Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?
Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.
A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.
Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.
A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.
Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.
Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.
Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.
Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.
Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?
Nem olvastam el a válaszokat, hogy ne befolyásoljanak. Én szülői oldalról írok, két felnőtt gyerekem van, akik már külön élnek, de sajnos lakást nem tudtunk biztosítani nekik, csak az egyetemi tanulmányaikat tudtuk állni, mellette addig nem kellett dolgozniuk és álltunk mindent. Közben elváltunk a férjemmel és mindketten vettünk egy-egy lakást saját magunknak, amik eléggé le voltak pusztulva, mivel a meglévő egy lakás árából kellett kettőt venni.
Saját részemről folyamatosan azon vagyok, hogy csinosítsam a lakást, emeljem az értékét az amúgy is jó helyen lévő tégla lakásnak, mivel ez a saját érdekem, de főleg a gyerekeimnek fogok majd vele segíteni. 10 év telt el a beköltözés óta, azóta szinte mindent felújíttattam, mert én is sokkal jobban érzem magam így benne és természetesen az értékét is növeli (teljes fűtés rekonstrukció, ablakcsere, parketta csiszolás, teljes konyha és fürdőszoba felújítás, stb.).
Lehetséges, hogy másoknak nem ez lesz az ízlése, de látszik, hogy törődnek a lakással, nem lelakott, tiszta, igényes. Több lakásban is laktam már, amiket utána eladtam, mert költöztem, de mindig gyorsan és árában sikerült eladnom, mert rendezett volt és látszott, hogy törődnek vele. Ez igenis rengeteget számít a vevők szemében.
Nekem számítanak annyit és annál még ezerszer többet a gyerekeim és saját magam is, hogy a lehetőségeimhez képest igényes körülmények között laknak, hiszen itt töltöm a legtöbb időt. Ez a minimum, amivel segíteni tudom őket.
Kérdező, az a baj, hogy te csak jogokban és törvényekben gondolkodsz, a viselkedésed pont azt mutatja, hogy nálad a törvény és a jog áll az erkölcs felett, a bort iszik, vizet prédikál tipikus esete vagy. A vagyontárgyairól mindenki saját maga dönt, a saját értékrendje szerint, az, hogy kinek mit dobott a gép, az már egy tok más kérdés. Rólad lerí, hogy neked fáj, hogy ők nagy értékben örököltek, viszont te ezt az értéket nem tudod tovább vinni, mert lelakjak az ingatlant.
Itt jön képbe az erkölcs és az értékrend, hogy vallalsz-e felelősséget a saját életedért és a saját (nem örökölt!) vagyonodért, vagy örökké csak a markodat tartod és önmagában csak a születési előjogod által akarsz vagyonhoz jutni? Erkölcsileg ez a dupla nulla, remélem azért ezt tudod.
83 újfent értő olvasás.
A saját életemért felelősséget vállalok. A szüleim életéért nem fogok. A dolog másik része h én már jelentős összeget halmoztam fel spórolással, ettől függetlenül úgy érzem majd egyszer jogosan öröklök. A kettő nem zárja ki egymást, de ha csak végletekben tudsz gondolkodni sajnállak.
Leirtam egy problémát és teljesen mással foglalkoztok.
Tipikus........
Te nem tudsz értően olvasni, ugyanis én a saját életedről beszéltem, azért kell vállalnod a felelősséget, nem a szüleiéért.
Pont azzal van gond, hogy nincs benned egy erkölcsi iránytű, hanem a törvény által felhatalmazva te jogot formálsz az örökségre, úgy, hogy közben itt szapulod a szüleidet. Teljesen irreleváns, hogy valójában milyenek, mert emiatt a gondolkodás miatt szemernyivel nem vagy jobb náluk és ezért nyílik ki a kommentelők zsebében a bicska, mert ennek ellenére nagyon magas a ló, ahonnan beszélsz.
Lehet,hogy a megfogalmazás kicsit fura,mert tényleg úgy néz ki mintha várnád a halálukat. Na mindegy...
Valahol igazat adok abban,hogy kellene azért egy minimális rendben tartás.
Egy ismerősöm pont most költött több mint 1 milliót a szülei házára mert különben nem tudna rendesen fűteni a papa. Sose költöttek rá különösebben,most meg nyugdíjból nem is telik.
Az egész egy lelakott ház,eladni majd szinte semmiért sem lehet,de rá kellett költenie annak aki maga is hitelt fizet.
Mire a kérdező szülei nyugdíjba mennek kb ugyanez lesz a helyzet.
Azért valahol jogos az aggodalom amiatt,hogy ennyire hagyják lepukkanni,ugyanis később nem nekik lesz baja vele.
"Értem és akkor felnőtt korban megszűnik az ő kötelességük és marad egyoldalú a dolog?"
Igen, megszűnik. Miért lenne kötelező egy felnőtt mdolgozó embert pénzelni?
A dolog meg nem egyoldalú. Nincs Szülő tartás. Rokontartás van. És nem tudhatod, nem neked lesz-e rá szükséged pl. egy baleset vagy betegség miatt.
AZ ingatlan a szüleidé, feltehetően még évtizedekig. Semmi de semmi közöd hozzá.
", hogy sose spóroltak "
Ja, a szülő éljen minimál életszínvonalon, hogy majd a pénzéhes kölyök többet örököljön? Remélem, te is így élsz, és már most arra spórolsz, hogy a gyereked örökölje. Úgy hogy ne utazz, ne vegyél drága Ájfónt, hanem spórolj, hogy többet örököljenek utánad.
Látom megy itt a hónapról hónapra való éléssel való büszkélkedés. Nem hiába ilyen a mai fiatalok többsége,ilyen szülői mintával a hátuk mögött. Még büszkék is vagytok rá hogy nem spóroltok h majd a gyerekeiteknek könnyebb legyen egyszer. Szégyen.
Szent Ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!