Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legjobb szándékom rosszul...

A legjobb szándékom rosszul sült el, és lehet, ki akarnak rúgni a kollégiumból, kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A kollégiumban lakom, amúgy nagyon jó, 2 ágyas szobák vannak, mivel én felügyelő is vagyok, egymagam lakom.

Sosem volt probléma velem, feladatokat vállaltam mindig, és abban a tudatban voltam, hogy a kollégium vezetősége is kedvel.

A szobák olyanok, hogy egy közös erkélyen kell osztoznunk, ez nem is igazi erkély, mert alig 1 méteres, és végig fut a szobák mentén. Nem szeretem, mert állandóan belelógunk a szomszéd diák életébe, nem kellemes, ezért nem nagyon szoktam használni, egy szék,egy bicikliskosár némi üveggel, és egy kartondoboz, régi befőttes üvegekkel, műanyagokkal volt kint mindössze.

A probléma központja az erkély.

Pár napja hajnalban rémülten láttam, hogy valami szőrös állat hajnalban - amikor kelés után pár perce nyitva volt már az erkélyajtó - megfordult a küszöbön - egy villanásnyi idő volt, csak egy szőrös hátsót láttam, ahogy villámgyorsan megfordul, és elfut.

Nem voltam benne biztos, hogy mi volt, de rögtön patkányra asszociáltam, és jelentettem.

Annál is inkább, mert némely lakótársam szemeteszsákokat tárol az erkélyén, kajamaradékos ételzacskós izéket, vannak akik dézsákban valóságos dzsungelt tartanak, már amennyire ekkora hely alkalmas volna értelmes növénytermesztésre.

Az én szervetlen anyagokat (üveg&műanyag) tartalmazó dolgaimmal szemben ezek a veszélyesek.

Feljöttek megnézni, én közben eldöntöttem, hogy kitakarítok mindent, hát nem mondom, mivel elég régen takarítottam ott, és mindent felforgattam, volt retek rendesen, de csak ilyen koszlott műanyag, és a papírdoboz alatt felgyűlt kosz.

Természetesen nyoma sem volt állatnak, sem ürülék, sem rágásnyomok nem voltak.

Azonban úgy hiszem, rosszkor láthatták meg, hogy épp takarítás közben, a legnagyobb koszban találtak ott engem, mert rámfogták, hogy ez az állat (amit nem is láttak) biztos, hogy miattam jött oda, és nem a hetek óta tárolt szemeteszsákok miatt.

Undorítóan beszéltek velem, hogy a jövő héten majd leellenőrzik az erkélyemet.

Arról, hogy azokkal mit tesznek, akiknek szintén kidobálták kérdezés nélkül a növényeit, és az épületek védelmi előírásaiba ütköző cuccait, arról bezzeg nem volt szó.

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy hiába voltam korrekt, és szóltam azonnal, most mégis én vagyok a bűnbak.

Soha nem volt probléma a higiéniámmal, tiszta a szobám, igen, az erkélyen nem kellett volna hogy az a doboz ott legyen, de szerintem nem történt semmi, amiért ilyet érdemelnék.

A leggázabbnak azt tartom hogy egy pillanatnyi állapotból ítéltek, és nem azt mondták, hogy tessék, takarítsd el, hanem ők maguk takarították el és nem engedték hogy segítsek. Nem nézték meg azt se, hogy mi volt a dobozban.

Fogalmam sincs, most miket akarnak rámfogni.

És hogy hogyan védekezzek ezellen.

Ha tényleg olyan volnék, amit állítanak, akkor ha láttam volna azt az állatfélét, bizonyára nem szóltam volna nekik, hogy hé, vigyázni, itt egy nemkívánatos állat.

Akkor leszyyrtam volna, hogy mi futott el az erkélyen, kit érdekelt volna, ha betegséget is terjeszt - hát tényleg nem látják, hogy épphogy korrekt voltam?

Az állatról még annyit, hogy kiderült, nem patkány volt, hanem egy pele, ami a közeli erdőből tévedt ide, és mások is látták.

Mit tegyek, segítsetek légyszi!

2014. júl. 13. 20:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen kollégium, középiskolai vagy egyetemi? Ha egyetemi, akkor elég gáz, hogy ilyen dolgok vannak...
2014. júl. 13. 20:44
 2/12 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy ki akarnak rúgni?

Ahogy írtad, másnak is eltakarították a szemetét.

2014. júl. 13. 20:46
 3/12 A kérdező kommentje:

Egyetemi kollégium.

És abból gondolom, hogy milyen gorombán beszéltek velem, és hogy "a jövő héten a vezetőség leellenőrzi az erkélyedet".

Épphogy csak azt nem mondták, hogy kukoricára térdepeltetnek és a sarokba állítanak büntetésből, mint az óvodásoknál.

2014. júl. 13. 20:51
 4/12 anonim ***** válasza:
El lett takarítva ami nem odavaló. Innentől nincs félni valód az ellenőrzéstől. Gondolom, arra a közös erkélyre is vonatkozik a szabály, mint a lakóházak folyosóira. Szinte semmit nem lehet ott tartani.
2014. júl. 13. 20:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Akkor azt gondolod, hogy túlparázom?

Mert egy ilyen jelentőségű ügy miatt, pláne hogy még károkozás sem történt, nem lesznek hátrányos következményei rám nézve má?

A rendelkezés ami erre vonatkozik, egészen őrültség merthogy tűzvédelmi útvonalként van számontartva, ez persze sehol nincs feltüntetve, a folyosókról tudtuk.

A vicces az, hogy ha kitörne egy tűz, és kimenekülnének az erkélyre az emberek, és végigfutnának rajta, nem tudnának hová menni, csak be az egyik szobába. És ha az nincs nyitva, akkor sok értelme van neki.

Szóval akkor felnagyítom és nincs is akkora jelentősége, vagy éppcsak perpillanat mérgesek voltak?

2014. júl. 13. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne parázz előre. Ne legyen semmi az erkélyeden. Nyugodt szívvel várd az ellenőrzést. Lehet, nem is fognak menni.Némely emeberek szívesen éreztetik a feljebbvalóságukat másoknál.
2014. júl. 13. 21:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Takaríts ki még jobban, legyen rend, csillogjon minden.

Nem lesz gond, csak kicsit gyakorolták rajtad a hatalmukat az illetékesek, ez sajnos mindenhol így van. Magyarázkodni ne magyarázkodj, ha szóba kerül akkor mondjad, hogy a te erkélyrészed, ezért vállalod érte a felelősséget.

Arra számíts, hogyha leellenőriztek, akkor valamikor utána majd megint be fognak toppanni váratlanul.

De nem fognak kirúgni, ebben biztos lehetsz!

2014. júl. 14. 18:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Nincs igazad. Te tettel bejelentest, igy legnagyobb reszben most rolad van szo, nem a tobbiekrol. Ez jo dolog, hogy a tobbiek cuccait, amik nem odavalok, kidobtak. Nekik, egeszsegugyi vedelembol ki kellett dobni a sok sz…rt. Most csak tartsd tisztan es kesz. Tul bonyolitod. Onekik erdekukben van az, hogy papiron minden el legyen simitva, riportot irjanak, es a z elet megy tovabb.
2014. júl. 19. 09:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi lett az ellenőrzésből? Kollégista vagy még?
2014. júl. 19. 11:30
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen :) és se ellenőrzés se más.

Az állat viszont megjelent a tiszta erkélyeken is, épp ma, mindenesetre már nem visítottam akkorát mint a múltkor.

Nem patkány, ez már biztos, kisebb mint a patkány, és hosszú, bozontos farka van, itt sétálgatott most az erkélyen, de olyan gyorsan eltűnt, mire kinéztem, hogy már nem is láttam semmit.

Valószínű, a ház oldalán lévő vadszőlőindákat használja lépcsőnek, szóval ezzel kellene majd valamit kezdeniük.

Az ajtómra most alulra raktam szúnyoghálót ilyen kerettel, beilleszthető, kivehető. Most ezen keresztül láttam az állat hülye fejét, olyan volt mint egy mókus, csak valamivel talán kisebb.

2014. júl. 20. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!