Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, mert el akarom adni? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

17 éves koromban kaptam egy gitárt ajándékba. Azon tanultam meg gitározni, most vagyok 26 éves, már rég nem zenélek, soha nem is fogok már, nincs benne különösebb tehetségem.

Húgom beiratkozott zeneiskolába, az én gitáromat használta, de rövid időn belül megunta, kiiratkozott és nem használja a gitárt.

Arra gondoltam, hogy eladom a gitárt, ugyanis nincs használatban.

Anyám kikelt magából, hogy mekkora szemét vagyok, az még jó lehet a húgomnak később stb. Ugyanezt csinálta, amikor elhoztam a régi társasomat a barátomnak, mert neki a kedvenc játéka. Akkor is nekiállt zsarolni, hogy az jó lesz még a húgomnak. Csakhogy az is az enyém, tehát nem szólhat érte egy szót sem.

Most anyám zsarol, meg duzzog. Kinek van igaza? Hagyjam ott állni a gitárt vagy adjam el nyugodt szívvel?

2020. nov. 5. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 A kérdező kommentje:

Egy gyerek azért kipróbál egyet s mást, nem hinném, hogy minden próbálkozás és gyerekkori hobbi élet végig tartó hobbi is marad.

Ismerem anyámat nem az fáj neki, hogy megvettem és most nem kell. Évekig el volt téve az a gitár, talán meg is feledkezett róla, csak aztán húgom is kitalálta, hogy ő beiratkozik zeneiskolába, adott volt akkor, hogy az én gitáromat használja. Ő járt vagy 3 hónapot és abbahagyta. Senkit nem érdekel az a gitár anyámon kívül. Ahogy a társas sem érdekelt senkit.

Sajnos neki a húgom lelkivilága a mániája és előre sajnálja, hogy mi lesz , ha mégis elő akarja venni. Ha magamnak hoznám el, sem akarná megengedni. Pedig a saját gitárom...

2020. nov. 6. 10:18
 42/82 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem otthon laksz, javaslom, hozz el az utolsó csavarig mindent,ami a Tied, és ami fontos neked a szülői házból, úgy, hogy ami ott marad, akkor se sajnáld, hogy odalett, ha pl porig égne a ház. Így bármivel bármit csinál anyád (nem minősítem, az enyém éppen ennyire hülye), nyogodtan megrántod a vállad, hogy nem érdekel.

Még rosszabb lesz, majd ha meghal apád, hugod elmegy, anyád egyedül marad, unatkozik, és kényszeres rendrakásba kezd, kidobál mindent, ami neked a gyerekkorodból, emlékeidből fontos, de nem mondja, ha meg netalán keresed, hazudozik majd valamit, hogy neeem, nem dobta ki dehogy, csak eltette, de most pont nem tudja, hová.

2020. nov. 6. 10:25
 43/82 anonim ***** válasza:
100%
Na húgodat se irigylem, és nem tudom, ő hogy viseli, de én biztos nem tűrném el az ő helyében, hogy anyám engem használjon fel ürügyként a zsarolásához. Normális szülő azon van, hogy a testvérek szeressék egymást, anyátok pedig képes ilyen szintre süllyedni a saját kis játszmája miatt. Cseppet sem normális viselkedés! Szólj rá, hogy válogassa meg a szavát, ha pedig becsmérel durva szavakkal, akkor csapd rá a telefont. Így nekiesni egy gyereknek holmi tárgyak miatt...
2020. nov. 6. 10:36
 44/82 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg anyád a szemét, aki ajándékba ad neked valamit, aztán letilt róla kb, és másnak adja, meg másnak tartogatja. Neki nem az eladással van baja ezek szerint, mert azt sem akarná, hogy elvidd, ha neked kellene használatra. A húgodnak akarja, egyértelmű. Húgod a kedvenc gyerek? Mert ebből az jön le.

Ha normális azt mondaná, hogy a tiéd, te kaptad és cselekedj kedvedre. Ha tovább akarsz rajta adni, akkor tégy úgy, ha a húgodnak kell gitár később, akkor majd ő is kap.

Egyébként ezzel nagyon igazságtalan helyzetet teremt, mert ezek szerint húgodnak joga van minden tárgyadhoz, neked nincs jogod az övéihez, a sajátodhoz sem. Ha a húgod el akarná adni a cuccait, nincs másik testvér, aki miatt megvétózná, tehát ő szabadon rendelkezhet velük, míg neked, csak mert te vagy az idősebb, meg kellene hoznod az áldozatot, hogy a tesód javára lemondasz bármiről. Ezt kellene végig gondolnia, bár kérdés, hogy képes-e racionálisan gondolkodni.

2020. nov. 6. 10:39
 45/82 anonim ***** válasza:
100%
Miért lesz hülye mindenki ahogy idősödik???? Szinte mindenki
2020. nov. 6. 11:17
 46/82 anonim ***** válasza:
100%

Vannak azért kivételek, nekem a nagymamám hihetetlenül bölcs, nyílt gondolkodó emberré vált idős korára, aki becsülettel beszélt a saját hibáiról is, nem hárítva másra a felelősséget minden rossz döntéséért.

Az esetek többségében az emberek azonban megkeserednek, minden sz.rt a másik nyakába varrnak, és ahogy öregszenek, egyre több keserűséget zúdítanak a környezetükre, mintha mindenért ők tehetnének. Nem hinném, hogy ez a nő is most lett csak ilyen. Akiből egy ősidők óta nem használt porfogó ilyen elementáris indulatokat hoz ki, ott óriási probléma van. Menekülni kell előle, mert később csak rosszabb lesz, az esély pedig kb. nulla, hogy észrevegye magát és visszavegyen.

2020. nov. 6. 11:28
 47/82 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, 26 éves vagy, de anyád dirigál??

😅

2020. nov. 6. 12:24
 48/82 A kérdező kommentje:
Hol olvastad, hogy dirigál, 47-es?? Nem tudom, te hány éves vagy, de a szövegértelmezéssel még igencsak le vagy maradva.
2020. nov. 6. 12:27
 49/82 anonim ***** válasza:
45%

26 évesen ilyenen pattog?

Az anyjának rosszul esne, ha eladná, tök mindegy miért. Nyilván, ha életbe vágóan fontos lenne az a 35 ezer forint, akkor nem lenne egy szava sem. Én hagynám a francba, tartsa meg, ha kell neki, nem ér annyit, hogy vitatkozzak rajta.

A társast mi mindig közösen kaptuk, hisz egyedül úgy sem tud vele játszani az ember... Ha ők játszottak vele otthon, akkor nem kellet volna elvinned a húgod elől, de ha nem, akkor nem kellett volna szólnod róla. Fogod, viszed. Mindenesetre legalább tudod, hogy mit vegyél nekik ajándékba karácsonyra.

2020. nov. 6. 12:30
 50/82 anonim ***** válasza:
Milyen gitár az, hogy ennyi év után 30ezret ér? Nem lehet, hogy szüleid sokat áldoztak rá, és azért sajnálja eladni?
2020. nov. 6. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!