Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
 91/141 anonim ***** válasza:
74%
Spórolj helyettünk is:)s vidd a sírba... Addig mi majd vidáman éljük az életünket!
2020. szept. 18. 12:42
 92/141 anonim ***** válasza:
61%
Itt csak te vagy szégyen kérdező. Egyik szavaddal ütöd a másikat. Nehezményezed, hogy a szüleid kaptak lakást, de ugyanakkor azt mondod, mindenkinek így kellene tennie.
2020. szept. 18. 12:44
 93/141 anonim ***** válasza:
63%
Menthetetlen vagy, amikor meg tükröt állítanak, arra nem reagálsz, csak mantrazod a magadét, mint egy papagáj.
2020. szept. 18. 12:46
 94/141 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, a rosszindulat mellett tényleg a sötétség is ekkora a fejedben?

Nem egyoldalú, ugyanis a szülő a gyereket eltartja amíg nem önálló, dolgozó felnőtt (most nem az a kérdés hogy hogy, ne az infantilis sértődöttségeden keresztül gondolkodj, eltartottak mert ha nem lett volna mit enned akkor éhen döglöttél volna) a gyerek pedig ezt adja vissza felnőttkorában. Mármint jóérzésű ember. Rossz látni hogy vannak ilyen pénzéhes gyökerek is mint te, de úgyis visszaüt a karma úgyhogy nem aggódom.

2020. szept. 18. 12:50
 95/141 anonim ***** válasza:
75%

"Még büszkék is vagytok rá hogy nem spóroltok h majd a gyerekeiteknek könnyebb legyen egyszer. S"

De neked sem lesz könnyebb, mert már a gyerekednek spórolsz. Vagy NEKED legyen csak könnyebb és előtted, utánad mindneki le van xarva?

Én anyámtól sem várom el, hogy spóroljon, hogy többet örököljek. Inkább élje tartalmasan az életét, mert bármilyen hihetelen, a szülőknek is egy életük van, és nekik is jár a tartalmas élet, nem csak az, hogy mindenki más alá rendelik magukat.

AZ ilyen önző alakokból, mint te, kíváncsi vagyok, hogy milyen szülő lesz.

2020. szept. 18. 12:50
 96/141 anonim ***** válasza:
80%

Igen, az irigység beszél belőle és ezért magyaráz össze-vissza 😄 Nehezményezi hogy a szülei nem dolgoztak meg a lakásért, emiatt nézi őket le, amiért nem kellett érte küzdeni, de ő is pont ezt akarja, hogy csak úgy az ölébe hulljon 😄

Tényleg köpj fel és állj alá.

2020. szept. 18. 12:52
 97/141 anonim ***** válasza:
18%
Ne törődj velük, kérdező, ezek a mindenüket felélő, hitelből hejehujázó fajta, gyereket neveli a tévé, 18 évesen kibsszák az ajtón típus.
2020. szept. 18. 12:54
 98/141 anonim ***** válasza:
74%
100: az felmerült benned, hogy olyanok is írhatnak ide, akiknek bár nincs gyerekük, szorult beléjük némi jóérzés? 🤔
2020. szept. 18. 12:58
 99/141 anonim ***** válasza:
54%

Én megértem a problémád.

A férjem szülei dettó. Abból van szép házuk hogy a gyerekek mindig összedobták a lóvét. Új tető, új padlókő, új fürdő stb...

Piásak és ha valami gáz van, a már felnőtt gyerekeire támaszkodnak. Azért nem kevés pénz lett beleőlve a házukba a gyerekek által, és nem egyenlő részben. A jobban kereső gyerek többet adott, míg van olyan aki alig.

Én egyszer ettől idegösszeroppanást kapok.

2020. szept. 18. 12:59
 100/141 anonim ***** válasza:
86%
Na megvan az első 100 komment, bontsunk má' egy pezsgőt 😊🍸
2020. szept. 18. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!