Anyukám tényleg rossz anya volt?
Nem tudom más családokban hogy kell viselkedni az anyukáknak. De a rokoni körben anyumra nagyon haragudtak a női rokonok.
Szerintem ő szeretett minket, csak az tény, hogy amint egy dolgot képesek voltunk önállóan elvégezni, onnantól kezdve csak nagyon nyomós okkal végezte el helyettünk.
Pl. én gimnáziumba egyedül mentem beiratkozni, de gondolom ez nem olyan egyedi dolog.
Ritkán főzött, ha enni akartunk meg kellett csinálni magunknak. Ez már általános iskolában is így volt.
Ez a ruhakikészítés ágy mellé mennyire gyakori, mert először egyik barátomnál láttam amikor náluk aludtam 15 évesen.
Reggelire nem hiszem hogy túl sokan megterítenek főleg nem hétköznap, mikor a szülők is rohannak dolgozni, én 3 alkalomra emlékszem 20 éves koromig.
7 évesen tényleg nem megszokott hogy egyedül menjek iskolába? Gyalog 500 méter volt.
Én is egyedül mentem a gimnáziumba beiratkozni, ahogy az összes osztálytársam. Illetve páran összefogtak, és kettesével mentek. Szülő csak a leendő kollégistákat kísérte.
Már az oviba is gyalog mentem, az olyan 500 méter volt, aztán kerek egy kilométerre az iskolába elsőtől. A szüleim akkor jöttek elém, amikor szép nagy hó esett, kedvességből, hogy hazahúzzanak a szánkóval. Reggelire, de még ebédre sem terítettek, nem is volt hol a pici lakásban. Főzni hétvégén főztek, mert hétközben reggel 6-kor elmentek dolgozni, és estére értek haza. Iskolai menzán ettünk, ők meg munkahelyi menzán.
# 1
Akkor mégsem olyan extrém és rossz ahogy anyukám viselkedett. Nem az van hogy igazából mások kényeztetik el túlságosan a gyerekeiket, mintha azok amolyan kis istenek lennének?
Szerintem nem volt rossz anya. Önállóságra nevelt,ennyi.
Szerintem a női rokonok másért nem kedvelték
Teljesen rendben voltak azok a dolgok, amiket leírtál, ennek az egynek a kivételével:
"Ritkán főzött, ha enni akartunk meg kellett csinálni magunknak. Ez már általános iskolában is így volt."
Ennek nem tudom mi volt nálatok az oka, de főzni nem az általános iskolás gyerek dolga, család esetén.
Akárhogy is nézzük, anyád nem volt egy mintaanya, de milliók vannak nála rosszabbak is. (Igaz, jobbak is!)
A legfontosabb, hogy TE mint gyerek biztosan tudod e, hogy szeretett és tűzbe ment volna értetek? Kérés nélkül adta volna a veséjét a gyerekének? Mert valójában ez a jó anya ismérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!