Minek kellettem a szüleimnek ha nem vesznek meg nekem semmit?
Lehet, hogy "becsúsztál", nem pedig kellettél.
Vélhetően egyszerű emberek, az ösztön hajtotta őket.
Jöhet a lepontozás, de ha gyereket vállalok, akkor nem csinálok ügyet egy 10-20 ezer forintos cipőből, meg egy normális, 3-4 százezres gépből, ami szolgál évekig és a tanulmányaihoz kell.
Menj dolgozni, ha annyira kell pénz. A szüleidnek nem kötelességük a legdrágább gépet és cipőt megvenni. Adnak ételt, hordasz ruhát, van rajtad cipő (és használtan is lehet venni jókat). Az, hogy média tagozatos vagy... nem ők választották, hanem te. Kaptál egy gépet, ennyire futotta, örülj, hogy van. Pláne most, hogy kinek van meg az állása, kinek nincs.
Esetleg azt csináld meg, hogy mész diákmunkázni, és legalább a felét, de inkább többet megkeresel a jobb gépre, a maradékot pedig kipótolják neked, de az nem lehet elvárás senkinél, hogy a legjobbat, mert média tagozatos vagy.
18/l
Azért itt egy fontos dolog kimaradt. Milyen az anyagi háttered? Mi van, ha nem futja MacBookra, mint sok más embernek? Vagy csak egy olcsóbb cipôre? Mi van, ha ez a max amit meg tudnak engedni?
Testvéred vajon van-e? Hány gyerekre kell azt a pénzt beosztani? Nagyon sok infót nem írtál le, ebbôl hogyan szűrjünk le bármit is?
Akik azt mondják menj dolgozni most nyáron, ezekkel a kommentekkel mi baj? Sokkal jobb érzés lesz sajátot venni, mint megkapni.
Én megértelek kérdező!
Én 4 általánosba jártam és 2 gimibe mire végeztem...
Szegényebb és gazdagabb környékre is.
A legszegényebb iskolákban is mindenkinek a legújabb telefonja volt, de ott még agresszívabban tiportak a földbe, amiért nekem nem.
A 10-12 éves gyerekek is már MINDEN iskolának az öltözőjében mutogatják a 40-80 ezer forintos cipőket, és nagyon komolyan lealáznak és kiközösítenek, ha neked nincs.
Én gyermek pszichiátrián is voltam annó... Ott főleg intézeti gyerekek voltak, bár volt pár gazdag is.
Pontosan ugyanúgy viselkedtek.
Amúgy a sznobizmus nem egy jó dolog, de gyerekként, vagy fiatalként egy bizonyos szintig teljesen egészséges.
Ha ilyen anyagi dolgok miatt mindig kiközősítenek, az nem lesz jó hatással a pszichés fejlődésére.
Amiért engem napi szinten nagyon komolyan megaláztak az anyagi helyzetén miatt, 10-18 éves korom között szinte állandóan, bár legálisan de csak a 3 P-t hajszolom, holott ésszel felérem hogy semmi értelme, nem az a legfontosabb az életben, sőt...
De sajnos lelkileg megragadtam ezen a szinten és tele vagyok komplexusokkal...
De mindennap úgy alszom el, hogy a minél nevesebb külföldi egyetemeken (MSc) és a millió dolláros villákon jár az eszem.
Pár éve mikor középiskolás voltam ugyanúgy nekem is csak akkor vettek cipőt, amikor már nagyon kellett, az is a legolcsóbb kellett, hogy legyen, a ruháim turis ruhák voltak, vagy unokatestvérem volt ruhái. Szendvicset sem vehettem nagyon büfében, mert drága volt. Nekünk egyszerűen nem volt pénzünk, és ott kellett spórolni ahol tudtunk. És a környéken lévő legjobb iskolába jártam, és az osztályomban se voltak nagyon nincstelenek.
Ez volt, ezt kellett szeretni.
Szüleid meg a laptoppal kapcsolatban meg csak nem tudják, hogy mi kell neked, és valószínű akartak venni gépet, és a boltba is szétnéztek, csak az eladó meg azt gondolom, hogy mikor mondták, hogy a gyereknek lenne, akkor odaadta nekik azt.
Menj el valami nyári melót végezni, utána meg a harverapró oldalán nézz használtan valami jó macbookot. Ha pár éves is, de akkor is még jók, és töredék áron meg tudod venni ott őket.
#17. vagyok. Még annyi, hogy budapesti BSc szakon sem jobb a helyzet sokkal, felnőttként.
A Wagon R+-al, vagy biciklivel jársz, ugyanúgy lealáznak, csak már törvényes keretek között maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!