Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyesnek tartjátok ezt? kort...

Helyesnek tartjátok ezt? kort és nemet kérlek tüntessétek fel

Figyelt kérdés
Közeli ismerősünk,aki mindig is nagyon jó kapcsolatban állt a gyerekeivel , az örökségéből lakást és üzletet(a kivánságaikat figyelembe véve) vett mind a 4 gyerekének .tehát (az egyébként egyetemet végzett)gyerekei lakhatását és megélhetését megoldotta. (szerinte a pénz a szabadságot jelenti és ő ezt a szabadságot akarta megadni a srácainak)mit gondoltok erről?

2020. szept. 3. 10:35
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
86%

Persze, miért ne,

46/F

2020. szept. 3. 11:15
 12/43 anonim ***** válasza:
94%
Én “csak” egy fél lakást kaptam (3an vagyunK testvérek, mindenkinek egyenlően akartak adni és ennyivel tudtak beszállni a vételárba) de hatalmas segítség volt, kis hitellel indultam, amit nem sokára sikerül is teljesen visszafizetnem. És fiatalon van egy tehermentes ingatlanom. És igen, tudom a pénz értéket, dolgozok. Szerintem helyesen tették. Egy szülő támogatja a gyereket az indulasban ahol tudja.
2020. szept. 3. 11:17
 13/43 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen jól tette. Én egy szál bőrönddel jöttem el a szülői házból (volt pénzük, úgy értem, jól kerestek mindketten, de elfolyt az ujjaik között úgy, hogy semmit sem tudtak felmutatni a szüleim). Semmire nem is számíthatok, a szarságos panel lakásukat fogjuk ketten megörökölni a nővéremmel majd valamikor, 50-60 éves korunk között nyilván (nem erről van szó, mert éljen anyu minél tovább amúgy.)

Visszatérve a dologra, szerintem egy szülőnek ha mást nem is, egy önerőt illene biztosítania minden kölyke számára, aki kilép az életbe. (Ahhoz már tud felvenni hitelt, amikor dolgozik, és még így is necces).

2020. szept. 3. 11:20
 14/43 anonim ***** válasza:
93%

Azt hittem, azt fogod írni, hogy a gyerekei nem becsülik meg többet követelnek. De nincs ilyen.

Akkor mi a gond? Hogy megtehette, hogy segít és fujj, még beleszólásuk is volt a gyerekeknek, hogy mi legyen?

10 éves korban még belefér ilyen irigynek lenni a szomszéd kislány barbijára, de te már felnőtt vagy vagy mi.

2020. szept. 3. 11:48
 15/43 anonim ***** válasza:
18%
Mesélj, kérdező: mennyit örökölt a nem létező ismerősöd hogy kapásból négy lakást meg üzletet vett belőle? Hány milliárdot feccölt bele? vett belőle? Álmodozni jó dolog, csak ilyen a valóságban nincs. Senki sem fogja megoldani az életed helyetted.
2020. szept. 3. 11:52
 16/43 anonim ***** válasza:
78%

Egy gondoskodó szülő, aki a gyermekei jövőjét a szívén viseli... Milyen emberek vannak... Jobb lenne, ha ők is olyan csórók lennének, mint te, ugye?

Tökéletesen reprezentálod a gyűlölködő magyar kisember mentalitást, miszerint ha másnak jobban megy, azt már utálod, de abba belegondoltál, hogy a másik milyen erőfeszítéseket tett azért a vagyonért?

Tiszteletre méltő, hogy vannak még olyan szülők, akik saját igényeikről lemondva próbálnak alapot teremteni gyermekeik boldogságának, ez kéne legyen a normális. Az ilyeneket pedig megbecsülni kéne, nem irigykedni.

2020. szept. 3. 11:53
 17/43 anonim ***** válasza:
11%
Csakhogy ilyen szülő, aki ezt meg tudja tenni, nincs.... Legalábbis ebben az országban becsületes módon nem megoldható. A kérdező csak ábrándozik, hogy semmit sem kell tennie a jó életért.
2020. szept. 3. 11:56
 18/43 A kérdező kommentje:
+15 - ezt hogyan érted? "Senki sem fogja megoldani az életed helyetted"
2020. szept. 3. 11:58
 19/43 Kerdesekkel teli ***** válasza:
92%

Ha megteheti az adott szulo, miert ne.

-helyesnek tartom-

20/N

2020. szept. 3. 12:01
 20/43 anonim ***** válasza:
93%

en (/mi ) is kaptam lakast , amikor elkerultem egyetemre. nem az ajandek “meretetol” fugg, hogy ki mennyire ertekeli, hanem neveltetestol es ertekrendtol.

borzasztoan ertekelem hogy egy ilyen elonnyel inditottak el az eletben, es igyekszem ugy tenni, hogy melto legyek ra, ami jelen esetben az, hogy a leheto legjobban teljesitek az egyetemen.

19L

2020. szept. 3. 12:07
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!