Anyám egy csalódásnak tart, mert nem szeretnék gyereket. Ezt meglehet vele beszélni vagy engedjem el?
Mikor mondtam neki, akkor azt valaszolta, hogy minek vagyok.
Tehát ha jól értelmezem akkor az élet célja a gyerek?
Lehet, hogy önző vagyok, de nem szeretnék szenvedni 9hónapig és még utána is. Örökbefogadásba mondjuk benne lennék. De ez nem tetszik neki, merthogy nőként, átkell élnem a szülést? Tessék?
Plusz aszex vagyok a párommal, nem hiszem hogy csak azért feküdnék le a párommal, hogy unokát csináljak neki.
Minden alkalommal amikor szóba jön a gyerek úgy összeveszik velem, hogy hozzám se szól.
24l
Ezt én sem értem soha, az egyetlen rövidke életemben azon görcsöljek, hogy mi lesz Európával, ha meghalok? Felőlem kis zöld emberek is idepottyanhatnak a Marsról benépesíteni, nem izgat.
A kényelem... olyan hatalmas nagy bűnnek van ez beállítva mindig. Ti direkt a kényelmetlen matracot veszitek, a kényelmetlen kanapét? Direkt keresitek az életben a kényelmetlenséget? Attól lenne valaki felnőtt, hogy nem vágyik kényelemre, mindig a szarabbat választja?
Lehetséges, hogy még te sem vagy biztos abban, hogy szeretnél-e gyereket, vagy sem. Bőven van még időd eldönteni. Mond el neki, hogy idő kérdése, de kérd meg, tartsa tiszteletben a döntésedet.
Az a lényeg, kinek mi a fontos az életében, mire van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen. Valakit a karrier tesz boldoggá, valakit a vagyon, vagy az utazások, valakit pedig a gyerek, a család. Persze ezek kombinálhatóak is. Ismerősömék 2 éves gyerekkel már rengeteg helyet beutaztak, a pici többet látott már mint most én. Apukának anyukának szuper karrier.
Azt tartsd szem előtt, mi tesz boldoggá.
48 - persze. Vannak emberek, akik a mának élnek (carpe diem) és ahogy írod leszarják. De vannak olyanok, akik a jövőbe tekintenek és érdekli őket, hogy mit hagyományoznak az utódokra - mert van utódjuk és fontos számukra!
Ez mind-mind stratégia és mindenkinek saját döntése, hogy hogyan éli az életét.
Ma azért élhetnek a magyarok Magyarországon, mert az ősök törődtek azzal, hogy mi lesz a jövőben és születtek utódok. A kormányzat ezt belátta és mesterséges eszközökkel igyekszik támogatni a születések számát.
Hogy ez sikeres lesz-e? Nem lehet tudni. Nagyon sok esetben meg sem születtek volna ezek a CSOK-os gyerekek, nagyon sok házaspár nem is akart egyáltalán gyereket, de a pénz miatt vállalták. A génállományuk öröklődik és lehet, hogy +1 generáció felnő, de ha ők is örökölték, hogy nem vágynak utódra és nekik már nem lesz motiváció a kormányzat anyagi támogatása (ha akkor lesz), akkor nem lesznek utódjaik.
Természetesen a kormányzat azt a stratégiát követi, hogy aki időt nyer életet nyer és ez is igaz.
"Ez is a természet rendje, az erősebb marad életben."
Ez tök jó, kell is, hogy majd erős utódok legyenek, amikor majd 50-100 év múlva harcolni fognak egymással a vízért, meg az alapvető élelmiszerért.
"Az élet célja az, hogy gyermeked legyen és benne élj tovább"
NEKED lehet. De kinek képzeled te magad, hogy megmond idegen embereknek mi kell legyen az élete célja?! Elég szánalmas, ha valakinek annyi az össze életcélja, hogy potyogtasson.
"Ha nem lesz gyermeked, akkor éltél egy céltalan, önzó életet, aminek a végén a magány és boldogtalanság vár"
Ez akkora irdatlan nagy baromság és egyben nettó hazugság is, hogy csoda h közben nem szakadt rád a mennyezet. Önző, aki nem akar gyereket?? Na nem mondod, mert talán az jobb, hogy azért szülök mert ÉN AKAROK, mert legyen aki GONDOZ ENGEM idős koromban stb stb? A gyerekvállalásnál kevesebb önzőbb dolog van, meg lehet nézni mekkora egyetlen újabb ember ökológiai lábnyoma. Mennyi plusz hulladék termelsz ki azzal, hogy szülsz, milyen mértékben használod a Föld energiaforrásait és még sorolhatnám. Tudod, már így is túlnépesedés van és a Föld energiaforrásai bizony végesek!
Szóval ha mindenképp önzőnek akarunk kikiáltani valakit, akkor azok ti vagytok és nem azok, akik nem szülnek.
A másik szánalmas érv, hogy boldogtalan leszel és magányos öregkorodba. Ugyan már kérlek. Tudod hány ezer, hány tízezer, hány millió gyerekes idős ember van, aki pont ugyanannyira magányos és boldogtalan, mint aki soha nem vállalt gyereket? Segítek, rengeteg! A gyerek SEMMIRE sem garancia.
Nem kötelező jóban lennie veled és nem is biztos, hogy jóban lesz, mint ahogy elköltözhet több ezer km-re tőled, de még az is benne lehet h váratlanul meghal fiatalkorában stb. Mondjuk, aki azért szül, hogy legyen aki gondozza a későbbiekben, az remélem minimum szégyelli magát, mert ennél önzőbb dolog kevesebb létezik kerek e Földön. Normális ember nem azért szül, hogy utána bármit is elvárjon a gyerekétől!
Csak azért mert idős vagy, még nem kell kötelező jeleggel magányosnak is lenned. Az embernek általában van házastársa, vannak rokonai, vannak barátai. Számtalan idős hölgyet ismerek, akik mai napig aktívan tartják a kapcsolatot a velük egykorú barátnőikkel, közösen összeülnek kártyázni, beszélgetni és jól szórakoznak. Igen, hihetetlen, de a gyereken túl is van élet.
"Ez az élet rendje!
Nőként a legnagyobb boldogság volt életet adni, ehhez képest eltörpül a szerelem és minden más."
Akkor még egyszer: NEKED! De szerencsére nem vagyunk egyformák és szerencsére nem is te mondod meg, kinek mi kell legyen az élete rendje.
Az a baj veletek, hogy irtózatosan és még annál is jobban korlátoltak vagytok. Képtelenek vagytok egyszerűen ép ésszel felfogni, hogy csak azért mert szerintetek olyan csudijó és rózsaszín habos-babos öröm egy gyerek, másnak még állni fog a szőr a hátán az egésztől, még a hallatán is.
Aki NEM AKAR gyereket, mert nem szereti őket, mert nincs hozzájuk türelme, annak hiába pörögsz, hogy "világ legszebb dolga blabla", ő soha (!) nem fogja így gondolni. Ennyi. Ideje lenne végre tiszteletben tartani a másik döntését a saját életét illetően!
Mi olyan hihetetlen abban, hogy valaki nem akarja feláldozni a testét 9 hónap terhességnek? Hogy nem akarja az összes testi és lelki részét elszenvedni egy terhességnek? Hogy nem akar embertelen fájdalmak között, szétszakadva megszülni egy icike-picike lyukon egy több kilós gyereket? Hogy nem akar hónapokig sajgó gáttal élni? Hogy nem akar 0-24-ben a gyerek mellett haptákban állni, nem akar évekig nem aludni, éjszakázni, szaros pelenkát cserélni, etetni, altatni stb stb? Hogy nem akar kimerült lenni, kialvatlan lenni, folyton stresszelni, idegeskedni? Hogy azt a több millát, amit rá kell költeni, azt inkább magára költ?
Egy gyerek óriási teher és felelősség, ami egy életre szól, márpedig nekem is csak egy darab életem van, amit engedtessék már meg, hogy úgy éljek, ahogy NEKEM megfelel és ne úgy, ahogy néhány korlátolt egyed azt jónak látja.
Te mit szólnál hozzá, ha valaki azért akarna kérdőre vonni és azért szapulna, mert kölköt akarsz szülni?! Hmm? Vérig lennél sértődve, mert neked aztán senki ne mondja mg, mert a gyerek a legszebb dolog a világon. Akkor tegyétek már meg ti is azt a szívességet, hogy nem kritizáljátok azt, akinek a gyerek minden, csak nem a lehető legszebb dolog a világon és főleg nem akarjátok meggyőzni arról, hogy téved. Ti szüljetek akár 10 gyereket is, más méhéből viszont ki lehetne szállni.
Öregkorára magányos, megkeseredett lesz, ha nincs gyereke?
Anyám szült kettőt, nemhogy öregkorára, de már 30 évesen is panaszkodós, megkeseredett volt, barátaik a mostohaapámmal soha nem voltak, nálunk csak azért voltak emberek, hogy megbeszéljék, kinél, milyen munkát kell elvégezni, hol kell építkezésben, stb segíteni.
Én meg itt vagyok 45 évesen, se férj, se gyerek, mégse vagyok se magányos, se megkeseredett, és még barátaim is vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!