Anyám egy csalódásnak tart, mert nem szeretnék gyereket. Ezt meglehet vele beszélni vagy engedjem el?
Mikor mondtam neki, akkor azt valaszolta, hogy minek vagyok.
Tehát ha jól értelmezem akkor az élet célja a gyerek?
Lehet, hogy önző vagyok, de nem szeretnék szenvedni 9hónapig és még utána is. Örökbefogadásba mondjuk benne lennék. De ez nem tetszik neki, merthogy nőként, átkell élnem a szülést? Tessék?
Plusz aszex vagyok a párommal, nem hiszem hogy csak azért feküdnék le a párommal, hogy unokát csináljak neki.
Minden alkalommal amikor szóba jön a gyerek úgy összeveszik velem, hogy hozzám se szól.
24l
141, sok pasitól kérdeztem már. Egészen meglepő, de kb 3 válasz szokott jönni rá: "Vigye tovább a nevem.", "Kíváncsi vagyok, mi jönne ki a nevelésemből." és "Megy tovább a DNS-em."
Utóbbit nemrég egy majdhogynem félvak ismerősöm mondta, akinek a bátyja autista, az öccse gyerekként meghalt agysorvadásban. Tényleg érdemesek ezek a gének a továbbvitelre.
De legtöbbször nem a pasik akarják a gyereket a kapcsolatba, hanem a nők (tényleg így van, főleg a 30 körüliek).
"De legtöbbször nem a pasik akarják a gyereket a kapcsolatba, hanem a nők (tényleg így van, főleg a 30 körüliek)." - ezt sajnos én is így tapasztalom...
Azt meg apszolút nem értem, hogy egyes férfitársaim miért rugóznak a vezetéknevükön, és az "én vérem" zöldségen... Én nem is szerettem volna soha, hogy a párom felvegye az én nevemet, van neki sajátja is. Az meg végképp secko-jedno hogy ha lenne gyerekünk, melyikünk vezetéknevét kapná...
Próbáld szerintem először megbeszélni vele, de ha nincs előre lépés, akkor engedd el. Szerencsére nem kötelező már szülni, gyereket vállalni mindenkinek. Persze vannak akik jól megmondják a véleményüket, de kb. csak addig érdekli őket a dolog, még kiélhetik magukat a témában. Az hogy lesz-e gyereked, a te döntésed, ha lesz jó, ha nem lesz, az is jó. Ezt mindenkinek el kellene fogadnia.
Mondom úgy, hogy én szeretnék, de soha nem gondolnám azt, hogy meg fogom bánni (meglátjuk), vagy azt, hogy aki nem vállal, majd jól megbánja (meglátja). Az is a saját dolga lesz. Persze lehet erről intelligens keretek között is véleményt cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!