Minek kellettem a szüleimnek ha nem vesznek meg nekem semmit?
Amúgy a diákmunka az csak egy lehetőség.
A gyerekeknek az alapvető dolgokat nem abból kell megvásárolni, magának, hanem ezeket igenis a szülő KÖTELESSÉGE megvenni.
Pusztán jogilag is.
Aki pedig mindennap fogyaszt alkoholt, az orvosi definíció szerint alkoholista!
Igazából nem kötelességük megvenni semmit a legfontosabbakon kívül. Nekem se vett meg anyám mindent, nem is tudott volna szegény egyedül. Így elmentem diákként dolgozni, hogy legyenek jobb dolgaim. Ennyi.
Te is tedd ezt, mert úgyse győzöd meg őket kérdező. Ha ennyit isznak, valószínűleg függők és azokat nagyon nehéz (vagy inkább lehetetlen) jobb belátásra téríteni. Az meg, hogy jó iskolába íratott anyud... biztos jót akart neked, különben úgy lett volna vele, hogy jó neked a gettó is. Hidd el!
Annál mondjuk nincs lejjebb, ha valaki 300 forintos bort iszik, mondjuk azt sem tudom hogy ezt honnan szedted, mert a kérdező sehol sem írta...
Egyébként napi 300 forint az havi 9000 forint, ami igenis sok pénz egy olyan családban, ahol a gyereknek ragasztott cipőben kell járnia.
Ismét csak nem tudom, hogy honnan szetted, hogy a kérdezőnek pont 25,000 forintos Nike kell.
Bár a mai világban 25,000 egy cipőért abszolút nem sok, azért ha nagyon kell, 15,000 forintért is lehet már olyat venni ami 10-12 hónapig is jó, ha vigyáznak rá.
Lehet, hogy a kérdező ilyennel is beérné...
Igényes ember pedig nem iszik 6000 forint/palacknál olcsóbb bort, ez alatt csak nagyon alja kategória van.
Kérdező téged pedig ki kell, hogy ábrándítcsalak, aki mindennap visz be a szervezetébe alkoholt, az alkoholista.
Az alkoholizmus definíciója nem az, hogy néha lerészegedik az érintett .
Nem azt mondom egyébként, hogy ne ihatnának a szülők a megkeresett pénzükből ha akarnak, de mérlegelni kéne, hogy mi mennyire fontos.
A pia meg sem közelíti azt, hogy a gyereknek legyen normális cipője, vagy akár azt hogy komfortosan érezhessék magát a suliban... Csak az alkoholistáknál.
Én is azt mondom, hogy nem a mérték/mennyiség a fontos... Hanem a szükség, hogy igyon. Aki mindennap iszik, az bizony szükségét érzi, az orvosok pedig ezért titulálják Őket függőknek.
Amúgy, ha "bármit be lehet helyettesíteni", akkor mondjuk hogy havi 9000-100000 forintot elisznak a szülei, nagy különbség, de szerinted mindegy, hogy melyik.
Abból a szempontból valóban mindegy, hogy a gyereknek még nincs rendes cipője.
Jelenleg nem Nikeja nincs, hanem olyanná nincs ami nem lyukas, vagy nem szakadt!
Ebben az esetben bizony havi 500 forint is sok alkoholra...
Oké, hiába veszekszünk itt, ismerjük a gyerek álláspontját és ennyi. Ez az egyik oldal. A szomszéd gyerek pl azért nem kap drága cipőket, mert abban megy ki a kertbe fàra mászni, abban ás, fest, ugrál a sárban és állítólag már a sokadikat tette tönkre. Ez egy másik nézőpont. Meg kéne kérdezni a szüleit miért van úgy ahogy, aztán lehetne véleményt mondani.
Ha meg valóban szarnak a gyerekre és simán alkeszok, akkor az a megoldás ami 100x le lett írva: diákmunka, mert semmi nem fog változni. Akkor sem, ha negyvenen szidjuk őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!