Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/141 anonim ***** válasza:
78%
Hát remélem a szüleid még életükben eladják ezt a lakást és elutazzák az árát, rad meg semmit nem hagynak
2020. szept. 18. 08:23
 2/141 anonim ***** válasza:
84%
Elképesztő, hogy a szüleid még élnek és már most azon aggódsz, hogy kevesebbet kapsz a lakásért ha feldobják a pacskert. Amúgy meg az övéké az ingatlan, ha nekik úgy megfelel, akkor disznóólat is csinálhatnak belőle. Ha az én gyerekem lennél és ezt megtudnám, inkább kötnék egy vadidegennel eltartási szerződést vagy bemennék a lakásom áráért egy otthonba, minthogy egy fillért is adjak neked.
2020. szept. 18. 08:23
 3/141 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk is így van, most, hogy nyugdíjasok, még annyi pénzt sem kapnak. Elköltik magukra, nem ruhára meg szórakozásra, hanem piára, cigire, most meg már gyógyszerre. 20 éve kirepültem, lett volna lehetőségük félretenni, mert csak magukat kellett eltartani két fizetésból. Mivel sok pénz elment a semmibe, kb. most álltak neki parkettázni, a szép fa parkettát, amit csiszolni kellett volna, lelaminálták és egy szobában kicserélték az ablakot, de a többi helyiségben dupla 40 éves ablakok vannak. Mondták neke, hogy milyen a fürdő, az a fehér csempés régi fajta, hát mondom, mi is tesszük félre a lakáskasszát ilyenek miatt, akkor elhallgattak. Évekig kellene ilyenre gyűjtögetni, de ők nem tették. Aki nem tud lemondani az italról, cigiről, ez van. Komolyan nem sajnálnám tőlük, ha elruházkodnák vagy utazgatnának, de a pia az meredek. Nem csúnya a lakás egyébként, csak régi minden.
2020. szept. 18. 08:26
 4/141 anonim ***** válasza:
90%

A lakás árát nem feltétlen befolyásolja hogy lelakott. Sőt, a legtöbben pont ilyeneket keresnek mert a saját ízlésük mentén szeretnék megcsinálni az utolső wc-csempéig.

Luxusszinten felújított lakásra van kereslet, és meg is látszik az árán, de egy legolcsóbb anyaggal lekövezett, csempézett tessék-lássék "felújított" lakásnál ez nem számít bele az árba.

Mellesleg hány évesek a szüleid hogy máris mint örökségként kezeled az otthonukat?

2020. szept. 18. 08:27
 5/141 anonim ***** válasza:
84%
Ja, most olvasom, hogy el akarod adni? Minek, benne élnek? Hát ha nekik így megfelel, mint az én szüleimnek, akkor majd ha megöröklöd, akkor a tesóddal megegyeztek az eladásban vagy felújítjátok. Sztem ők úgy gondolják, hogy nekik úgyis jó, ahogy van, megszokták. 3-as vagyok.
2020. szept. 18. 08:28
 6/141 anonim ***** válasza:
82%

Na jó, megnyugodtam hogy nem csak nekem szúrt szemet ez az alantas gondolkodás...

+1 annak hogy remélem eladják és elbulizzák-utazzák életükben és neked semmi se marad!

2020. szept. 18. 08:30
 7/141 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem a te ÖRÖKSÉGED, hanem az ö lakásuk. NEKED semmi közöd hozzá, a legokosabban akkor tennék, ha felélnék a lakást, MIELÖTT öröklésre sor kerülhetne!
2020. szept. 18. 08:35
 8/141 anonim ***** válasza:
86%

Az ő tulajdonuk,akkor foglalkozz vele ha a tiéd lesz(és a húgodé,amennyiben nem mond le a rá eső részről).Azt írod a fenekük alá kapták....ahogy te is majd az öröklésnél.

Egyébként a tisztes jelző mit takar?

2020. szept. 18. 08:40
 9/141 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem inkább te vagy a tipikus magyar haszonleső, aki simán eladná az anyját 100 forintért. Pénzéhes szemétláda vagy, aki semmire nem vitte az életben, csak tartja a markát és varja a szülei halálát. Én ezzel a hozzáállással nem másokat oktatnék ki, hanem inkább kussolnék.
2020. szept. 18. 08:55
 10/141 A kérdező kommentje:

Kb ugyanez a helyzet nálam is 3 as. Kívánom hogy mutasd meg mire vagy képes . A szüleid majd úgyis visszakapják az élettől.

Aztán az ilyen idősek sajnáltatják magukat h egyedül maradnak meg feléjük se néznek a gyerekeik.

Szánalmas

2020. szept. 18. 08:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!