Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyesnek tartjátok ezt? kort...

Helyesnek tartjátok ezt? kort és nemet kérlek tüntessétek fel

Figyelt kérdés
Közeli ismerősünk,aki mindig is nagyon jó kapcsolatban állt a gyerekeivel , az örökségéből lakást és üzletet(a kivánságaikat figyelembe véve) vett mind a 4 gyerekének .tehát (az egyébként egyetemet végzett)gyerekei lakhatását és megélhetését megoldotta. (szerinte a pénz a szabadságot jelenti és ő ezt a szabadságot akarta megadni a srácainak)mit gondoltok erről?

2020. szept. 3. 10:35
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
88%

Hát teljesen igaza van. A csórók szeretik hangoztatni, hogy íGy NeM tAnUlJáK mEg A pÉnZ éRtéKéT. Kíváncsi vagyok, hogy akik ezen az elven vannak 50-60 éves korukban 30 év hitel és kuporgatás után mit kezdenek e hatalmas tudással.

17es a lakás nem föltétlen egyenlő a 100milliós belvárosi luxus lakással. Egy pici, akár 1 szobás panel is már óriási könnyebség. A mai albérletárak mellett évi 1milliót már spórolt is.

2020. szept. 3. 12:07
 22/43 anonim ***** válasza:
93%

#17: nagyon szűklátókörű vagy, ha azt hiszed, hogy csak csalással, törvénytelen módon lehet annyi pénzt összegyűjteni ilyen célokra!

Nyilván nem teszkópénztárosi fizetésből lehet ezt megcsinálni - de rengeteg olyan szakma és munkahely van, ahol tisztességesen is meg lehet keresni nagyon jó pénzeket!

2020. szept. 3. 12:13
 23/43 anonim ***** válasza:
94%

Miért lenne baj?

Ha megteheti segitse a gyerekeit.

Enis kaptam segítséget anno nem egy egész lakast de lehetőségekhez mérten.

2020. szept. 3. 12:30
 24/43 anonim ***** válasza:
82%
Ugyanmár mi a vergenyős, rongybatekertfaśżú komformista alávetős attitűdű, szenvedésprefeláló, kárörvendő, kiszolgáltatottságvágyó kretén vadbaromért lenne káros az, hogy egy szülő segít a gyerekének elindulni az életben???? Jól tette és én is ezt tenném.
2020. szept. 3. 13:14
 25/43 anonim ***** válasza:
93%

Helyesen tette! Bár az én szüleim is meg tudták volna engedni maguknak. Nagyon nagy segítség ez egy fiatalnak.

25N

2020. szept. 3. 13:23
 26/43 anonim ***** válasza:
90%

4 éve kötöttünk meg egy lakásvételi szerződést, azóta az egész család minden hónapban arra tesz félre, hogy a vételárat ki tudjuk fizetni. Természetesen én is a fizetésem kb 65%át félreteszem, és csak a legszükségesebb dolgokra költök. Nehéz? Igen. De tudja mindenki, mit miért tesz, és hogy egy fiatalnak a mai világban mekkora dolog az, hogy saját lakása legyen.

Egyszer nem jutott eszembe, hogy irogykedjek azokra, akiknek már van saját lakásuk fiatalként. Nem pazarlom ilyenre az energiámat, helyette keményen dolgozok azért, hogy nekem is legyen, mert tudom, hogy meg fogja érni. Ahelyett, hogy picsog az ember, össze is lehet szednie magát, és elérnie, amit szeretne.

Nagyon becsületes szülő lehet, aki a négy gyerekének lakást ad, tisztelem az ilyet.

2020. szept. 3. 13:31
 27/43 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen jól tette. Én is megtenném ha lehetne, a szüleim is megtették volna ha lett volna lehetőségük.
2020. szept. 3. 13:53
 28/43 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, én arra lennék kíváncsi, hogy ha TE megtehetnéd (mert az irigy kérdésedből egyértelmű, hogy jelenleg nem teheted), akkor sem adnál lakást a szorgalmas, normálisan nevelt gyerekednek?
2020. szept. 3. 14:02
 29/43 anonymousreview60 ***** válasza:
87%
Ha meg tudja tenni, akkor nagyon helyes, ha megteszi, mert akkor a gyerekei hamarabb és előrébb juthatnak az életben, mint enélkül, és így majd a saját gyerekeiknek is hamarabb és többet tudnak segíteni.
2020. szept. 3. 14:09
 30/43 anonymousreview60 ***** válasza:
88%

#29-hez: Kaptam önerőt és valamennyi pénzt felújításra.

40F

2020. szept. 3. 14:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!