Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem érdekli ,hogy totál amortizálòdik a lakás ,ami voltaképp ugye az én örökségem lesz?

Figyelt kérdés

Alapvetően már arról rég letettem ,hogy bármi nemű pozitív változás a jellemük tekintetében megvalósulhat. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ez csak rosszabb lesz, ahogy majd idősebbek lesznek.

A lényeg annyi ,hogy rendkívül kényelmes emberek ,akik nem is értenek szinte semmihez. Rájuk mondják, hogy panelproli.

Félre értések elkerülése végett mindketten dolgoznak. Nem beteg emberek, valamint nem tisztes,de dolgos szegény ember típusok . Ha így lenne egy rossz szavam se lett volna.

A lakást a fenekük alá kapták anno, és azóta (Kb 25 év )csak az enyészeté szinte.

Alapvetően rosszul vagyok, amikor oda kell menni néha ,bár próbálom leplezni.

Van még egy húgom ,aki már tisztes család anya. Ő már több éve “elmenekült” a fővárosba, és teljes normális dolgos férje van.

Én idegesítem magam igazából mindig ezen. Külön élek kb 5 éve és azóta folyamatosan félre rakok ,spòrolok lakbér ide vagy oda és egyszerűen megesz az ideg sokszor.

Szüleimnek ha több folyt be bizonyos hónapokba ha kevesebb ugyanúgy felélték mindet az utolsó fillérig. Sose tartottak fenn kocsit, nem örököltek mástól adósságot ,de ha így is lett volna se mentség arra, hogy sose spóroltak ,hagyták amortizálodni azt ,amiért még csak megse kellett dolgozniuk mégis az övek lett.

Tehát a kérdésem ,hogy mivel rendkívüli módon áron alul lehet majd eladni azt a lakást ,hogy próbáljak valamicskét javítani ezen a helyzeten?

2020. szept. 18. 08:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/141 anonim ***** válasza:
75%

10-es respect!!! Szórol szóra ezt akartam írni!

Nagyon igaz! Az anyját is eladná 100 forintért.

2020. szept. 18. 09:00
 12/141 A kérdező kommentje:

Sose adják el és sose utaznak, mivel az igényel minimális szervezést,ami nekik sose volt. De igazából nem érdekel a véleményetek egy szülőnek kötelességei vannak.

Nem tudom ezek szerint ti kb szartok a gyereketekre, nem raktok neki félre a későbbiekre. Nem érdekel titeket hogy nő fel, ki van e festve egészségügyileg , ahányszor illik. Vannak e új bútorok, és nektek fontosabb a cigi , pia minthogy normális körülményeket teremtsetek a gyerekeiteknek.

2020. szept. 18. 09:02
 13/141 anonim ***** válasza:
81%
Mondom retardált vagy. Én tanultam, dolgozom és megteremtem magamnak a feltételeket, nem arra várok, hogy anyám meghaljon és örököljek. Ne a szüleidet okold, amiért egy életképtelen foskoktél vagy. Ha ilyen gyerekem lenne, inkább eladnám a lakásom és elosztogatnám a pénzt egy borsodi zsákfaluban.
2020. szept. 18. 09:04
 14/141 anonim ***** válasza:
35%

Megértem azokat is, akik ezen ki vannak akadva egyébként, viszont ott van a dolgoknak a másik oldala, amely részről pedig én momentán megértem a kérdezőt. Neki nem is igazán a házzal van a baja, hanem azzal, hogy a szülei nem támogatják, mert nem akarják és nem is tudják, azt pedig be kell vallani, hogy manapság itthon piszok nehéz saját, élhető életet teremteni szülői támogatás nélkül. Nem lehetetlen, de nagyon nehéz, ez tény.

Még egyszer kiemelem, valamilyen szinten én is egyetértek a háborgókkal, de van az a szint, ahol egy kicsit meg lehet érteni a kérdezőt. Gondolom úgy van vele, hogy ha már szép gyermekkort nem kapott, legalább a jövője legyen kicsit jobb és ebből legyen haszna. Nem tudjuk a háttért, én is csak találgatok, tehát ettől kezdve nem hibáztathatjuk a kérdezőt.

A kérdésre válaszolva; ez ellen semmit nem tudsz tenni, ha eddig nem érdekelte őket, most sem fogja. De nagyon sajnálom.

Ui; le lehet pontozni, őszíntén szólva számítok rá, de azért remélem a sok háborgó belegondol egy picit is a másik oldalba, vagy sem. Mert mint mondtam, én sem értek teljesen egyet a kérdezővel, de nem szidom, mert nekem is zokul esik, ha nem érdekli a szüleimet a jövőm, sőt semmi. Nem csak annyiból áll egy szülő élete, hogy megszülöm a gyereket, felnevelem úgy ahogy, aztán amint nagykorú lesz nem érdekel, DE! ha lerokkanok akkor vigyázzon rám és hagy unokázzak már.

2020. szept. 18. 09:06
 15/141 anonim ***** válasza:
83%
A kérdésed a legjobb példa miért nem szabad a szülőnek még életében ráíratni a lakását a gyermekére.A végén hirtelen egy otthonban találnák magukat,lakás meg eladva.
2020. szept. 18. 09:07
 16/141 anonim ***** válasza:
74%

Nincs gyerekem, de ha ilyen lenne mint te, lemondanék inkább róla és kitagadnám. :D

Tipikus gyári melós lehetsz vagy biztonsági őr, 0 IQ-val követelőzöl a semmire, aztán a csupasz valagadon kívül mást nem tudsz felmutatni.

2020. szept. 18. 09:09
 17/141 A kérdező kommentje:

15

Végre egy normális válasz .

Egyébként még van annyi minden ,amit nem írtam le és a kérdés szempontjából nem releváns . De ezek csak egyből ugranak ,mint kutyák a csontra.

A legszomorúbb az, hogy adsz egy normális választ és attól tartasz ,hogy lepontoznak emiatt. Ez a szellemi színvonal jellemző manapság sajnos ebben az országban és te már előre tudod és sajnos mentegetőznöd kell emiatt.

De köszönöm a korrekt választ tőled .

2020. szept. 18. 09:15
 18/141 anonim ***** válasza:
80%
Úristen, annyira egy nulla ember a kérdező, hogy az vmi megdöbbentő.... és nem veszi észre magát. Ilyenkor lehet bízni a karmában, remélhetőleg teszi a dolgát.
2020. szept. 18. 09:16
 19/141 anonim ***** válasza:
85%

15, milyen jövő? Hacsak nem kései gyerek 50 éves szülőkkel, akkor nem a szülei otthonából fog jövőt teremteni. Ugyanis a szülők halálakor jó esetben ő is már 40-50 vagy még több éves. Annyi idősen már nem jövőt tervez az ember, hanem megteremtette a saját életkörülményeit.

De még ha kései gyerek idős szülőkkel, akkor is gusztustalan lenne a halálukra apellálni.

2020. szept. 18. 09:17
 20/141 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó! Az a "vicces" igazából, hogy ő tart hülyének másokat, amikor olyan ostoba, hogy elképesztő. 🤪
2020. szept. 18. 09:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!