Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, mert el akarom adni? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

17 éves koromban kaptam egy gitárt ajándékba. Azon tanultam meg gitározni, most vagyok 26 éves, már rég nem zenélek, soha nem is fogok már, nincs benne különösebb tehetségem.

Húgom beiratkozott zeneiskolába, az én gitáromat használta, de rövid időn belül megunta, kiiratkozott és nem használja a gitárt.

Arra gondoltam, hogy eladom a gitárt, ugyanis nincs használatban.

Anyám kikelt magából, hogy mekkora szemét vagyok, az még jó lehet a húgomnak később stb. Ugyanezt csinálta, amikor elhoztam a régi társasomat a barátomnak, mert neki a kedvenc játéka. Akkor is nekiállt zsarolni, hogy az jó lesz még a húgomnak. Csakhogy az is az enyém, tehát nem szólhat érte egy szót sem.

Most anyám zsarol, meg duzzog. Kinek van igaza? Hagyjam ott állni a gitárt vagy adjam el nyugodt szívvel?

2020. nov. 5. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 Savlekotő ***** válasza:
73%
Ergo ha a kérdező egy autót vesz amiért ő dolgozik az nem az övé lesz,az közössé válik és majd az is megy a húgának? Jó lenne ha elgondolkodnának itt páran miből ered a családi utálat főleg a testvéri,innen....
2020. nov. 6. 01:01
 22/82 anonim ***** válasza:
22%

21: "Ergo ha a kérdező egy autót vesz amiért ő dolgozik az nem az övé lesz" Dehogyis.

Honnét szedsz ilyen marhaságot?

2020. nov. 6. 01:09
 23/82 Savlekotő ***** válasza:
87%
Mert egyesek minden közösnek tekintenek a magántulajdont is,és azt hiszik a nagy testvér egy otp bankautomata .. Kettő ajándék,nem követelhető vissza,vagy nem kell adni,de sajnos ajándékot se lehet már egy csokit se elfogadni családtagtól mert azt is később felhánytorgatják a szelet marsot,és csodálkozás van hogy szinte ki se látszik a gyakori is az utálom a családom műsorból...
2020. nov. 6. 01:14
 24/82 anonim ***** válasza:
6%

23: "minden közösnek tekintenek a magántulajdont is"

De ez oda-vissza, mindenkire vonatkozik.

Ha nekem szükségem van 37 000 Ft-ra, akkor adnak, nem kell hozzá eladni a gitárt. Az egy külön ügy, hogy akkor a gitárt megtartsuk-e vagy sem. Ha valaki nem akarja eladni, akkor megmarad.

Csak azt adjuk el, ami senkinek nem kell.

De ugye ezt nem a kérdező vette, szóval az ERGO az nagyon, nagyon messze van a kérdezett példától.

Az ún. saját lakás is családi vagyon, nyilván ha kevés a cash a portfólióban, akkor közösen eldöntjük, melyik ingatlant, melyik autót adjuk el.

Ha valakinek kell pont az, mért adnánk el?

annak mi értelme, hogy eladod féláron (projekt, idő, munka), aztán az illető vesz egyet (projekt, munka, idő)?

2020. nov. 6. 01:20
 25/82 anonim ***** válasza:
17%

"azt is később felhánytorgatják a szelet marsot,és csodálkozás van hogy szinte ki se látszik a gyakori is az utálom a családom műsorból..."

Az meg végképp nem értem, hogy köthető a témához, hogy neked máshol családi vitákban volt részed, ez egy másik család más emberekkel, más szokásokkal, más normákkal.

2020. nov. 6. 01:24
 26/82 Savlekotő ***** válasza:
89%
Ha nekem egy rokon benyögné hogy eladják a én házam amiért én dolgoztam ki a belem,mert a drága családi tanács igy döntött,és a magántulajdon fogalmát sem ismerik,csak a parazitaságot ami ma nagyon divatba jött,hát ott rúgnám ki az életemből hogy a lába nem érné el a földet,ahogy meg is tettem pár parazitával aki otp banknak tehertaxinak stbnek tekintett vérségi alapon.. Ha meg ajándékot adok mondjuk a gyerekemnek később elég nagy pofa kell mondjuk eladni a feje felől.. Én tényleg nem csodálom hogy egyre többen oda se köpnek családon belül egymás felé mert ilyen családtagoktól jobb távol lenni aki még a másik saját munkáján vett dolgot is közösnek érzi.. Nem lesz közös a ház sem,azé akié dolgozott érte, akié a tulajdonjog,jobb ha felébredsz mert az élet nem így működik és koppanni fogsz ilyen parazita gondolkodás móddal..
2020. nov. 6. 03:11
 27/82 anonim ***** válasza:
78%
"húgom, későbbiekben kel neked a gitár?" - nemleges válasz esetén add el.
2020. nov. 6. 05:54
 28/82 anonim ***** válasza:
96%

Családi vagyon. XD XD XD Fú bazeg...

Az a tied, azt csinálsz vele, amit akaraz. Lehet a kommentelők közül valaki felrakná a falra, van, aki emlékek miatt megtartaná, de gondolom az senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a kérdezőnek ezek nem fontosak. :D

2020. nov. 6. 06:23
 29/82 anonim ***** válasza:
0%

Vegulis nem te vetted. Anyad mondhatja, hogy o vette..te csak hasznaltad..addig ameddig...ergo a csalade a gitar,o dont...Neked 0 penzed van benne, erre itt kalkulalsz. Szegyelhetned magad...

Igazabol meg a 37 ezer sem nagy penz, de latom neked megeri szitani a feszkot.

2020. nov. 6. 07:05
 30/82 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó, hogy 37 ezer ft ilyen konfliktusokat szül, mondanám, hogy pitiáner és szard le, de elhiszem, hogy esetleg szükség van a pénzre. Ha te kaptad ajándékba, abba utólag nem illik beleszólni, hogy mit kezdesz vele, így anyádnak nincs igaza.
2020. nov. 6. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!