Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyesnek tartjátok ezt? kort...

Helyesnek tartjátok ezt? kort és nemet kérlek tüntessétek fel

Figyelt kérdés
Közeli ismerősünk,aki mindig is nagyon jó kapcsolatban állt a gyerekeivel , az örökségéből lakást és üzletet(a kivánságaikat figyelembe véve) vett mind a 4 gyerekének .tehát (az egyébként egyetemet végzett)gyerekei lakhatását és megélhetését megoldotta. (szerinte a pénz a szabadságot jelenti és ő ezt a szabadságot akarta megadni a srácainak)mit gondoltok erről?

2020. szept. 3. 10:35
A kérdező szavazást indított:
igen, helyesen tette
nem, csak árt ezzel a gyerekeinek
én is ezt tenném, ha lehetne
181 szavazat
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem a kérdést...

Azért mert valaki mind a 4 gyerekének vesz 1-1lakást, hogy legyen hol lakniuk, ez miért lenne baj?

2020. szept. 3. 10:39
 2/43 anonim ***** válasza:
93%
Irigyseget erzek feloled...miert lenne ez baj?
2020. szept. 3. 10:41
 3/43 anonim ***** válasza:
90%

Helyesen tette.

Szerintem az lenne az alap, hogy a szülő segít elkezdeni a gyerekének a külön életet.

2020. szept. 3. 10:41
 4/43 anonim ***** válasza:
71%
Addig nem vállaltam gyereket, ameddig ezt nem tudtam biztosítani.
2020. szept. 3. 10:47
 5/43 anonim ***** válasza:
91%
Meg jo, hogy helyes. Kijartak az iskolakat, a lakhatasnak elemi dolog kellene lennie mindenkinek. Az uzlettel a segguk alatt meg csak most jon a munka, sokszor stresszesebb, mintha maguk alkalmazottak lennenek. Arrol nem beszelve, hogy a szulo nem ul a milliokon, hanem - az uzletek altal - megelhetest ad par tucat csaladnak.
2020. szept. 3. 10:47
 6/43 anonim ***** válasza:
86%

Én is csak azt érzem ki a kérdező felől, hogy savanyú a szőlő....

Attól, hogy valaki (a kérdező) nem kapott lakást a szüleitől, nem kéne leszólni azt, aki viszont igen.

Ilyenkor szokták hangoztatni, hogy mert akkor nem fogja értékelni a gyerek, mert mindent készen kap, bla-bla-bla....

Miért jobb az, ha valaki eleve szívással indítja az életét? Albérlet, hitel, stb. stb....?

Aki készen kap lakást, az majd a gyerekei számára fog spórolni - tehát ilyen tekintetben semmiben nem különbözik az életvitele.

Hiszen nyilván tovább akarja adni ezt az "örökséget" a leszármazottainak... Hogy azok is hasonló kedvező feltételekkel tudjanak elindulni az életben.

2020. szept. 3. 10:56
 7/43 anonim ***** válasza:
91%

Bocs, elfelejtettem a végéről: 55 /N

És mi is vettünk lakást a három gyereknek. Mert a férjem és én is kaptunk anno a szüleinktől.

2020. szept. 3. 10:57
 8/43 anonim ***** válasza:
76%
Savanyú a szőlő? :)
2020. szept. 3. 11:01
 9/43 anonim ***** válasza:
92%

Ha ezt meg tudja tenni, akkor alap. Mi nem élünk nagy jólétben, de így is sokat félreteszek arra, hogy a gyerekeimet majd el tudjam indítani az önállósodás útján.

35/N

2020. szept. 3. 11:07
 10/43 anonim ***** válasza:
87%
Aki megteheti, annál miért lenne ez gond? Meg kell tanítani a gyereket a pénzügyi tudatosságra, de ha egyébként zsebből ki tud fizetni a szülő egy ingatlant, akkor segítse ezzel a gyerekét, ő pedig többet tud így félretenni másra.
2020. szept. 3. 11:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!