Tényleg én vagyok a szemét, mert el akarom adni? Kinek van igaza?
17 éves koromban kaptam egy gitárt ajándékba. Azon tanultam meg gitározni, most vagyok 26 éves, már rég nem zenélek, soha nem is fogok már, nincs benne különösebb tehetségem.
Húgom beiratkozott zeneiskolába, az én gitáromat használta, de rövid időn belül megunta, kiiratkozott és nem használja a gitárt.
Arra gondoltam, hogy eladom a gitárt, ugyanis nincs használatban.
Anyám kikelt magából, hogy mekkora szemét vagyok, az még jó lehet a húgomnak később stb. Ugyanezt csinálta, amikor elhoztam a régi társasomat a barátomnak, mert neki a kedvenc játéka. Akkor is nekiállt zsarolni, hogy az jó lesz még a húgomnak. Csakhogy az is az enyém, tehát nem szólhat érte egy szót sem.
Most anyám zsarol, meg duzzog. Kinek van igaza? Hagyjam ott állni a gitárt vagy adjam el nyugodt szívvel?
Természetesen azt adsz el, amit akarsz.
De én lehet megfontolnám, hogy inkább kirakom dísznek a falamra. Főleg ha szép emlékek kötnek hozzá, elvégre a fiatalkorodban zenélhettél.
A zenészeket meg mint tudjuk szeretik a csajok is, bármikor megmutathatod gitártudásodat egy haverodnak/barátnődnek/ismerősödnek.
Szerintem ez fontosabb, mint az a pár ezer forint amit kapsz érte.
Igaza van az előttem szólónak, nem hiszem, hogy előrébb leszel pár ezer Ft-al, viszont én biztos megtartanám, az emlékek miatt felbecsülhetetlen értékű, még akkor is, ha épp most nem szeretnéd használni.
Persze, nyilván a te döntésed, ha annyira el szeretnéd adni, a te dolgod, jogod van hozzá.
1-es, heteró nő vagyok, így nem akarok vele csajozni. A mi lakásunkba nem kell a gitár a falra, anyáméknál meg a sarokban porosodik, senki nem használja. 30000 ft-ért el tudnám adni, plusz van hozzá tok, azt is legalább 7000 ft-ért.
Anyám úgy néz rám, mint egy gyilkosra, plusz azóta hívogat, hogy mekkora szemét vagyok.
3-as, én nem ragaszkodom tárgyakhoz, nem szoktam nosztalgiázni felettük. Utálok minden felesleges tárgyat a saját lakásunkban is, amit csak lehet, eladok és félreteszem inkább a pénzt.
Anyámnak sem a nosztalgia miatt kell, hanem, hogy ha szegény húgom meggondolja magát, neki ott legyen.
"1-es, heteró nő vagyok"
Elnézést, ez nem derült ki a válaszból (vagy csak átsiklottam felette?). Hát ha ennyire eldöntötted, hogy el akarod adni, akkor akár felajánlhatod anyukádnak megvételre (ahogy azt egy korábbi válaszadó írta). Bár én még mindig elgondolkodnék azon továbbra is, hogy nem-e nagyobb érték egy gitár, mint az a pár tízezer forint. Én nem vagyok híve a dolgok eladásának (pl. az infláció miatt sem, na meg azért mert ilyen formában elkölteni sem tudja az ember), szorult helyzetben még bármikor el tudod adni akár.
"A zenészeket meg mint tudjuk szeretik a csajok is"
A szó, amit keresel, a "cringe".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!