Szülők! Mit gondolnátok és mit reagálnátok, ha a 23 éves fiatoknak afrikai menyasszonya lenne?
Megjegyzem, elég ritkák az ilyen kapcsolatok, mivel legtöbb embernek lehetősége sincs más kultúrával találkozni, 1 a 300.000 hez.
Mikor tud egy japán és egy magyar peldaul összemelegedni? Kicsi a sansz
életünk során, hacsak nem utazunk külföldre ( és ott is majdnem mindenki a sajat kis zárt köreiben mozog), hogy színesbőrű, vagy angol párunk legyen
59
Sajnos nem tudom bemasolni amit irtal, mert gondolom jelentettek a kommented, azert tunt el.
Azt irtad, felnel, hogy kihasznalna a gyereked.
En erre kerdeztem, hogy jott a kihasznalas neked, mikor ugye annyi volt a lanyrol, hogy fekete. Ha 2 feherrol lenne szo, nyilvan nem jott volna az, hogy kihasznalja. Szoval, de ez eleg rasszista megnyilvanulas volt. Nem is ertem ez neked miert nem egyertelmu.🤷🏼♀️
63, imádom amikor valaki mindenkire rá akarja sütni a rasszista jelzőt.
Én láttam azt a kommentet, ezt csak te fújod fel.
Nem arról volt szó hogy fekete, hanem hogy afrikai, másik kultúrkörből való. Esetleg tisztában vagy vele hogy Afrikában nemcsak feketék élnek?
64
Oke, akkor nem rasszista. Akkor kerdezem mi alapjan irta, hogy felne, hogy kihasznalna? Feltettem a kerdest mar egyszer, se o se te nem irtal ra semmit. Varom a valaszt.
De, arrol volt szo, hogy fekete, miert okoskodsz?😅
Akkor még egyszer elmondom hogy az eltérő kulturális szokások és erkölcsök miatt.
Ha nem Afrika szerepelne a kérdésben, hanem egy másik földrész, akkor ugyanezek felmerülnének az emberek többségében. Álszentség tagadni, az ember már az őskorban is ilyen volt, hogy fenntartásokkal kezelte egy másik törzsből érkezetteket.
Komolyan nem tudom mégjobban lebutítani a mondandómat, többször felesleges leírnom ha még ezek után sem érted és nyomod itt a sértődött óvodást.
"Az nem rasszizmus ha valaki attól tart hogy ki használják"
Nem az utolsó vagyok, de engem is érdekelne, hogy aki ezt írta, az pontosan mire is gondolt..? Annyit tudunk, hogy afrikai menyasszonyról van szó, majd jön a "attól tart, hogy kihasználják". Ha nem arra alapozod a kihasználástól való félelmet, hogy afrikai az illető, akkor mégis mire? Mert pontosan ez a rasszizmus, hogy bőrszín alapján bekategórizálod, hogy hát fél attól, hogy kihasználja, csak mert afrikai.
A mindig hahotázó jelet írónak (%-ot nem tudok írni) : szerintem te 2 emberrel beszéltél.
Nem értem miért kattogtok még mindig a bőrszínen hiszen nem a bőrszín volt a lényeg.
Harmadszor ez a vita elég egyoldalú, kötekedés szaga van. Én nem akarok meggyőzni senkit, nem is ez a lényege ennek az oldalnak. Már bánom is higy belementem,a kérdezőnek is igaza van hogy nem ment bele semmi provokációba. Abban hisztek amiben akartok. További jó vitát!
Fekete/afrikai, es hasonlo kerdesben, leven ugye, hogy a kislanyom felver hajthatatlan vagyok, es hevesen reagalok mindenre, amirol ugy gondolom nem helyenvalo. Szivugyem teljesen az ilyen tipusu dolog, es nem tudok elhatarolodni attol, hogy barki a 11honapos csopp lanyomrol negativat feltetelez az utcan mikor a babakocsijaba tolom, csak mert fekete gondor haja, es karamell borszine van. Bele se akarok gondolni az ilyen emberek eszjarasaba.
66
Igazabol arrol egyaltalan nem volt szo, hogy a lany hol nott fel, ha mar azt irod kulturalis kulonbseg. Bar oszinten ez nem tudom mit takar, mert a Budan elo Jozsi is teljesen mas eletet el, mint Pista bacsi a mucsarocsogei tanyan. Oszinten ketlem, hogyha Amerika, vagy epp Ausztralia lenne Afrika helyett is a kihasznalas fogalmazodna meg az emberekben. De ha te ennek ellenere ugy gondolod nem vagy rasszista, csak felreertettuk egymast, akkor ennek en csak mindenfelekeppen orulok!
Nem tudom hany emberrel beszeltem, de az biztos, maga a kerdes is erdekes, hisz csak azert mert valaki afrikai, ha nincs bennunk egy csoppnyi rasszizmus sem, nem tudunk se negativ, (se pozitiv) velemenyt megfogalmazni.
Ha tulajdonsag lenne irva, akkor lehetne a kerdesre erdemben valaszolni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!