Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/141 A kérdező kommentje:
Privátban kaptam egy rendkívül pozitív üzenetet . Köszönöm neked és az egész gondolkodásmódod.
2020. szept. 18. 10:35
 62/141 anonim ***** válasza:
42%

Miért kéne bármiben is támogatnia? A legnagyobb ajándékod az életet már megkaptad tőlük.

A többi a Te dolgod,nem az övéké. Boldogulj saját erőből!

2020. szept. 18. 10:39
 63/141 anonim ***** válasza:
25%

Na akkor...talan a 3. ertelmes, empatikus valoszolo leszek.😉👍

1: gyerekeinkrol lehetoseg szerint elethosszig gondoskodunk (ez nem mamahotelt jelent), de nem b.sszuk ki ahogy betoltotte a 18at

2: logikus, hogy a tulajdonom, ingosagaim es vagyonom majd a gyermekeime lesz elsosorban, hiszen o ertuk is el az ember, mi akartunk gyereket, nem a golya hozta poenbol🕊️🐣

3: a szulo-gyermek gondoskodas optimalis esetben vica-versa elethosszig tart, es szereteten alapul

4: az oroksegbol egyenesagi verrokon nem tagadhato ki, koteles resz akkor is van, ha 20eve nem beszelnek es utaljak egymast. Ez a torveny!📜❗

Osszegezve a kerdezo szulei EGYERTELMUEN elhanyagoltak ot gyerekkortol kezdve, szultek a semmibe, az eletben elindulashoz tamogatni nem tudtak, sot oket kellett tamogatni mar eleg koran...hisz nem 80eves magatehetetlenek. Onmagukra es kornyezetukre igyenytelenek, gyerekeiknek semmit nem adtak, se jovokepet, se tamogatast, de ok viszont elvarjak ezt!

Hat szegyen az ilyen szulo! Minek szult? Undorito!🤦👎

Teljesen ertheto, hogy a kerdezo az oroksegben remenykedik, hiszen az nemi megnyugvast jelentene, valoszinu az eletben is nemi elore lendulest es valamifele karpotlast az elcseszett gyerekkorert es elhanyagolasert stb. Egyebkent erzelmileg is elegge lehet serulni ilyen csaladban.

Nem a kerdezo kerte, hogy megszulessen...😡

Szoval en ertem ot, es sajnalom.

Igy is le a kalappal, hogy még nem szakitottad meg a kapcsolatot veluk! Tolem a sajat mocskukban es nyomorukban fetrenghetnenek...😤

Es igen, vilagosan latszik ennek a balkàni magyar nepnek a hozzaallassa...szivuk szerint mar 14evesen kiraknak dolgozni a gyereket, elvarnak, hogy oket mint szuloket tamogassa, eltartsa, nyugdijas eveikben gondozza...kb azert is szultek, hogy legyen ingyen apolo ha kell. Es meg a gyerek legyen is halas a semmiert.🤣Szanalmas! Kb ez elmaradott azsiai orszagokban van igy, ahol 8-10gyereket kipottyantanak, az "eletkepesek" mar 8evesen dolgoznak foldeken, banyakban, paicokon es eltartjak az egesz pereputtyot, mig az anyuka es a ferj a sàrkunyhoban eletkeptelenkedik.

A kerdesedre csak azert erkezett ennyi negativ, hurrogo valasz, mert pontosan ilyen szulok ok is. A gyermekuket kihasznaljak, befektetesnek tekintik, apolonak stb. Az életert cserebe ne akarjon semmit se a gyerek, hiszen megszulethetett ugymond, legyen eleg neki ennyi. Oruljon neki.😂🙄 A vagyonukat meg allatmenhelyre hagyjak vagy DIREKT FELELIK, ELSZORJAK, mert hogy ok is szegenysegben nottek fel, meg a kadarkorszakban, meg a vilaghaboru idejen blabla.

Ki nem sz.arja le?! 21. szazadban elunk.

Termeszetesen nem kell 8 lakast es 3 mercit a gyerekek ala tolni...de a minimum egy szakma, valami indulo osszeg💵, es az erzelmi torodes, a gondoskodas, tamogatas. Ez a szuloseg. Es ezert cserebe jogos, ha majd idos koromban en is gondoskodast varok el. Amugy egy szar szulo lennek es sajat magam kotnem fel magamat.

Ennyi.😏

2020. szept. 18. 10:40
 64/141 anonim ***** válasza:
74%
Te már most eltemetnéd őket. Remélem kötöttek már valakivel életjáradéki szerződést Te meg hoppon maradsz.
2020. szept. 18. 10:46
 65/141 anonim ***** válasza:
30%

63: legnagyobb ajandekot megkapta, az eletet???😂🤣

Ne vicceljunk! Milyen elet az, ahol erzelmileg tonkre teszik az embert a szulei? Vagy szegenysegben, koszban, mocsokban, celtalanul no fel?! Ezert legyen halas?

Idiots.😏👎

Akkor az a tobb millio ehezo, anorexias szerencsetlen pl afrikai gyerek is igy gondolja biztosan...hàlàs.😡

Nem az elet a lenyeg, o nem kerte, a szulok akartak gyereket. Kotelesseguk tisztessegesen felnevelni es elinditani az eletben, hiszen ez egy europai fejlett, civilizalt orszagban elunk (elvileg) es nem afrikai nyomornegyedben.

2020. szept. 18. 10:46
 66/141 anonim ***** válasza:
66%
66. Elindítani nem köteles. Felnevelni igen.
2020. szept. 18. 10:49
 67/141 A kérdező kommentje:

64

Úgy érzem rád vártam, de mint látod egy ilyen összeszedett gondolatmenettel rendelkező ember ugyanolyan veszélyes , illetve ellenség számukra .

Sajnálom h nyíltan védted a normális 21. századi európai értékrend egy bizonyos aspektusát, mert most céltábla leszel.

Amilyen trágár ,undorító stílust megengednek kompenzálva a hiányosságaikat az valami elképesztő.

Semmi bántót nem írtam , nem akartam szüleim kirakni ,nem vagyok haszonleső ,csak nem vagyok érdektelen és sajnos helyettük kell gondolkoznom. De ez a színvonal valami hallatlan itt .

2020. szept. 18. 10:52
 68/141 anonim ***** válasza:
23%
A felneveles resze az elinditas!!! De igen, koteles meg jogszabaly is eloirja! Szoval bukta.
2020. szept. 18. 10:56
 69/141 anonim ***** válasza:
77%
Kinél mi az elindítás? Hogy milliókat rakj a segge alá??? S akinek nem tellik erre??? Ugyan már...
2020. szept. 18. 10:58
 70/141 anonim ***** válasza:
21%

Kerdezo: mit vartal itt a gyakorin, hm?

A nep legalja irogat ide...kb 10% a normalis, valoban segito szandeku ertelmes ember itt.

Nem kell veluk foglalkozni.😉

Csak arra varnak hogy valakibe belekothessenek, ne unatkozzanak, sajat lelki nyomoruk kielhessek masokon az anonimitasba burkolozva.

2020. szept. 18. 10:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!