Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyesnek tartjátok ezt? kort...

Helyesnek tartjátok ezt? kort és nemet kérlek tüntessétek fel

Figyelt kérdés
Közeli ismerősünk,aki mindig is nagyon jó kapcsolatban állt a gyerekeivel , az örökségéből lakást és üzletet(a kivánságaikat figyelembe véve) vett mind a 4 gyerekének .tehát (az egyébként egyetemet végzett)gyerekei lakhatását és megélhetését megoldotta. (szerinte a pénz a szabadságot jelenti és ő ezt a szabadságot akarta megadni a srácainak)mit gondoltok erről?

2020. szept. 3. 10:35
1 2 3 4 5
 41/43 Yoda m. ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező!

Azért én azt mondom, hogy nyugtával dicsérd a napot...

Láttam már szuperül működő vállalkozást bedőlni, s csődbe ment házasságot is... Amiről korábban az összes rokonság úgy nyilatlozott, hogy

- Ezek ketten egymásnak teremtődtek! Tuti pár.-

Másfelől... ha Te nem vagy 100%-an biztos a döntéseitek helyességében, függetlenül attól, hogy mindenki mást mond... akik v.színű jobban ismernek titeket, mint mi, akiktől választ, megerősítést vársz. Nos, akkor bizonyára meg van rá az okod. Amit úgy hívnak: kételkedés, bizonytalanság.

Egyébiránt ez nem egy negatív tulajdonság.

Kételkedj csak bátran, s amikor csak lehet.

Mert nincs semmi a világon, ami beton-biztos, szuper tuti lenne. Nincs semmi, ami abszolút tökéletes DÖNTÉS lenne, csak vannak döntések, próbálkozások (okok) és vannak következmények (okozatok).

Nincs más... hát ezt kell szeretni, mert ez maga az élet.

Az ERŐ legyen Veletek!

2020. szept. 5. 00:31
 42/43 anonim ***** válasza:
80%

Helyesnek helyes támogatni a gyereket, de sosem lehet elvárás. Ez egy gesztus a szülőktől, hogy így akarnak segíteni. Nekem is segítettek, hogy megkaptam a régi kocsit, így nem kell magamnak venni, míg csak tanulgatok rajta, meg alapból. És egy kis lakás is rám fog maradni, de ha nem kaptam volna is szeretném anyukámat, mert egyedül nevelt fel és nem mindenkinek van lehetősége x összeget átnyújtani.

Szóval a kevés is számít elve fontos. :) Ha teszem azt nem állna módomban minden gyerekemnek több milliót adni (ami igen sanszos), akkor is arra nevelném őket, hogy örüljenek, amit kapnak és ne követelőzzenek, hogy "csak ennyi?" De jó nevelés esetén bizonyára nem fordulhat elő, hogy így állnak hozzá. :)

2020. szept. 5. 16:14
 43/43 Yoda m. ***** válasza:
82%

42-es nagyon jól mondtad...

És csak annyit tennék hozzá, hogy "jó nevelés" alatt én mit értek.

Elöljáróban csak annyit, hogy tökéletes szülő, tökéletes anya/apa, de gyermek... sőt Senki sem létezik. Ezért a döntéseink sem mindig a leg-sikeresebbek. Hogy FFkM. (Finoman Fejezzem ki Magam.) Ez eddig oké.

Éppen ezért "jól" nevelni... hát nem is oly könnyű. Ezt tapasztaltam meg. De ugyanakkor nem is annyira nehéz.... mint sokan gondolják. (Ezt is...)

Mert csak az kell hozzá, hogy HITELES legyen a szülő/nevelő. Ami azt jelenti:

1. Legyen spontán és őszinte (minimum a párjával szemben),

2. Legyen következetes. Legfőképpen döntéseiben, de ugyanakkor NE ragaszkodjon ahhoz mindenáron. És NE védje foggal-körömmel az igazát. Hanem hallgassa meg a Másik véleményét... higgadtan. (A Másik véleménye sokat elárul a Másikról, no meg a testbeszéde. Hja...)

3. Ne prédikáljon vizet, miközben bort iszik. (Főként gyermekei előtt)

Röviden ennyi. S ez csak a véleményem, nem több annál.

Az ERŐ legyen veletek!

A Kérdezőnek: Ffi/64

2020. szept. 6. 02:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!