Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, mert el akarom adni? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

17 éves koromban kaptam egy gitárt ajándékba. Azon tanultam meg gitározni, most vagyok 26 éves, már rég nem zenélek, soha nem is fogok már, nincs benne különösebb tehetségem.

Húgom beiratkozott zeneiskolába, az én gitáromat használta, de rövid időn belül megunta, kiiratkozott és nem használja a gitárt.

Arra gondoltam, hogy eladom a gitárt, ugyanis nincs használatban.

Anyám kikelt magából, hogy mekkora szemét vagyok, az még jó lehet a húgomnak később stb. Ugyanezt csinálta, amikor elhoztam a régi társasomat a barátomnak, mert neki a kedvenc játéka. Akkor is nekiállt zsarolni, hogy az jó lesz még a húgomnak. Csakhogy az is az enyém, tehát nem szólhat érte egy szót sem.

Most anyám zsarol, meg duzzog. Kinek van igaza? Hagyjam ott állni a gitárt vagy adjam el nyugodt szívvel?

2020. nov. 5. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
Miért is nem lehet ajándékokat eladni? Oké, ha kapok valamit és két nap múlva már a facebookon hirdetem, az kicsit bunkóság, de ha kapok valamit, használtam egy darabig majd évekkel később rájövök, hogy csak a helyet foglalja, akkor miért ne lehetne eladni?
2020. nov. 7. 18:05
 72/82 anonim ***** válasza:
78%

70: "Ha méltányolható dologra akarná költeni"- a méltányolható dolog az megint csak a te értékrendeden múlik. Szóval, ha neked tetszik, akkor megengeded, ha nem, akkor nem?

Én önzetlenül ajándékozom. Ha nem tetszik/nem lett jó/nincs rá szükséged stb. és eladod, mert a pénz jobban kell, akkor eladod. Ez nem rólad kéne, hogy szóljon, de neked ez csak egy ego játék. "Uh, én vettem neki, 11 éve porosodik, senki nem használja, de akkor sem adhatja el, mert ÉN vettem neki, ÉN, ÉN, ÉN...".

2020. nov. 7. 18:23
 73/82 anonim ***** válasza:
62%
Némileg off téma, de mi részben emiatt is álltunk le az ajándékozással. Ennek én úgy mentem elébe, hogy ha valakinek szülinapja van, annak inkább fizettem egy közös ebédet / vacsorát, esetleg elmentünk egy múzeumba, állatparkba, strandra stb. és ott meghívtam, nekünk sokkal jobb így. Marad egy szép emlék, amire évek múlva is jó visszaemlékezni. Ha pedig még ekkora felhajtást sem akarunk, akkor adunk a másiknak egy tábla csokit vagy valami hasonló apróságot. Sose volt belőle gond, se sértődés, és nincs az a kötelező, kényszeres szorongás, hogy jaj, csak nehogy hülyeséget vegyek a másiknak. Láttam sajnos borzasztó kínos jeleneteket a családomban az ajándékok miatt, én akkor megfogadtam, hogy felnőttként nem követem ezt a mintát. Szerencsére páromnak, tesómnak, és a barátaimnak is nagyon bejött ez a változat.
2020. nov. 7. 19:40
 74/82 A kérdező kommentje:
Hát ez tényleg off téma volt 73-as, a gyereked vágyni fog dolgokra, és nem biztos, hogy az éttermi meghívást fogja értékelni, ha ő egy gitárra vágyik.
2020. nov. 7. 19:53
 75/82 anonim ***** válasza:
62%
Annyira azért nem teljesen. Nyilván gyereket nem étterembe viszek majd, hanem moziba, strandra, kalandparkba, meg ilyesmi helyekre. Simán rá lehet szoktatni egy gyereket arra, hogy nem szórjuk a pénzt feleslegesen kacatokra pusztán azért, mert egyszer kiejtette a száján. Alternatívának meséltem el azt, ahogy mi csináljuk, nálunk bevált.
2020. nov. 7. 20:23
 76/82 A kérdező kommentje:

"- Anya, mivel fél éve járok zeneiskolába és nincs saját gitárom, kaphatok egyet karácsonyra?

- Nem, kislányom, strandra megyünk!"

:D :D

2020. nov. 7. 20:39
 77/82 anonim ***** válasza:

Kérdező, upvoteolnám az utolsó hozzászólásodat, ha lehetne. :D

75, én sem szeretek tárgyat adni és kapni, de egy gyerek az más. Gondolom, nincs gyereked. Nyilván nem kell mindent megvenni, amit kiejt a száján, de elég egyértelmű, hogy a kérdező esetében nem ez volt a helyzet. Ő kihasználta ezt a gitárt, megtanult rajta játszani. Rájött, hogy nem egy istenadta tehetség, nem is szeret/akar már játszani, évek óta hozzá sem nyúl, eladja. Nem látom a problémát.

2020. nov. 7. 20:45
 78/82 anonim ***** válasza:
48%

Én nem a kérdező és a gitárja kapcsán írtam, vele értek egyet, adja el és kész. Nem kell az anyjával törődni.

Én csak arra írtam, hogy lehet anélkül is élni, hogy feleslegesen, hirtelen felindulásból vásároljunk.

- Anya, mivel fél éve járok zeneiskolába és nincs saját gitárom, kaphatok egyet karácsonyra?

- Nem, kislányom, strandra megyünk!" ---> Nem ezt írtam, nem tudom, miért kell kifordítani. Aki akarta, az megértette. Írhattam volna szakkört is akár. Nálunk nem volt divat mindent rögtön megvenni csak mert a gyerek azt kérte, és nem anyagi okok miatt. Fél év ráadásul különösebb tehetség nélkül semmi.

2020. nov. 7. 22:19
 79/82 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ha már fél éve járt zeneiskolába, akkor nem rögtön kapta a hangszert, fél év után ez nem "hirtelen felindulás", ahogy írod. Az meg tökmindegy, hogy volt-e tehetsége, akkor gondolom, szerette csinálni, tisztességgel eljárt az órákra, miért ne kapta volna meg? Tehetség nélkül is meg lehet tanulni bármit egy bizonyos szinten.
2020. nov. 7. 22:39
 80/82 anonim ***** válasza:
Lehet. Nálunk nem volt így, és nem is bánom.
2020. nov. 7. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!