Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha azzal...

Rossz ember vagyok, ha azzal foglalkozom, hogy a szüleim sokkal jobban támogatják az öcsémet?

Figyelt kérdés
Igazából tudom a választ, igen rossz vagyok. Pontosabban az érdekelne, hogy mások mit éreznek hasonló helyzetben. Öcsém 21 éves, 8évvel fiatalabb nálam. Érettségi után nem tanúlt tovább, az utóbbi három évben max 6hónapot dolgozott összesen, azt is 3munkahelyen. Jelenleg is otthon él a szüleinkkel, de nem csinál semmit, naphosszat csak a számítógép előtt ül, és a barátnőjével csavarog. Érettségi után a szüleink fizették neki a jogsit, és vettek neki egy autót 400ezer forintért. Azt tavaly adta el, az árát 3hónap alatt eltapsolta, tudom mert akkor pont tőlem kért kölcsön pénzt. Ezzel szemben nekem már 16éves koromban saját kerestem volt autószereló inasként. Az első simsonomra is magam kerestem meg az árát. Jogsit szintén önerőből fizettem. 19 éves koromban már albérletbe költöztem, es azóta teljesen önállóan élek. Azóta a szüleim semmivel nem támogattak, soha nem kérdezték meg, hogy bírom-e fizetni a lakbért, vagy hogy van-e mit egyek. Ezzel szemben az öcsémnek tálcán kínálnak mindent. Ezt még soha nem mondtam nekik, mert tudom, hogy semmi közöm hozzá, hogy mire költik a pénzüket, és hogy kit támogatnak, de mégis bánt a dolog.

2020. júl. 19. 09:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Nem, nem vagy rossz ember, de csak a saját életedet nehezíted meg ezzel.
2020. júl. 19. 09:57
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Nehogy azt hiddmár hogy rossz ember vagy csak mert bánt ez a dolog. Teljesen érthető hogy rosszul esik. Egy szülőnek szerintem kötelessége minden gyerekét ugyanúgy szeretni, támogatni.
2020. júl. 19. 09:58
 3/25 anonim ***** válasza:
5%

10 parancsolat.

Ne kívánd..

2020. júl. 19. 09:59
 4/25 anonim ***** válasza:
10%

2!

Ez azért nem pomtosan így van, hiszen az egyik önálló életét el, a masik meg otthon lakik. Evidens, hogy pl annak, aki otthon lakik adok enni, de kb biztos, hogy nem állok neki minden nap ebéd csomagot gyártani a külön elő gyerekemnek.

2020. júl. 19. 10:00
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem,hogy miért lennél rossz ember.

Ez nagyon is nagy igaszságtalanság,hogy az öcsédet folyamatosan nyalják,téged pedig lefosnak.

Jogos,hogy ezzel foglalkozol.

2020. júl. 19. 10:01
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

4-es

Én értem, nyilván nem a kajáról beszéltem. De mivan a kocsival? Meg azzal hogy gondolom ha a barátnőjét viszi valahova nme a saját pénzéből viszi hanem azt is a szülei adják neki. Pedig ebben a korban már bőven dolgozhatna.

2-es voltam

2020. júl. 19. 10:03
 7/25 anonim ***** válasza:
85%

"Evidens, hogy pl annak, aki otthon lakik adok enni, de kb biztos, hogy nem állok neki minden nap ebéd csomagot gyártani a külön elő gyerekemnek."

A kérdezőnek nem azzal van a baja,hogy hogy nem csomagolnak neki minden nap enni.

Se látom, sikerült felfognod a kérdést.

2020. júl. 19. 10:04
 8/25 anonim ***** válasza:
4%

"Se látom, sikerült felfognod a kérdést."

*De

2020. júl. 19. 10:05
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz ember. Az öcséd sajnos valahol nincs rendben, és életképtelen lenne a szüleid támogatása nélkül. A helyükben ez esetben is maximum a létfunkciókat biztosítanám neki (étel, víz, ágy) de ők gondolom, valahol elfogultak ês nem látják a problémát. Az öcséd sajnos élősködő, arra ügyelj, hogy ne tudja, mennyi pénzed van, és hogy ne túrjon ki az örökségedből. Szerintem megemlítheted a szüleidnek, hogy furcsállod a dolgot. Nem hiszem, hogy jól fognak rá reagálni, de egy kis magot elültetsz a fejükbe, és pl. elérheted, hogy később ne irassák az összes ingatlant csak az öcséd nevére, csak mert te úgymond úgyis tudsz magadról gondoskodni. A helyedben, ha a későbbiekben vennék is ingatlant, azt mondanám nekik, hogy bérlem. Sajnos valószínűleg csak így kaphatod meg a jussodat.
2020. júl. 19. 10:08
 10/25 anonim ***** válasza:
79%

7!

Végül is a kérdés részé volt az étkezés is, de ne zavarjon, ahogy az se, hogy egy példát írtam.

"Azóta a szüleim semmivel nem támogattak, soha nem kérdezték meg, hogy bírom-e fizetni a lakbért, vagy hogy van-e mit egyek. "

2020. júl. 19. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!