Anyám egy csalódásnak tart, mert nem szeretnék gyereket. Ezt meglehet vele beszélni vagy engedjem el?
Mikor mondtam neki, akkor azt valaszolta, hogy minek vagyok.
Tehát ha jól értelmezem akkor az élet célja a gyerek?
Lehet, hogy önző vagyok, de nem szeretnék szenvedni 9hónapig és még utána is. Örökbefogadásba mondjuk benne lennék. De ez nem tetszik neki, merthogy nőként, átkell élnem a szülést? Tessék?
Plusz aszex vagyok a párommal, nem hiszem hogy csak azért feküdnék le a párommal, hogy unokát csináljak neki.
Minden alkalommal amikor szóba jön a gyerek úgy összeveszik velem, hogy hozzám se szól.
24l
Én is csalódott lennék, ha a gyerekeim nem szeretnének gyereket. A család jó dolog, és igen, a terhesség-szülés-kisgyermekkor szívás, de utána jó esetben ott van még 60-70 izgalmas év együtt.
Remélem, a háromból azért legalább egytől számíthatok unokára, mert tökre utálnék úgy meghalni, hogy nem marad utánam senki.
Na eljutottunk a bolygó kapitánya érvig :D
Mindig ugyanaz a lefolyása ezeknek a kérdéseknek, mindig... :D
Aki szerint ez az élet egyetlen célja: szánalmasok vagytok.
Én nem szültem, (egész egyszerűen nem jött össze, nem volt tervezett se az, hogy lesz, se az, hogy nem).
Amilyen családban mi felnőttük az minden volt, csak nem "a család jó dolog".
Aki szerint kipusztulna az emberiség: speciel túlnépesedés van..
Annyi hülye indokot olvastam itt, hogy az agyam eldobom.
Nem lenne a kérdező, ha az anyja is így gondolta volna? Na és????? Akkor kötelező neki szülnie az anyja parancsára??
"Nem lesz ki rányissa az ajtót öregkorában ": azért szült, hogy öregkorában a gyerekére támaszkodjon? Akkor ki is itt at önző?
Arról nem is beszélve, hogy elköltözhet több ezer kilométerrel arrébb is az az utód, ahonnan elég nehéz lenne gyakran látogatni.
Én se láttam anyámat 2 éve, külföldön vagyok.
Akit egyébként sosem érdekeltek a gyerekei...
Nem azért szüli a gyereket senki és a 16-os sem így értette. Egyszerűen ez különbség a gyermektelen öregek és azok között, akiknek van gyermekük, hogy öreg korukban (jó esetben) számíthatnak majd a gyerek törődésére.
Miért helytelen ez?
Régen több generáció élt együtt, az idősebb segített a pici gyereknél, majd mikor Ő szorult segítségre, akkor a fiatal megtette a kötelességét. Ez miért volt rossz?
Most az idősek NEM AKARNAK TEHER lenni a gyerekük nyakán, inkább bevonulnak egy idősotthonba meghalni.
Mindenki azt tudja és azt érzi, amiben éppen benne van és ami jó vagy fáj.
Egy idős soha nem fog panaszkodni a gyerekének, hogy milyen rossz olyan helyen lakni, ahol folyamatosan terjeng a vizelet- és széklet szaga. Milyen rossz összezárva lenni vad idegen emberekkel, hogy az otthonnak gazdaságosabb legyen, milyen rossz ízetlen ételt enni, milyen rossz kiszolgáltatottnak lenni, milyen rossz, hogy ha kérek egy pohár vizet, akkor azt csak a pénzemért teszik meg és mindig úgy érzem, hogy szívességet tesznek.
A legtöbben a gyors halált szeretnék, hogy senkinek ne legyenek terhére, de ez nem válaztás kérdése (most az öngyilkosokat hagyjuk).
Igenis sokat jelent egy idős szülőnek, ha a gyereke felhívja, ha érdeklődik utána, ha tanácsot kér tőle, ha segíthet még akár egy apró dologban is, mert hasznosnak érzi magát és boldog, mert látja a gyereke boldogulását és az unokáit, akikben ott látja az összes szeretett embert, akiket valaha ismert - házastárs, szülő, nagyszülő.
Egy gyermektelen biztos, hogy másokra szorul majd és a segítséget csak és kizárólag pénzért tudja majd megvásárolni, tehát már most érdemes gyűjtögetni.
Nem mondom, van olyan szülő-gyerek viszony, ahol nem beszélnek egymással. Pl. mert olyan nő-férfi vállalt társadalmi elvárásból gyereket, mint a kérdező, akik amúgy nem is akart, de a nyomás (szülői-társadalmi) miatt lett 1 gyerek, akivel rossz lesz a vizsony, s erről nem a gyerek tehet elsősorban ezt szögezzük le.
Aztán ugyanúgy magányosan hal meg az illető, de nem ez az általános!
Mindenre van pro és kontra, de a vér nem válik vízzé és ha én jót kaptam a szüleimtől, akkor igenis szeretném ezt viszonozni nekik idős korukban, amikor szükségük lesz rám!
S ez az élet rendje! Igenis van élet rendje! Megszületünk, élünk és meghalunk, s ez igenis az élet rendje. S gyermekedben élsz tovább, ez is az élet rendje.
S aki ettől eltérően gondolkozik, megteheti, de mivel nem lesz utódja, így vele együtt ki is hal a hiba, mert ez egy hiba és a természet javítja önmagát.
Aszexuális - hiba - javítás - gyermektelen marad - delete.
S ezért nem pusztult még ki az emberiség, mert van élet rendje, működik a természetes szelekció.
"Egy idős nem fog panaszkodni "
Anyám, mióta az eszemet tudom, panaszkodik, mindenért. 30 évesen is panaszkodott. Tipikus mártír.
Régen így volt: bakker, de az régen volt, amikor a nők kb tényleg csak tenyészállatnak, meg házi rabszolgának létezhettek.
"milyen rossz, hogy ha kérek egy pohár vizet, akkor azt csak a pénzemért teszik meg és mindig úgy érzem, hogy szívességet tesznek."
A lányom 10 ezer km-re lakik, ott is telepedett le, ottani férje van. Nagyon bensőséges anya-lánya kapcsolat van köztünk. De skype-on keresztül ő sem fog tudni egy pohár vizet adni.
Arra kell törekedni, hogy az idős embernek legyen egy ingatlana, amiért majd ellátja valaki, ha már rá lesz szorulva.
"Az élet célja az, hogy gyermeked legyen és benne élj tovább."
neked lehet. de az emberek nem egyformák, szerencsére
"Ha nem lesz gyermeked, akkor éltél egy céltalan, önzó életet, aminek a végén a magány és boldogtalanság vár"
ezek a te komplexusaid, tartsd meg őket magadnak
"+ a félelem, hogy mi lesz velem, ha már nem tudok magamról gondoskodni."
ez bárkivel előfordulhat, akár vannak gyerekei, akár nem
"Ez az élet rendje!"
SZERINTED
"Minden áldozatot megér a gyermek"
NEKED
"mert ha kényszerből szülsz, akkor annak 3-an lesztek károsultjai."
na belátod te hogy az anyaság nem való mindenkinek, csak akkor azt nem értem hogy minek írtad meg azt a hosszú kommentet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!