Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha azzal...

Rossz ember vagyok, ha azzal foglalkozom, hogy a szüleim sokkal jobban támogatják az öcsémet?

Figyelt kérdés
Igazából tudom a választ, igen rossz vagyok. Pontosabban az érdekelne, hogy mások mit éreznek hasonló helyzetben. Öcsém 21 éves, 8évvel fiatalabb nálam. Érettségi után nem tanúlt tovább, az utóbbi három évben max 6hónapot dolgozott összesen, azt is 3munkahelyen. Jelenleg is otthon él a szüleinkkel, de nem csinál semmit, naphosszat csak a számítógép előtt ül, és a barátnőjével csavarog. Érettségi után a szüleink fizették neki a jogsit, és vettek neki egy autót 400ezer forintért. Azt tavaly adta el, az árát 3hónap alatt eltapsolta, tudom mert akkor pont tőlem kért kölcsön pénzt. Ezzel szemben nekem már 16éves koromban saját kerestem volt autószereló inasként. Az első simsonomra is magam kerestem meg az árát. Jogsit szintén önerőből fizettem. 19 éves koromban már albérletbe költöztem, es azóta teljesen önállóan élek. Azóta a szüleim semmivel nem támogattak, soha nem kérdezték meg, hogy bírom-e fizetni a lakbért, vagy hogy van-e mit egyek. Ezzel szemben az öcsémnek tálcán kínálnak mindent. Ezt még soha nem mondtam nekik, mert tudom, hogy semmi közöm hozzá, hogy mire költik a pénzüket, és hogy kit támogatnak, de mégis bánt a dolog.

2020. júl. 19. 09:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Nem igazságos szüleid részéről, de légy magadra büszke, hogy önerőből tartasz ott ahol tartasz! Ő viszont nem ért el semmit az életben!

Nálunk pont fordítva volt egyébként. Tesóm aki akkor már nem lakott otthon, egyetemre járt és pl. nagyanyám mindig többet adott neki mert ő már nem lakik otthon. Apám szintén többet költött oda rá, mint rám aki itthon voltam. De nem szóltam érte. Bár egyszer már kibukott belőlem, hogy nem értem miért vagyok kevesebb. Meg amikor tesómék jöttek haza, apám stresszbe volt, hogy terülj terülj asztalka legyen. Ha én mentem haza amikor már én is elköltöztem, én magamnak főztem otthon amikor haza értünk látogatóba. Az volt az indok, hogy ők ritkábban jönnek, én viszont akkoriban 2-3 hetente haza jártam. Hát rosszul esett, mondtam is, hogy most ezt megint nem értem. Azért nem várnak úgy engem mint öt, mert túl sűrűn látnak? Mérgemben mondtam nekik, hogy majd nem járok má haza olyan gyakran, mert úgy éreztem mintha nem lenne olyan nagy wasistdas az én látogatásom. Úgyis megyek majd oszt jó van...

Szóval átérzem a helyzeted.

Mondjad nekik, ne edd a kefét ezen. Mondd ki nekik, hogy bánt ez a dolog!

2020. júl. 21. 11:04
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Páromnál ugyanez a helyzet. A bátyját egyfolytában tolja az anyja pénzzel.Ráadásul a bátyja a családi házukban lakik (leválasztott rész) úgy hogy az anyuka fizeti a rezsit is. Mondtam már neki hogy engedje el ezt a történetet mert csak saját magának okoz keserűséget vele. Egyébként mindent elértünk. Hitelmentes ház, nyaraló, két autó, jó állásunk van. Két gyönyörű gyermekünk. Majd az idő megoldja szerintem.
2020. júl. 21. 11:44
 23/25 anonim ***** válasza:
91%

Tapasztalataim alapján, ez azért van, mert ő mindig kér.

Ha te nem kérsz, akkor ők azt fogják gondolni, hogy veled minden rendben van. Tudod, néma gyereknek az anyja se érti...

Próbáld ki, hogy te is kérsz valamit. Mondjuk lakbérre/ rezsire. Szerintem nem fognak visszautasítani. Ha mégis, akkor jogos a kiadásod...

2020. júl. 21. 14:05
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Még nem vagy önálló lelkileg!

Még mindig a szülői igazságtalanság és atestvér féltékenység foglalkoztat!

Ezt dolgozd fel!

Utána tudod a saját életedet élni!

2020. júl. 21. 18:05
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyáltalán rossz ember mert ezzel foglalkozol. Nekem is szarul esne.

De légy büszke,hogy eltudod magad tartani.

2020. júl. 21. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!