Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, mert el akarom adni? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

17 éves koromban kaptam egy gitárt ajándékba. Azon tanultam meg gitározni, most vagyok 26 éves, már rég nem zenélek, soha nem is fogok már, nincs benne különösebb tehetségem.

Húgom beiratkozott zeneiskolába, az én gitáromat használta, de rövid időn belül megunta, kiiratkozott és nem használja a gitárt.

Arra gondoltam, hogy eladom a gitárt, ugyanis nincs használatban.

Anyám kikelt magából, hogy mekkora szemét vagyok, az még jó lehet a húgomnak később stb. Ugyanezt csinálta, amikor elhoztam a régi társasomat a barátomnak, mert neki a kedvenc játéka. Akkor is nekiállt zsarolni, hogy az jó lesz még a húgomnak. Csakhogy az is az enyém, tehát nem szólhat érte egy szót sem.

Most anyám zsarol, meg duzzog. Kinek van igaza? Hagyjam ott állni a gitárt vagy adjam el nyugodt szívvel?

2020. nov. 5. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
kb pont ilyen a mi családunk is. A kicsi "szerencsétlen", mindenki őt segíti, neki jó legyen, ő jól érezze magát, nem kell csinálnia semmitt, elvárások irányában nincsenek, stb. Én elmenekültem amint tudtam, anyámmal havonta beszélek, húgommal élőben közömbös a viszony, külső szemlélő akár még normálisnak is mondaná, de pl a telefonszámát sem tudtam soha.
2020. nov. 6. 16:41
 62/82 anonim ***** válasza:
6%
60 ez gesztus dolog, és függ az ajándék műfajától is.Ha valaki pl lakást kap ajándékba és azért adja el hogy az árából vegyen két kisebbet vagy hozzátegyen és vegyen nagyobbat mert az neki úgy praktikus nos amellett lehet érvelni. Viszont ha pl szuvenír bögrét kap valaki külföldről és azt felteszi apróhirdetések közé az úgymond hánytató. A gitár drágább mint a bögre de annyira személyes töltettel bír hogy zsebpénzre váltani- lévén nem kenyérre csekkbefizetésre kell -hát az hervasztó. Én nemhogy eladni nem szoktam a kapott ajándékokat de spórolás célból se ajándékozom tovább a névnapra kapott csokit a pár nappal később ünneplő tagnak. Ha nem az a kedvenc fajtám akkor is megtartom és külön beszerzek annak a másik egyénnek.
2020. nov. 7. 00:10
 63/82 anonim ***** válasza:
100%
Jó, azért egy bögre személyesebb, ráadsául nem is egy olyan drága valami, amit apróhirdetésre tenne fel később az ember. Annak tényleg inkább eszmei értéke van, de egy gitárnak, ami nem volt se nagyon használva, se igazából kötődve hozzá azért az más. Közel nem olyan személyes tárgy, max. ha zenél az ember.
2020. nov. 7. 00:17
 64/82 anonim ***** válasza:
0%

7-es!

Ezt írod: -"el akarod adni, akkor akár felajánlhatod anyukádnak megvételre (ahogy azt egy korábbi válaszadó írta). "

Amit az anyja vett neki, hogy tanuljon?!

Undorító.

Én eltenném a jövendő gyereknek. Meg is tettem.

Zongorázni tanult, de a gitárt is nyűtte sokáig. Most majd

az unokámé lesz.

2020. nov. 7. 00:28
 65/82 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig minden választ, belátom.

De mégis miért vétenél a húgod lelkivilága ellen, ha elvinnél egy társast, ami a polcon porosodik/eladnád a saját gitárodat, amin az alapokat megtanulni sem volt hajlandó? Túlhaladottnak érzem a “jó lesz az még neki” kérdést, ha egy zeneiskolai alapozást sem volt képes végigcsinálni.

2020. nov. 7. 09:06
 66/82 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen anyuka a hugicát használja pajzsként, ami ritka undorító... Ékes példája annak, hogyan kell a testvérek viszonyát egy életre elrontani. Remélem a kérdező és a húga átlátják a szitut, és nem ahgyják a kapcsolatukat tönkremenni anyuka szánalmas játszmája miatt! Komolyan borzalmas, milyen szülők vannak...
2020. nov. 7. 10:38
 67/82 anonim ***** válasza:
78%

62, ne akard a saját értékrendedet másokra erőltetni. Ennyi erővel a lakás is személyes ajándék, mennyi lemondás és kemény munka, hogy ajándékozz egyet a gyerekednek, erre eladja.

Azt sem tudod, mire kell neki a pénz.

2020. nov. 7. 11:02
 68/82 anonim ***** válasza:
Biztos írta már valaki, de nem fogok ennyi választ végigolvasni: a megoldás az, hogy anyád megveszi a gitárt tőled, onnantól kezdve az övé lesz és azt csinál amit akar vele.
2020. nov. 7. 17:24
 69/82 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a pénz a lényeg, szóval nem lesz az a megoldás... Anyuka érzelmi zsaroló, ez már régen nem a gitárról szól. Társasokkal kapcsolatban is ezt műveli.
2020. nov. 7. 17:55
 70/82 anonim ***** válasza:
67 persze hogy nem tudom. Ha méltányolható dologra akarná költeni akkor viszont alighanem a kérdés kifejtésben olvashatnánk. Ennyit erről
2020. nov. 7. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!