Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/141 anonim ***** válasza:
99%
De miért foglalkozol ennyit ezzel a dologgal? Ez pont olyan, amivel semmit nem tudsz kezdeni. Nem tudod őket megváltoztatni. Te éld másképp az életed és iparkodj majd jobban, hogy többet tudj adni a gyerekeidnek. A lakással meg akkor foglalkozz, ha aktuális lesz. Annyi lesz az örökséged amennyi. Van aki semmit sem örököl (pl a férjem), de ezen mi nem rugózunk, inkább azon dolgozunk, hogy mi hagyjunk majd valamit a gyerekeinkre.
2020. szept. 18. 09:48
 42/141 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen mindegy, hogy viselkedett veled a családod, egy szemernyivel nem lettél jobb ember, úgyhogy ne gondold, hogy barmi is járna neked.
2020. szept. 18. 09:48
 43/141 anonim ***** válasza:
63%
Nem fogsz örökölni ha a szüleid nem akarják, és úgy intézik a dolgokat. Te haszonleső, élősködő senkiházi!
2020. szept. 18. 09:49
 44/141 anonim ***** válasza:
78%
De érted, hogy ugyanolyan vagy mint a szüleid? :D igénytelen, önző, csóró, haszonleső, aki nem vitte semmire az életben. Genetika. Ennyi.
2020. szept. 18. 09:54
 45/141 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon korán kezdtél el foglalkozni ezzel. Nincs rá törvény, hogy ki, mikor hal meg, így semmi sincs, ami amellett szólna, hogy túléled a szüleid és örökölni fogsz. Ha majd eljön az ideje (ha nem alakul máshogy) majd akkor ráérsz erre időt szánni.
2020. szept. 18. 09:54
 46/141 anonim ***** válasza:
69%

Ha van egy kis eszük, előbb hagyják egy hajléktalanra, mint a hálátlan, gusztustalan gyerekükre.

Van otthon tükröd? Nem hiszem, mert ha bele kéne nézned, elborzadnál.

2020. szept. 18. 09:55
 47/141 anonim ***** válasza:
77%

48 "Dehogynem,fogok és ezen egyikőtök se tud változtatni."

Nem biztos.

Már nem vagy gyerek, észrevehetted volna, hogy a halál nem életkor szerint válogat a sorrendben.

Bármely nap, bárki meghalhat.

"De bebizonyosodott h mennyi a szüleimhez hasonló ember él ebben az országban"

És az is látszik, hogy szerencsére ilyen gané lelkületű, mint te vagy, kevés él a világon.

2020. szept. 18. 09:58
 48/141 anonim ***** válasza:
81%
Én is ismerek ilyen igénytelen embereket, akik élnek inkább az igénytelen mocsokban, 30 évig egy tisztasági festés nélkül, csak a cigaretta meglegyen a fele nyugdíjukért. Nem tehetsz ellen semmit. Amúgy valóban esélyes, hogy nem rád marad a lakás, hanem ha lebetegednek, az árából bemennek egy nyugdíjasotthonba. Sok ilyet láttam már. Szerintem ne számíts arra az örökségre.
2020. szept. 18. 10:01
 49/141 A kérdező kommentje:

Tudom sajnos h kezdek rájuk hasonlítani . 49 es ez nem a haszonlesésről szól , hanem arról h 20 on évig engedelmes és bizakodó voltam hogy történeik majd változás . Addig eszembe se volt ezen gondolkozni , de eljön az a pont ,amikor az ember bekattan .

Azért jött a kérdés mert már rég külön vagyok de próbálnak rám telepedni. Mindent csináljak meg nekik ,de én inkább spórolok a jövőmre. Rohadtul nem az én kötelességem ennyi idő után az ő életüket rendbe rakni . Amikor én megtettem anno mindent amit elvártak . Rendszeresen fizettem mikor már volt munkám nekik . Minden bevételemből kaptak.

Mennyi kell még . És ti jöttök ezek után az undorító stílusotokkal.

Milyen társadalom ez? Normális kérdést írtam ki és a primitív ösztönös viselkedés amit produkáltok elképesztő .

Szerintem ti nézzetek magatokba vagy tükörbe ,ahogy tetszik.

2020. szept. 18. 10:04
 50/141 anonim ***** válasza:
83%
Oke diskuráljunk normálisan. Miért gondolod, hogy téged automatikusan megillet ez az örökség, ha azt mondod, hogy nem is szereted és tiszteled őket?
2020. szept. 18. 10:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!