Anyukám tényleg rossz anya volt?
Nem tudom más családokban hogy kell viselkedni az anyukáknak. De a rokoni körben anyumra nagyon haragudtak a női rokonok.
Szerintem ő szeretett minket, csak az tény, hogy amint egy dolgot képesek voltunk önállóan elvégezni, onnantól kezdve csak nagyon nyomós okkal végezte el helyettünk.
Pl. én gimnáziumba egyedül mentem beiratkozni, de gondolom ez nem olyan egyedi dolog.
Ritkán főzött, ha enni akartunk meg kellett csinálni magunknak. Ez már általános iskolában is így volt.
Ez a ruhakikészítés ágy mellé mennyire gyakori, mert először egyik barátomnál láttam amikor náluk aludtam 15 évesen.
Reggelire nem hiszem hogy túl sokan megterítenek főleg nem hétköznap, mikor a szülők is rohannak dolgozni, én 3 alkalomra emlékszem 20 éves koromig.
7 évesen tényleg nem megszokott hogy egyedül menjek iskolába? Gyalog 500 méter volt.
Maximum annyi, hogy ha hétközben nem is volt ideje főzni hétvégén azért kellene/ illene.
Nem is kell mindent a gyerek segge alá tenni, mert akkor sose lesz önálló
Nem hiszem, hogy rossz anya lenne ez miatt.
Szerintem a női rokonaid csak unatkoznak és tetű mód intrikusak, már ne haragudj! Ha anyukád úgy bebaxna, hogy a világáról nem tud, részegen belül is inkább az összepisálós és kötekedő alkat, a tetejében konkrétan rokonokhoz kell menekülni, hogy le tudj érettségizni, akkor tényleg rossz anya lenne-egyik ismerősömmel ez sajnos megtörtént-. Vagy 42 éves korára elissza az összes agyát úgy, hogy még a gyerekeinek pont, hogy anyára lenne szüksége... Röviden: ha olyan szinten szenvedélybeteg lenne, hogy még a gyerekei miatt sem megy el sem elvonóra és nem változtatna a dolgokon.
Vagy a nárcisztikus szülők pocsékak, akik kb. a gyerekük ellen fordítják a környezetüket, mert "Úristen, mit szólnak mások?" és hát "egy taknyos nehogy lekörözze bármiben is". Kifele meg mintaszülőnek adják el magukat.
Vagy ha szíjjal vert volna, vagy egy fakanalat eltört volna rajtad.
A leírás alapján ezekről szó nincs...
Ruhát kikészíteni a 15 éves gyereknek? De most komolyan... és a 15 éves gyerek azt veszi fel, amit anyu akar? Mert miért is?
Én tutti nem díjaztam volna, ha anyám szabja meg, mit vegyek fel.
Te milyen országról beszélsz? Mert nyilván nem Magyarországról, de még csak nem is Európáról.
Én magam is nagyszülő vagyok a magam 70-ik évével, a nagyanyám 1896-ban a dédanyám 1875-ben született, mindegyikük életét ismertem, a dédiét csak elbeszélésből, de ilyen dolgot, hogy
"Nagyszüleink többsége még úgy nőtt fel, hogy az idősebb testvérek főztek, mostak, csinálták a házimunka javát..." ha a kutyának beadnák, megveszne tőle!
Abban az időben - de még az enyémben is - a nők dolga volt a házimunka, mindegy, hogy város vagy falu, a férjük le is verte volna a derekukat, ha a gyerek főz és viszi a háztartást!
Az rendben van, hogy a gyerek besegített, hordta a kútról a vizet, vagy kihajtotta a libákat, esetleg leseperte a tornácot, vagy a kisebb testvéreire vigyázott, de a többi az nettó marhaság!
És láthatóan az értékelésedből, ez nem csak az én véleményem!
Nem kötözködöm, csak kijavítom, amit rosszul tudsz!
Cseléd(lány) soha nem volt családos anya!
A házicselédség nagyobb része a mezőgazdasági cselédek és kisparasztok lányaiból kerül ki. Ők, hogy kelengyéjüket összegyűjthessék, pár évig cselédmunkát vállaltak. Ezek után sokan férjhez mentek egy városi altiszthez, alkalmazotthoz. Olyanok is voltak, akik elzüllöttek és prostituálttá lettek, de többségük hazatért falujába, és visszatagozódott a paraszti társadalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!