Anyám egy csalódásnak tart, mert nem szeretnék gyereket. Ezt meglehet vele beszélni vagy engedjem el?
Mikor mondtam neki, akkor azt valaszolta, hogy minek vagyok.
Tehát ha jól értelmezem akkor az élet célja a gyerek?
Lehet, hogy önző vagyok, de nem szeretnék szenvedni 9hónapig és még utána is. Örökbefogadásba mondjuk benne lennék. De ez nem tetszik neki, merthogy nőként, átkell élnem a szülést? Tessék?
Plusz aszex vagyok a párommal, nem hiszem hogy csak azért feküdnék le a párommal, hogy unokát csináljak neki.
Minden alkalommal amikor szóba jön a gyerek úgy összeveszik velem, hogy hozzám se szól.
24l
"Ez az élet rendje "
Kissé le vagy maradva. Az előző pár száz évben volt ez az élet rendje, gyakorlatilag mert nem volt más.
Se fogamzásgátlás, szóval akkor is szültek, ha nem akartak...
A nők nem tanulhattak, nem dolgoztak, a férjnek voltak kiszolgáltatva. Az utóbbi évszázadban viszont változott a helyzet...már nem kötelező, nem ez az élet rendje, választhatsz.
"Akkor mégis minek ez a családok éve meg támogatások tömege a gyerekvállalásra?Konkrétan ma már azért fizetnek hogy szüljél mert fogyóban vagyunk."
bár így lenne a valóságban is, mint ahogy itt leírtad. akkor nem várnék még mindig arra, közel a harminchoz, hogy összejöjjön az önerő egy házra.
És tényleg, azóta is nyomkodja szerencsétlen a piros kezet, kicsit sem szánalmas. :D
Bezzeg válaszolni már nem tud, gondolom neki is annyi érve van, mint a többieknek, "önzőek vagytok, boldogtalan venlanyok lesztek, pedig ez az élet rendje és célja".. 😀 így hát marad a haszontalannak értékelés.
Nagyon szeretem ezt az érvet, hogy a faj fenntartásáért kell szülni, mikor a csapból is az folyik, hogy túlnépesedett az emberiség és a Föld nem bír már minket eltartani, mert olyan iszonyú sokan vagyunk.
Paradox, de jelenleg pont azzal segíti az ember a faja fenntartását, ha nem szaporodik még jobban.
Olyan érdekes ez:
"Szülök, hogy fennmaradjon a faj!" - Óóóóó Te Hős vagy, milyen szép gondolat! (Persze, kell még ember a jelenlegi 7.8 milliárd mellé, kihalófélben vagyunk épp, igen. Jah, nem.)
"Nem szülök, hogy fennmaradhassanak azok, akik mindenképpen meg fognak születni!" - Te normális vagy??? Mit érdekel téged a többi ember???
Kedves magyar nők, vagy inkább fiatalok. Képzeljétek el amikor még szűzek voltatok, azt mondtátok az én testemben ne járkáljon senki. Azután amikor volt bátorságotok megbeszélni ezt, kiderült hogy az nem is olyan rossz.
Nohát így van ez a szüléssel is. Megfosztanátok magatokat a világ legszebb pillanatától, amikor a saját gyereked csacsog neked?
Soha másik országban nem láttam azt ami itt általános, hogy három négy éves gyerekek fejét leüvölti a magyar anya. A barma nem fogja fel hogy onnantól kínlódás lesz neki a gyereknevelés. Mert attól a pillanattól kezdve végleg elrontotta gyerekét. Egy ilyen feszültséggel terhes nemzet vagyunk?
Képzeld el hogy ötven évesen sirogörcseid vannak mert nincs gyereked, onnantól nincs visszaút csak örökbefogadás, ami egy szerencsejáték.
Legyetek bölcsek és előrelátóak, Ez az ország elbirt már 10 millio embert, a Felvidéken és Erdélyt a gyermektelen nők adták oda szomszédainknak.
Végülis nem szükséges magyaroknak lakni Magyarországon. Minek? Az időskori magány és elhagyatottság annál sokkal jobb lesz. Hajrá.
Mégis hogy a búbánatba lehet egy lapon említeni a szexet a szüléssel?!? Végül is, a szex csak egy élvezetes, kb fél óráig tartó (kinek mennyi), élvezetes dolog, a szülés meg embertelenül fájdalmas, amit bónuszként 9 hónapnyi, temérdek kellemetlenséggel járó terhesség előz meg. Jééé, tényleg tök ugyanaz. Atya ég.
"Megfosztanátok magatokat a világ legszebb pillanatától"
Képes vagy ép ésszel felfogni, hogy csak mert NEKED ez a világ legszebb pillanata, másnak még véletlenül sem az? Sőt, van akinek ez lenne a világ legkevésbé szebb pillanata, főleg ha ráerőltetik a szülést, miközben ő maga nem akar gyereket.
"Soha másik országban nem láttam azt ami itt általános, hogy három négy éves gyerekek fejét leüvölti a magyar anya"
Pedig megnyugtatlak, a világ minden részén emberből vannak az anyák is, van idegrendszerük, ami nem véges és a türelmük is el tud fogyni. Hihetetlen, nem?
"Képzeld el hogy ötven évesen sirogörcseid vannak mert nincs gyereked,"
Te miről beszélsz?:D Sírógörcseim 50 évesen? 39 vagyok és akkor kapna csak el igazán a sírógörcs, ha gyerekem lenne, mivel hogy meglepő módon nem akarok. Soha nem is akartam és soha nem is fogok akarni.
Nem egy barátnőm van 40-50 fölött is, akik nem vállaltak gyereket és életük legjobb és legokosabb döntésének tartják. Nem kéne baromságokat általános igazságként kijelenteni.
"Az időskori magány és elhagyatottság annál sokkal jobb lesz"
Ééés újabb bullshit, béna duma. Tudod te hány idős nő és férfi él totális magányban, pedig van gyereke, sőt már unokája is?? Megsúgom, rengeteg! Van, aki szimplán nincs jó viszonyban a gyerekével, van akinek sajnálatos módon meghalt, volt olyan akinek több ezer kilométerre költöztek a gyerekei stb stb. Az meg külön szánalmas és a világ egyik legönzőbb dolga egyben, mikor valaki azért szül, hogy legyen aki idős korában felé néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!