Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek kellettem a szüleimnek...

Minek kellettem a szüleimnek ha nem vesznek meg nekem semmit?

Figyelt kérdés
Én nem értem a szüleimet! Minek kellettem, ha mindig azt hallom, hogy nem nem nem, máskor, hülyeség, nem másokat kell nézni! Most pl. mondtam nekik hogy kellene egy új cipő, nem valami teszkós szar aminek leszakad a talpa 2 hónap után. A válasz: mi ilyet tudunk venni, majd ha dolgozol, olyat veszel amilyet akarsz. Előtte egy új laptop kellett volna, mondtam nekik hogy erős gép kell, mert vágni is szoktam (média tagozatos vagyok), erre megvették a legolcsóbb legvacakabb Albakomp szart amit elő se merek venni asz osztálytársaim előtt, akiknek simán MacBook Pro-juk van, de legalább Air. Miért csinálják ezt? Hogyan győzzem meg őket hogy a mai fiatalok már nem olyanok mint ők voltak?

2020. jún. 23. 14:46
 51/93 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy a diákmunka az csak egy lehetőség.

A gyerekeknek az alapvető dolgokat nem abból kell megvásárolni, magának, hanem ezeket igenis a szülő KÖTELESSÉGE megvenni.

Pusztán jogilag is.

Aki pedig mindennap fogyaszt alkoholt, az orvosi definíció szerint alkoholista!

2020. jún. 24. 14:36
 52/93 anonim ***** válasza:
49%
51 ne dőlj már be a trollnak! A bort csak azért találta ki a 40sokadik hsz után, mert minxenki leszólta őt...
2020. jún. 24. 14:56
 53/93 anonim ***** válasza:
86%

Igazából nem kötelességük megvenni semmit a legfontosabbakon kívül. Nekem se vett meg anyám mindent, nem is tudott volna szegény egyedül. Így elmentem diákként dolgozni, hogy legyenek jobb dolgaim. Ennyi.

Te is tedd ezt, mert úgyse győzöd meg őket kérdező. Ha ennyit isznak, valószínűleg függők és azokat nagyon nehéz (vagy inkább lehetetlen) jobb belátásra téríteni. Az meg, hogy jó iskolába íratott anyud... biztos jót akart neked, különben úgy lett volna vele, hogy jó neked a gettó is. Hidd el!

2020. jún. 24. 15:03
 54/93 A kérdező kommentje:
A szüleim nem alkoholisták, csak isznak esténként. Nem lecsúszott emberek. Ha akarnának, tudnának jobb dolgokat venni. Aki szerint troll vagyok: te ugye össze tudod foglalni az életedet 10 sorban? Mindegy, szerintem épp az a troll aki minden beszélgetéshez odaröfögi, hogy troll. Röfögjél máshol, kocácska.
2020. jún. 24. 15:56
 55/93 anonim ***** válasza:
78%
Dolgoznak, joguk van esténként meginni egy 300 forintos bort, ha akarnak inni. Szerintem nem azokon a párszáz forintokon múlik a 25ezres Nike cipőd, amit röhögve meg tudnál magadnak venni, ha elmennél nyáron dolgozni.
2020. jún. 24. 16:07
 56/93 anonim ***** válasza:
27%

Annál mondjuk nincs lejjebb, ha valaki 300 forintos bort iszik, mondjuk azt sem tudom hogy ezt honnan szedted, mert a kérdező sehol sem írta...

Egyébként napi 300 forint az havi 9000 forint, ami igenis sok pénz egy olyan családban, ahol a gyereknek ragasztott cipőben kell járnia.

Ismét csak nem tudom, hogy honnan szetted, hogy a kérdezőnek pont 25,000 forintos Nike kell.

Bár a mai világban 25,000 egy cipőért abszolút nem sok, azért ha nagyon kell, 15,000 forintért is lehet már olyat venni ami 10-12 hónapig is jó, ha vigyáznak rá.

Lehet, hogy a kérdező ilyennel is beérné...

Igényes ember pedig nem iszik 6000 forint/palacknál olcsóbb bort, ez alatt csak nagyon alja kategória van.

Kérdező téged pedig ki kell, hogy ábrándítcsalak, aki mindennap visz be a szervezetébe alkoholt, az alkoholista.

Az alkoholizmus definíciója nem az, hogy néha lerészegedik az érintett .

Nem azt mondom egyébként, hogy ne ihatnának a szülők a megkeresett pénzükből ha akarnak, de mérlegelni kéne, hogy mi mennyire fontos.

A pia meg sem közelíti azt, hogy a gyereknek legyen normális cipője, vagy akár azt hogy komfortosan érezhessék magát a suliban... Csak az alkoholistáknál.

2020. jún. 24. 16:19
 57/93 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó! Példákat írtam. Lehet, hogy 500 forintos bort isznak, de lehet hogy háromezreset. Gőzöm sincs, de nem is izgat. A lényeget nem sikerül kiragadnia a kérdezőnek, amit már harmincan leírtak neki. A Nike szintén példa volt, ez jutott eszembe. Bármivel be lehet helyettesíteni.
2020. jún. 24. 16:25
 58/93 anonim ***** válasza:
71%
Az alkoholizmusnál nem az alkohol mértéke a lényeg, hanem a szükség, hogy igyon. Ez pedig függőség, de mindegy, te biztos jobban tudod. Xd (Vagy nem, mert ismerek alkoholistát és ő sem napi 5 litert sört fogyaszt, de nem tudná letenni az adagját.)
2020. jún. 24. 16:25
 59/93 anonim ***** válasza:
49%

Én is azt mondom, hogy nem a mérték/mennyiség a fontos... Hanem a szükség, hogy igyon. Aki mindennap iszik, az bizony szükségét érzi, az orvosok pedig ezért titulálják Őket függőknek.

Amúgy, ha "bármit be lehet helyettesíteni", akkor mondjuk hogy havi 9000-100000 forintot elisznak a szülei, nagy különbség, de szerinted mindegy, hogy melyik.

Abból a szempontból valóban mindegy, hogy a gyereknek még nincs rendes cipője.

Jelenleg nem Nikeja nincs, hanem olyanná nincs ami nem lyukas, vagy nem szakadt!

Ebben az esetben bizony havi 500 forint is sok alkoholra...

2020. jún. 24. 16:35
 60/93 anonim ***** válasza:
72%

Oké, hiába veszekszünk itt, ismerjük a gyerek álláspontját és ennyi. Ez az egyik oldal. A szomszéd gyerek pl azért nem kap drága cipőket, mert abban megy ki a kertbe fàra mászni, abban ás, fest, ugrál a sárban és állítólag már a sokadikat tette tönkre. Ez egy másik nézőpont. Meg kéne kérdezni a szüleit miért van úgy ahogy, aztán lehetne véleményt mondani.

Ha meg valóban szarnak a gyerekre és simán alkeszok, akkor az a megoldás ami 100x le lett írva: diákmunka, mert semmi nem fog változni. Akkor sem, ha negyvenen szidjuk őket.

2020. jún. 24. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!