Szülők! Mit gondolnátok és mit reagálnátok, ha a 23 éves fiatoknak afrikai menyasszonya lenne?
Nyilván a kérdés provokáció, azért lett kiírva mint sok más kérdés az oldalon, hogy az emberek összeugorjanak. Várható volt hogy rasszisták is kifejtik a véleményüket, de amikor hozzászólásokon keresztül magyarázom hogy bennem nem a bőrszín miatt lennének kétségek hanem az eltérő kultúra miatt, akkor elég frusztráló hogy egy kalap alá vagyok véve azokkal akik bőrszín alapján ítélik meg az embereket.
Leírtam a véleményem (azt csak szabad) de folyamatosan be vagyok támadva, és ugyanazt szajkózzátok, bőrszín, bőrszín. Ha az afrikai menyasszony fehér lenne, ugyanígy kétségek merülnének fel bennem hogy működni fog-e. Ha nem afrikai lenne hanem más földrészről származna, szintén ugyanez lenne.
Mindenki a bőrszínen rugózik, abba senki nem gondol bele hogy egy szerető szülő ennél tovább lát. Az merül fel benne hogy a gyerekének nyugodt, kiegyensúlyozott házassága lesz-e, vagy teli lesz súrlódásokkal és konfliktusokkal, majd egy nagy csalódással végződik az összeegyeztethetetlen kulturális szokások miatt, és padló lesz a vége. Senki nem szeretné padlón látni a gyerekét.
Jöhet megint a nulla százalék, értsetek félre direkt újra és újra.
Eddig valoban lepontoztalak, most viszont nem, mert rajottem, hogy tenyleg nem tudod, hogy amit irtal rasszista volt. Ne erts felre, nem kotekedni szeretnek, csak azt teves elmeletet szeretnem eloszlatni, hogy a rasszizmus az csak a borszinre korlatozodhat.
Nezd ezt:
A rasszizmus olyan gondolkodásmód, amely kihangsúlyozza az emberfajták különbözőségét – különböző feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.
Fel is pontoztalak, mert valoban ugy gondolom mar, hogy nem szant szandekkal irtad ami irtal. Egy ’igazi’ rasszista valoban nem ilyen mint te.
Mikor Becsben voltam par eve a tesommal, es keresztanyukam fiaval (mindannyian feherek vagyunk), bementunk egy kis ajandekboltba szuvenirt venni, helloval koszontunk, es egymas kozott nyilvan magyarul beszeltunk, a biztonsagi ort nem lehetett leakasztani magunkrol. Olyan szuk kis sorok voltak, hogy ket ember nem fert el egymas mellett, de o folyamatosan szo szerint a nyomunkban jart. Mi is feherek voltunk, o is. O sem borszin alapjan itelt, de itelt. Erted mit szerettem volna mondani?🙂
Még mindig nem értesz és rohadtul sértő dolog hogy rasszistának állítasz be.
Én nem állítok fel hierarchiát. Én továbbra is azt mondom, hogy az emberi természetet senki nem verheti át, évezredek óta belénk kódolt ösztön hogy aki olyan mint mi és onnan származik mint mi, abban megbízunk, a többit pedig fenntartásokkal kezeljük. Ez abszolút nem rasszizmus.
A biztiőr sem volt rasszista, egyszerűen így működik az ember. És ezt nem csak a fehér ember csinálja. A feketék is úgy kezdenek egy csomó mondatot hogy "white people are..." akkor a te felfogásod szerint nyilván ők is rasszisták, mert kiemelik hogy a fehér ilyen, a fehér olyan. Holott nem, csak ők is kategorizálják az embereket, ahogy minden más népcsoport is.
Nagyon túltolod te ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!