Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?
Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.
A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.
Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.
A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.
Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.
Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.
Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.
Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.
Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?
Hasonlo cipoben jarok, mint te, kerdezo. Sajnos az idoseket nem lehet megvaltoztatni. Elik az eletuket, ahogy nekik tetszik, mindegy, az mit jelent.
A legjobb, amit tehetsz, hogy rajuk hagyod es nem koltesz rajuk tobbet. Eljek az eletuket, ahogy akarjak, aztan vagy radhagynak valamit, vagy nem. Ha egy koszfeszket hagynak rad, akkor kolts ra 1-2 milliot, hogy helyrehozd, aztan add el.
Felesleges emiatt most aggodnod. Oket nem tudod megvaltoztatni, es azt sem tudod, felelik-e ezt az olbe hullott lakast. Lehet igen, es neked nem marad semmi. Ne szamits rajuk, csak magadra. Alapszabaly.
Persze, vannak emberek, akik szamithatnak a szuleire, te nem kozuluk valo vagy. El kell fogadni, tovabb kell lepni.
" Sajnos az idoseket nem lehet megvaltoztatni."
Annyira nem lehetnek idősek, másrészt miért kéne valakit megváltoztatni, ahogy nekünk jól esik. Téged könnyű megváltoztatni?
"A lakást a fenekük alá kapták anno...amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett."
Te is ezt akarod. Sőt, követeled a stílusod alapján.
"nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli."
A kérdező stílusa undorító, semmi tisztelet nincs benne, sőt, lenézően beszél a szüleiről. Remélem soha nem lesz ilyen kölyköm.
"de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak "
Nincs mit számonkérned, nyuszika. Nme vagy abban a helyzetben.
Én azt nem értem, hogy miért foglalkozol a szüleiddel?
Aki a saját csekkjeit nem bírja befizetni, a gyerekeit nem tudja segíteni, az viszont se várja!
Nem kell neked odamenni, csináljanak a házukkal amit csak akarnak. Menj és éld az életed, nekik meg annyit adj amennyit te is várhatsz tőlük.
Aki meg ezt a sztorit mesélte az elején, hogy a lányuk bejárt felbecsültetni mindent, az is vicc.
Ti neveltétek könyörgöm. Akivel rendesen bánnak az szereti és tiszteli a szüleit. Rohadtul nem így viselkedik.
Mindenki azt kapja, amit érdemel.
Hogyhogy nem érted 123-as?
Pedig tök egyszerű, a kérdező alig várja, hogy megörökölje a szülei házát, csak baromira mérges, hogy az öregek nem tartják annyira karban, hogy majd jó árat kapjon érte. Lelakják az ő örökségét!
Basszus, ha ilyen gyerekem lenne, eladnám a házat, befizetnék az árából jó előre egy idősotthonba, a maradékot meg elkölteném.
Aztán pukkadjon meg.:)
Szörnyű, hogy nem spóroltak...
Képzeld, mi is olyan emberek voltunk, hogy nem szerettünk spórolni. Viszont szerettünk élni. Mert úgy gondoltuk, egyetlen életünk van, töltsük azt kellemesen. Ennek a borzasztó felfogásnak azért részese volt a gyerekünk is, aki sosem panaszkodott miatta. Bejártuk a világot, vele együtt, nem raktuk élére a pénzt. Biztosítottuk neki, hogy azt tanulja, amit akar, és megalapozza a saját életét. Amit meg is tett.
Van ugyan egy 100 éves házam, amit már nincs lehetőségem sem anyagilag, sem fizikailag topon tartani, de ha mégis halaszthatatlan javításokat kell eszközölni rajta, készségesen besegít.
És szerintem nem azért, mert előbb-utóbb az övé lesz. Nem igazán érdekli. Megvan a saját otthona, amit ő teremtett magának.
Ti kiéleztétek arra, hogy ő az örökségre vár, de a többit már nem olvastátok el. Ezek semmit össze nem tudtak hozni az életben, csak 2 gyereket, akiknek nem nyújtottak semmit.
Persze, nyilván a magyar törvények szerint csak éppen éhen dögleszteni nem lehet gyereket, de attól még ez nagyon nincs így jól.
Azt sem olvastátok, hogy ő fizette ki a számlákat helyettük?
Nekem is van gyerekem, és soha nem hagynám, hogy olyan szarházi tróger legyek, hogy a saját gyerekem ne számíthasson rám.
Aki meg inkább idősotthonra költené a pénzét hát tegye. Meg is érdemli, majd megtudja :)
De, elolvastam az egészet. Attól meg nem lett szimpatikusabb a kérdező. Sajnálom.
Mi a baj az idősotthonnal? Jobb, ha a gyerekemtől várom el, hogy engem ápoljon, ahelyett, hogy élné a saját életét?
Nekem sem szimpatikus, de én azért tovább láttam annál, minthogy jajj szegény szülők, ha meghalnak ennek kell a pénzük.
Szegény szülőknek akkor kellett volna gondolkozni, amikor óvszer nélkül dugtak.
Az idős otthonnal semmi gond, de csak azért eladni a házat és idős otthonba menni, hogy a gyereknek ne jusson egy fillér se, nehogy könnyebb legyen az élete, az egy végtelen primitív gondolkozásra vall.
Egyébként a válaszok tökéletesen tükrözik a mai valóságot, ami az országban történt.
Az ilyen szülők egyedül rohadnak, a gyerekük rájuk se néz. Aztán lehet gondolkodni, hogy miért.
Javaslom gyertek nézzétek meg a krónikus osztályokat karácsonykor meg az öregek otthonát. Nézzétek meg, hogy szemét fiatalok kiket nem látogatnak. Akkor majd megpróbáltok legalább egyszer belegondolni abba a szituációba, amiben ez a nő van.
127 azt írja: "Ezek semmit össze nem tudtak hozni az életben, csak 2 gyereket, akiknek nem nyújtottak semmit."
Honnan veszed? felnevelték TANÍTTATTÁK őket. És mi az hogy "ezek" ???
"soha nem hagynám, hogy olyan szarházi tróger legyek"
- nem leszel, már az vagy 127.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!