Rossz ember vagyok, ha azzal foglalkozom, hogy a szüleim
sokkal jobban támogatják az öcsémet?
Figyelt kérdés
Igazából tudom a választ, igen rossz vagyok. Pontosabban az érdekelne, hogy mások mit éreznek hasonló helyzetben. Öcsém 21 éves, 8évvel fiatalabb nálam. Érettségi után nem tanúlt tovább, az utóbbi három évben max 6hónapot dolgozott összesen, azt is 3munkahelyen. Jelenleg is otthon él a szüleinkkel, de nem csinál semmit, naphosszat csak a számítógép előtt ül, és a barátnőjével csavarog. Érettségi után a szüleink fizették neki a jogsit, és vettek neki egy autót 400ezer forintért. Azt tavaly adta el, az árát 3hónap alatt eltapsolta, tudom mert akkor pont tőlem kért kölcsön pénzt. Ezzel szemben nekem már 16éves koromban saját kerestem volt autószereló inasként. Az első simsonomra is magam kerestem meg az árát. Jogsit szintén önerőből fizettem. 19 éves koromban már albérletbe költöztem, es azóta teljesen önállóan élek. Azóta a szüleim semmivel nem támogattak, soha nem kérdezték meg, hogy bírom-e fizetni a lakbért, vagy hogy van-e mit egyek. Ezzel szemben az öcsémnek tálcán kínálnak mindent. Ezt még soha nem mondtam nekik, mert tudom, hogy semmi közöm hozzá, hogy mire költik a pénzüket, és hogy kit támogatnak, de mégis bánt a dolog.
Két lehetőséget tudok elképzelni. Az egyik, hogy a szüleid azt látják, a testvéreddel ellentétben megállsz a lábadon, nincs szükséged segítségre, és egyszerűen nem gondolnak bele, hogy neked ez az egész teljesen másképp jön le. A másik lehetőség, hogy tényleg jobban szeretik öcsikét, és nem érdekli őket, mi van veled. Nem ismerem a szüleidet, ahogy a többi válaszoló sem. Csak magad tudod megítélni, hogy mi lehet a dolog hátterében.
2020. júl. 19. 10:10
12/25 anonim válasza:
szerintem érett,önálló, felnőtt férfi vagy - ne foglalkozz azzal, mit csinálnak az otthoniak. Rengeteg energia szabadul fel, amit hasznosítani tudsz magad számára, munkában, tanulásban, társas kapcsolatokban. Nem biztos, hogy a lébecoló jobb életutat jár be, sőt!
2020. júl. 19. 10:11
13/25 A kérdező kommentje:
Karácsony előtt mindig disznót vágnak, olyankor én is kapok egy sonkát, kolbászt, ezt-azt. De ezen kívűl tényleg semmi. Nem is várom el, hogy támogassanak. Csak kicsit képmutatásnak tartom, hogy nekem azt tanították, hogy meg kell dolgozni a pénzért, öcsém pedig mindent ingyen kap. Nem csak a kajáról van szó. A szüleink öltöztetik, adnak neki pénzt, hogy eljárjon szórakozni (nem túl sokat) stb. Mióta eladta az ajándékba kapott autóját azóta az apáét használja, természetesen azt sem saját zsebból tankolja.
2020. júl. 19. 10:11
14/25 Lachesys válasza:
eleg furan allnak ehhez szuleid. abbol nem volt balhe h eladta a kocsit es elverte az arat? ha igy haladnak ocsike 30 evesen is a szuleit fogja pumpolni. en nem vagyok az ellen, h tamogassak a szulok a gyereket, amig tanul vagy valami hasznosat csinal, de elmondas alapjan az ocsed pioca eletmodot folytat.
2020. júl. 19. 10:14
15/25 anonim válasza:
"7!
Végül is a kérdés részé volt az étkezés is, de ne zavarjon, ahogy az se, hogy egy példát írtam."
Téged pedig az ne zavarjon,hogy itt nem az étkeztetéssel van a baj.
2020. júl. 19. 10:19
16/25 anonim válasza:
15!
Bakker, meg mindig nem esik le, hogy egy példa volt?
2020. júl. 19. 10:20
17/25 anonim válasza:
"15!
Bakker, meg mindig nem esik le, hogy egy példa volt?"
Bakker,te pedig nem tudsz a kérdésre válaszolni?
Mert idáig érdemi válaszod nem volt
2020. júl. 19. 10:27
18/25 anonim válasza:
De, volt, Mucika, nyugodtan leszállhatsz rólam.
2020. júl. 19. 10:31
19/25 anonim válasza:
Vedd figyelembe,amikor Te már jogsit szerezhettél volna, akkor szüleidnek még 2 kereset nélküli gyereket kellett ellátni, nem tudom milyen kereseti viszonyok mellett.
Ez a kotábbi időkről szóló információ kimaradt, pedig az összképhez keményen hozzátartozik.
De miért is lennél rossz ember? Ez fel sem merülhet.
Panaszodtól,az eddig "befutott" nehézségektől függetlenül Te sokkal kiegyensúlyozottabb, elégedettebb élet előtt állsz, mint testvéred, aki "csak úgy" van....
2020. júl. 19. 10:38
20/25 anonim válasza:
Itt szerintem is inkább arról van szó, hogy te már az elejétől fogva dolgoztál, nem látták úgy, hogy támogatni kéne (meg lehet nem is tudtak volna, mert akkor még két gyereket kellett eltartani stb.). Aztán szépen felnőtt az öcséd, aki (miután te kirepültél a családi fészekből) valószínűleg többet kapott, mert rád már nem kellett költeni. Ő ehhez túlságosan is hozzászokott, nem dolgozott fiatalon, és így máig sem, mert ,,úgyis eltartanak”.
Ne irigyeld az öcsédet, és még csak ne is gondolj ezekre. Belőled egy életképes felnőtt lett, az öcséd meg napról napra fog élni, ha a szüleitekkel történik valami, ami miatt már nem tudják majd ugyanúgy támogatni anyagilag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!