Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám egy csalódásnak tart,...

Anyám egy csalódásnak tart, mert nem szeretnék gyereket. Ezt meglehet vele beszélni vagy engedjem el?

Figyelt kérdés

Mikor mondtam neki, akkor azt valaszolta, hogy minek vagyok.

Tehát ha jól értelmezem akkor az élet célja a gyerek?

Lehet, hogy önző vagyok, de nem szeretnék szenvedni 9hónapig és még utána is. Örökbefogadásba mondjuk benne lennék. De ez nem tetszik neki, merthogy nőként, átkell élnem a szülést? Tessék?

Plusz aszex vagyok a párommal, nem hiszem hogy csak azért feküdnék le a párommal, hogy unokát csináljak neki.

Minden alkalommal amikor szóba jön a gyerek úgy összeveszik velem, hogy hozzám se szól.

24l

2020. okt. 29. 22:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/145 anonim ***** válasza:
32%

A 67-esnek tökéletesen igaza van, az utolsó mondatot különösen ajánlom azoknak, akik nem akarnak gyereket.

Tisztelet mind a két irányban, ez lenne a legfontosabb. Mégis, vmiért mind a két oldal úgy érzi, hogy a másik oldal a hülye és mindenáron meg akarjuk győzni egymást.

Engem nem érdekel, ha más nem akar gyereket, őt se érdekelje, hogy én miért vállalok, ennyi.

2020. okt. 30. 11:41
 72/145 anonim ***** válasza:
10%

65. vagyok.

Ti szavaztátok meg emberek!

"Fogy a magyar"

Akkor meg mi ez az állandó rinyálás?

Én is egyszer akarok kormányszimpatizásként hozzászólni erre meg lehurrognak:/

2020. okt. 30. 11:44
 73/145 Liki István ***** válasza:
13%
Hát kedves kérdező, te nem kaptál sok értelmes választ. De a magukat értelmes embereknek tartók sikeresen összeugrottak ilyen-olyan ide nem tartozó indokkal.
2020. okt. 30. 11:47
 74/145 anonim ***** válasza:
93%

Na igen, a tisztelet, meg lehet nézni itt is ki nem volt egy fikarcnyit sem tisztelettel a másik döntésére. Erről beszéltem én is, hogy vajon megéljük-e valaha, hogy ne akarjanak mindenáron a méhünkben turkálni.

Itt is egyből megjelentek a gyerekesek (nem mindenki, mert szerencsére vannak normálisak, szóval tisztelet a kivételnek!!) és nekiálltak dobálózni, hogy már pedig ez az élet rendje, ez a legszebb dolog, ez mindenki életének a célja ugyebár, aki nem szül az magányos, boldogtalan vénasszony lesz és különben is milyen önző az ily ember. Hát azért álljon már meg a menet. Persze, hogy erre a gyerektelenek nem fognak kussban ülni, hanem igen is reagálnak és kikérik maguknak ezt a sok sületlenséget, amivel megvádolták őket.

Őszinte leszek, baromi ritkán láttam olyat, hogy valaki egy kérdés alatt, ahol a kérdező gyereket akar és erről kérdez, megjelent volna bárki is, aki nekiállt fujjogni, hogy milyen szánalmas, aki szül és milyen önző és stb stb. Bezzeg, amint valaki arról mer kérdezni, hogy miért nem lehet elfogadni, ha nem akar szülni vagy miért van az rendben, hogy a saját anyja egy darab szarnak tartja emiatt, akkor megjelennek a vérben forgó szemű, habzó szájú gyerekfanok és még kettőt belerúgnak a kérdezőbe, mert mégis miféle ember az, aki nem akar.....

2020. okt. 30. 11:47
 75/145 anonim ***** válasza:
100%

"Ti szavaztátok meg emberek!"

Ne általánosíts, köszi. Én SEMMI ilyet nem szavaztam meg, úgyhogy hidegen hagy a "szüljé, ha kell, ha nem, fizetünk is érte" propaganda. Aki amiatt szül, mert a drága kormány azt mondta szülni kell, az meg is érdemli.

2020. okt. 30. 11:49
 76/145 anonim ***** válasza:
93%

Én tiszteletben tartom, ha valaki gyereket vállal, a környezetemben mindenki ezt teszi. Testvéreim, barátaim. Szeretem a gyerekeiket, szoktam is rájuk vigyázni, de annyi. 2 napnál többet nem kérek belőle. Önként vállalták, én is önként vállalom, hogy nincs.

Viszont azt sajnálom kicsit, hogy nincsenek hasonlóan gondolkozó barátaim, mert valljuk be, gyerekesekkel nem sok programot fogok tudni később szervezni, leszámítva a szülinapi bulit, meg a gyerekvigyázást, de egy jó teljesítménytúra, 3 napos sátrazós bicikli túra, vagy hasonlók... hol lehet (önként) gyerekmentes párokkal ismerkedni? (Férjem van, nem párt keresek). Bocsi az offért. :D

2020. okt. 30. 11:56
 77/145 anonim ***** válasza:
0%

Nekem nyolc testvérem van fantasztikus gyermekkorom volt, de az is biztos, hogy anyám a házasság előtt azt mondta hét gyereket akar. Tulteljesítette.

Ezért ez a dolog valóban elhatározás dolga. Idősebb fejjel már lehet vágyni fogsz rá, amikor meg elmúlik az időd akkor egyenesen sajnálni fogod, csoda se tudja, hogy akkori párod szeretne e, örökbefogadott gyereket.

2020. okt. 30. 12:00
 78/145 anonim ***** válasza:
95%

Igen, ahogy az is lehet, hogy később is pontosan ugyanígy fog érezni és egy pillanatig sem fogja bánni, hogy nem szült. Azért szerintem felnőtt ember képes eldönteni önállóan, hogy akar-e gyereket a későbbiekben avagy sem.

De miért nem fordítjuk meg? Mert mindig csak a gyerektelenek irányába hangzik az el, hogy "lehet később bánni fogod egy életre" és "lehet később meggondolod magad". A gyerekeseknek miért nem mondják ezt soha?? Egy 20on X éves nőnek, aki tudatosan akar gyereket, miért nem mondja senki, hogy "Uhh biztos, lehet később tök meg fogod bánni". Érdekes kettő mérce ez.

Apropó megbánás. Az azért megvan, hogy rengeteg nő és férfi van, aki bánja hogy gyereket vállalt? Igen bizony, ilyen is van szép számmal, sokan ha tehetnék visszatekernék az idő kerekét és nem szülnének. Ez is Bene van a pakliban, mégsem dobálózik vele egy gyerekes sem. Milyen meglepő. Csak ugye még magadnak is ciki bevallani, hogy megbántad, hogy szültél, mert milyen dolog már az.

Egyébként vicces ez a tisztelet dolog, miközben itt is roppant meglepő módon a gyerekimádók álltak neki sárral dobálni azokat, akik nem akarnak szülni és mindezt úgy, hogy a kérdés arról szól, hogy a kérdezőt az anyja feleslegesnek tartja "akkor minek vagy", csupán azért, mert ő maga nem akar sajátot. Hat ennél kevesebb gusztustalanabb dolgot tudok elképzelni. Ez mi, ha nem önzés?? Féltelekhez kötöm a saját gyerekem irányába a szeretetemet és konkrétan kijelentem, hogy többek között azért szültelek, hogy gyártsál nekem unokákat?! A jó isten óvjon mindenkit az ilyen ""anyától"".

2020. okt. 30. 12:20
 79/145 anonim ***** válasza:
0%

78: nem mindegy, milyen az arány.... mire alapozod, hogy több megbánás van a gyerekesek körében, mint a gyerekteleneknél? Hol az erről szóló tanulmány, ahol számokkal van mindez alátámasztva? Ez így csak vagdalkozás. Nem véletlenül nincsenek ilyen egzakt számok erre, hiszen minden ember életútja egyedi, annyi összetevőn múlik, hogy végül amit esetleg megbán, azt miért bánja meg. A gyerektelenek bele akarják látni a gyerekesekbe, hogy boldogtalanok, a gyerekesek meg a gyerektelenekbe, hogy boldogtalanok és csak azt látják meg, ami az ő elméletüket támasztja alá. Erről szolt volna itt pár komment, hogy tisztelje mind a két fél a másikat, de erdekes módon, aki nem áll be egyértelműen a gyerektelenek mögé, az automatikusan kapja a lepontozásokat.

Az utolsó bekezdésedben pedig az, hogy összemosod a kérdező anyját az ide író, egyébként többségében normális, érvekkel alátámasztva vitázó emberekkel, az nem túl elegáns. Szóval értem én, le lesz pontozva ez is, holott a gyerekeseket se védem, az önálló véleményhez való jogot védem és azt, hogy ezt tiszteletben tartsuk másokkal szemben.

2020. okt. 30. 12:29
 80/145 anonim ***** válasza:
88%
Hát én arra alapozom, hogy EGY gyerekes ismerősöm sincs aki ne mondta volna hogyha tudja mivel jár, a büdös életben nem lesz gyereke....
2020. okt. 30. 12:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!