Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
 131/141 anonim ***** válasza:
89%

Sok borzalmas szülőt látogat a gyereke, vagy van szoros kapcsolatuk. Akikről a gyerekek képesek voltak leválni, azok csak kicsit tolták el, vagy épp brutálisan kegyetlenek voltak velük(véresre verés, molesztálás, éheztetés)

Aki le tudott szakadni, nem alakult ki krónikus beteges függés, érzelmi manipuláció, nem tették tönkre teljesen az önbizalmát, azt nem bántották "eléggé", sőt, csak kicsit szemetek voltak, mert ilyen kicsit romlott emberek, kiállhatatlan, elpuhult.

Biztos sok a nehéz természetű öreg, de akinek a gyerekei képesek voltak önálló felnőtt életet kialakítani, azok nem nagyon cseszték el, csak a nehéz természetűek. Itt ilyenről szó sem volt, nem írta, hogy szidták, piszkálták, elhanyagolták, írta is mennyit költöttek rá, hogy nincsenek szélsőséges hitrendszerben, csak néha isznak alkoholt és cigiznek és nincs sok ambíció bennük. Ezért nevetséges nyafogni!

2020. szept. 19. 16:20
 132/141 anonim ***** válasza:
82%

"de csak azért eladni a házat és idős otthonba menni, hogy a gyereknek ne jusson egy fillér se, nehogy könnyebb legyen az élete, az egy végtelen primitív gondolkozásra vall."

Akkor újra megkérdezem, mert látom, nem érted. Tényleg könnyebb lenne a gyerek élete, ha évekig gondoznia, pelenkáznia kellene apját-anyját?

2020. szept. 19. 16:45
 133/141 anonim ***** válasza:
28%

130. Szerinted az ingyenes állami oktatásban taníttatni a gyereket nagy dolog?? Fasza kis szülő lehetsz te is, aki arra veri magát, hogy hú a gyerekemnek nem kellett elmenni 15 évesen dolgozni. Hurrá, taps :) felnevelni pedig jelenleg, mint mondtam annyit jelent, hogy nem éhen dögleszteni, ez a törvény. A kérdező világosan leírta, hogy ezen felül semmit nem nyújtottak.

Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy iskolába járni is kötelező. Tehát akkor megint miről is beszélünk??

A másik okoskának, aki pedig pár válasszal ezelőtt azt mondta, hogy ő inkább eladná a házát ha ilyen gyereke lenne és most megpróbalja bemagyarázni, hogy igazából ez a gyerek érdeke: találd már ki, hogy mi mellett érvelsz. Mert a kérdezőt negatív szereplőként tünteted fel. Szóval ha ő nem az örökségre pályázna, akkor pelenkázhatna?

Egyetlen idős hozzátartozómat sem kellett egyébként pelenkázni.

Önállóságra nevelni pedig nem olyan nagy dolog. Azok is megélnek önállóan, akiknek nincsenek szüleik. Nem egy osztálytársam ilyen volt, állami gondozott.

Szóval nyugodtan erősíthetitek az ilyen emberek táborát, de ezzel csak azt éritek el, hogy a fene nem nyitja rátok az ajtót. Meg is érdemli mindenki ezt a bánásmódot, akinek a gyerek csak annyit tesz, hogy minimumon tartom.

Normális szülő arra törekszik, hogy a gyereknek sokkal könnyebb élete legyen, sokkal jobb lehetőségei. Nem elvesz, hanem ad.

2020. szept. 19. 20:42
 134/141 anonim ***** válasza:
86%

133 te gondolod, hogy a kötelező minimumot végezte a kérdező-gyerek? És mégis így ír: "Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok"

Nem tudom melyik bolygón élsz.

2020. szept. 19. 20:58
 135/141 anonim ***** válasza:
0%

Miért, te milyen következtetést tudtál ebből levonni?

Egyetemet végzett emberek sokszor a tanulmányaik miatt jóval később tudnak elköltözni otthonról.

Egyébként az ég világon semmire nem lehet ebből rájönni.

Az sokkal beszedesebb, hogy a testvére, annak ellenére (vagy épp azért) hogy már anyuka, rájuk se nyitja az ajtót.

2020. szept. 19. 21:14
 136/141 anonim ***** válasza:
16%
a valaszok eleg egyertelmuen mutatjak hogy mas kerdeseknel miert javasoljak folyamatosan, hogy koltozz el, meg menj dolgozni mar 15 evesen
2020. szept. 19. 21:21
 137/141 anonim ***** válasza:
42%

majd a kérdező mesél róla - szerintem nem az jellemző, hogy egy segédmunkás/közmunkás külön tud élni és félretenni, akit nem taníttatnak. Félrenevelt gyerekekről, és hanyatló tudatállapotú szülőkről (talán depressziósok is az elhanyagolt öltözet, környezet egy tünet), szóval nem normális helyzetről van szó.

Ehhez kért segítséget a kérdező. Kár itt szidni őket - segítséget kért.

#114-ben, tegnap 15:19-kor megkíséreltem egy segítő választ adni. Jó lenne ha a kérdező esetleg megköszönné amiben lát valami segítséget. Nem, nem azt, ahol szidják a szüleit, azt ami a megoldás felé mutat.

Többet nem tudok, búcsúzom, sziasztok.

2020. szept. 19. 21:28
 138/141 anonim ***** válasza:
81%
Az biztos hogy félrenevelték, ha ennyire gusztustakan, irigy, pénzéhes ember lett belőle.
2020. szept. 19. 21:30
 139/141 anonim ***** válasza:
90%
Örökség csak az örökhagyó halálával keletkezik. A szüleid még élnek, végrendelettel hagyhatják a szomszédra, alapítványra, bárkire akire akarják. Nem feltétlenül kell a gyerekre. Tehát semmiféle örökséged nincs egyenlőre a szüleidtől, undorító, hogy már most azon agyalsz.
2020. okt. 1. 13:53
 140/141 anonim ***** válasza:
84%
Remélem kötnek valakivel életjáradéki aztán semmit nem örökölsz. Te kis nyomi.
2020. okt. 1. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!