Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/141 A kérdező kommentje:

Le is pontoztak szóval ez bizonyítást nyert.

Pro kontra írtál de ezeket ez sem érdekli . Én azért köszönöm neked, de ilyen emberektől inkább ezt vedd bòknak.

2020. szept. 18. 09:18
 22/141 anonim ***** válasza:
85%

15:

Szerintem amilyen formában előadta, semennyire sem lehet megérteni. Prolizza a szüleit, azért aggódik, hogy lelakják a lakást, amit örökölni fog, felnőtt emberként tartaná a markát, hogy segítsenek. Félreértés ne essék, én is jónak tartom, ha a szülők anyagilag segítik a felnőtt gyerekük életkezdését, de ez nem egy kötelesség, nem olyan, amit a gyereknek el szabadnia várnia. Ha kap, megköszöni, ha nem kap, nincs semmi.

Az meg már csak hab a tortán, hogy milyenek a reakciói azokkal szemben, akik leírták, hogy mennyire el van tévedve.

Na meg vicces, hogy a szüleit prolizza, az ittenieket tipikus rosszindulatú magyarozza, aztán épp belőle árad a rosszindulat.

2020. szept. 18. 09:20
 23/141 anonim ***** válasza:
79%
Nem tart sokáig a lepontozásuk, mert ritkan van egyöntetű vélemény ezen az oldalon, de az biztos, hogy te mindenkitől kapni fogod az áldást, nyomikam ;D
2020. szept. 18. 09:20
 24/141 A kérdező kommentje:
Szerintem sokan magukra ismertek ,mint szülők de nem baj . Nem ti tehettek róla ,hogy kb ennyi támogatást kap majd a ti gyerekeitek is. Végül is azokat kell pártolni ,akik semmilyen erő feszítést nem tettek és nem is tesznek a mai napig a gyerekükért. Gratuláció mindenkinek.
2020. szept. 18. 09:22
 25/141 anonim ***** válasza:
85%
2 "ember" pontoz csak lefele, te meg egy hozzád hasonló. De mi egymást mind feljebb visszük!
2020. szept. 18. 09:24
 26/141 anonim ***** válasza:
90%
Tudod, itt sok olyan gyerek is van, akik a mai napig támogatják a szüleiket, mellett meg felépítették a saját életüket és nem azt lesték, hogy mivan az örökségükkel. Itt egyedül a te viselkedésed az, ami sokat elárul rólad, mint emberről.
2020. szept. 18. 09:25
 27/141 anonim ***** válasza:
83%
Na, neked meg húzás vissza az iskolapadba, hátha viszed valamire és nem másokon kell élősködnöd! :D vagy 50 éves korodig tartsanak el a szüleid és töröljék ki a szaros valagad? :D
2020. szept. 18. 09:25
 28/141 anonim ***** válasza:
88%
Az én lányom is pont ilyen, ráismertem. Mindig, amikor hozzánk jött a még a nagyimtól örökölt Zsolnay készletet nézegette, hogy mi legyen majd a sorsa, a festményeket becsültette fel, és lecseszett, hogy legyek óvatosabb, nem koszoljam össze a házat. Azóta zárat cseréltünk, vagyis többet nem tud bejönni az engedélyünk nélkül, és a végrendeletet is átírtuk, egyetlen fillért sem fog kapni. Most azt tervezzük, hogy eladjuk az összes értékes ingóságot, nehogy meg tudja támadni a végrendeletet, és szétosztjuk a pénzt állatmenhelyek között.
2020. szept. 18. 09:26
 29/141 anonim ***** válasza:
87%

Sajnálatraméltó vagy.

Se munka, se pénz, se otthon, se nő, se ész.

És még emellé egy utolsó mocsok, aki a szülei halálát várja! Köpj fel és állj alá.

2020. szept. 18. 09:28
 30/141 anonim ***** válasza:
22%

15-ös vagyok!

Éppen erről van szó, erről is beszéltem és szerintem a kérdezőnek sem a ház fáj igazán, csupán csak ezt említette meg. A ház már csak egy plusz dolog, ami egy kis vígaszt adna, ha már egyébként nem támogatták őt soha. Legalább érzelmileg, mert tudjátok az is rengeteget jelent.

Egyébként az a furcsa, hogy ha a kérdező másképp írta volna ki a kérdést, teszem azt belerakta volna a hátterét a dolognak, akkor mindjárt másabb lett volna az egész. És főképp ez az, amiért válaszoltam, és ahogyan válaszoltam. Mert átérzem valamilyen szinten a dolgot, csupán nálam van érzelmi támogatás. De szidhatnám én is a kérdezőt, az ugye könnyebb, meg nekem is van negatív véleményem, hiszen más halálát kívánni ütközik az értékrendemmel. Ennek ellenére a kérdés nem az volt, hogy a kérdező milyen ember, hanem az, hogy mit tehetne a dolgok ellen. Erre pedig egy; nem lehet válaszolni, kettő; rajtam kívül nem is válaszolt senki.

Azt viszont senki nem vette figyelembe, hogy azt is írtam, mindkét féllel egyetértek, tehát elfogult sem vagyok.

Kedves kérdező!

Mint említettem, már nem érdekel annyira, csak kíváncsi vagyok. Régen görcsösen szorongtam ettől, néztem a százalékokat, de most már tudom, mondhatok én bármit, senkinek sem fog tetszeni. De azt ajánlom én is, hogy ne várj az örökségre és tedd félre a rossz gondolataid. A húgodhoz hasonlóan kezdj új életet.

2020. szept. 18. 09:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!