeiket, mintha azok amolyan kis istenek lennének?

2020. aug. 30. 10:41
 4/29 anonim ***** válasza:
84%
Hát ez teljesen normális. Inkább az a beteges, hoyg egy 15 evésnek kikészítik a ruháit.
2020. aug. 30. 10:44
 5/29 anonim ***** válasza:
75%
1-es vagyok, és kis istennek éreztem magam, a szüleim nagyon jól bántak vele. Megvolt a szeretet, melegség.
2020. aug. 30. 10:49
 6/29 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg anyukád nagyon helyesen nevelt, így már kiskorodtól önállóságra szoktatott, sokkal jobbban fogsz boldogulni az életben, mint akinek még 20-30 évesen is anyuka adja ki, hogy melyik ruhát veheti fel, nem tud elmenni egyedül bevásárolni, nem tud a pénzzel bánni, életképtelennek neveli, csak azért, hogy ö leygen a legfontosabb ember a gyereke életében.
2020. aug. 30. 10:51
 7/29 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem volt rossz anya. Önállóságra nevelt,ennyi.

Szerintem a női rokonok másért nem kedvelték

2020. aug. 30. 11:04
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen rendben voltak azok a dolgok, amiket leírtál, ennek az egynek a kivételével:

"Ritkán főzött, ha enni akartunk meg kellett csinálni magunknak. Ez már általános iskolában is így volt."

Ennek nem tudom mi volt nálatok az oka, de főzni nem az általános iskolás gyerek dolga, család esetén.

2020. aug. 30. 11:11
 9/29 anonim ***** válasza:
66%
Hát akkoriban nem volt rugalmas meg részmunkaidő, reggel 6-ra, 7-re jártak dolgozni, 4-ig, 5-ig benn voltak, mindenki menzán evett a munkahelyen, a gyerek meg az iskolában, minek is főztek volna? Ne hallgass az undok rokonokra, van, aki azt a nőt is megszólja, aki takarítónőt alkalmaz, hogy lusta.
2020. aug. 30. 11:17
 10/29 anonim ***** válasza:
78%

Akárhogy is nézzük, anyád nem volt egy mintaanya, de milliók vannak nála rosszabbak is. (Igaz, jobbak is!)

A legfontosabb, hogy TE mint gyerek biztosan tudod e, hogy szeretett és tűzbe ment volna értetek? Kérés nélkül adta volna a veséjét a gyerekének? Mert valójában ez a jó anya ismérve.

2020. aug. 30. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!