Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem vagy a fiam mellé...

A férjem vagy a fiam mellé álljak?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy nagykorú 19 éves fia, neki amikor megszületett a férjem és anyósom nyittak számlát, ami ő kivett ugye nagykorú már. oda adta az anyának, nem is ez a baj, hanem , hogy a 15 éves fiunk ezt megtudta, hogy ő a nagy semmire milliókat kapott, most nem szól a férjemhez, én szeretem a férjem de ezt a számlát soha nem pártoltam, mondván ez különbség tétel lesz, de anyósom csak azt hajtotta, hogy nem, a fiam azt akarja mellé álljak a férjem pedig azt várja el neki adjak igazat, teljesen jó tinédzser a fiunk, nagy balhéi nincsenek, de ez miatt kifordult magából, és féltem , ti mint tennétek?
2020. máj. 15. 15:11
 81/95 anonim ***** válasza:
11%
Vagy nem. Honnan tudod hogy mi lesz? Amúgy meg miért kellene elköltözni? Azt a fel másrészt meg is lehet ám venni a gyerektol. Ez esetben nekik ott a ház, a gyereknek meg a kp.
2020. máj. 16. 12:10
 82/95 anonim ***** válasza:
66%

Nos igen, az hogy jogilag mit lehet, ráiratással, örökléssel, kivásárlással, az egy szép színes kép.

És ahol a szándék meg is van, ott nem is feltétlen jelent nehézséget.

Másrészt, mi is lett volna ennél egyszerűbb?

Ja igen, egyenlően és igazságosan félretenni a két gyereknek.

De ez nem ment persze, ne hazudjunk már, hogy ha a jóval egyszerűbb út nem volt járható, akkor majd most pikk pakk rendezve lesz egy ilyen csavarral, mert nem lesz.

Leginkább mert amíg a szülők nem látják be a saját felelősségüket, és nem fogják, mert könyebb takarózni mindennel, nem is lesz valódi szándék.

Nálunk megtörtént a családban, hogy a mama azt mondta hogy persze az unokára iratta, aztán ha komolyan felmerült akkor ment a terelés, hogy még nem, de tervezi, meg ezt akarja.

Ez 20 éven át, közben a család széthullott, mama meg nem iratott semmit sehová, mert majd úgyis az unokáé lesz, matekozta ő, de közben a fiát is azzal tartotta sakkban, kié lesz a ház..

Ez tipikusan az idén nem vettem semmit a szülinapodra, de majd jövőre kétszer akkorát kapsz tipikus esete.

Nem azzal van baj, hogy nem lehetne kisakkozni, hogy a kicsi is jól járjon vagy hasonlóan jól esetleg jobban.

A probléma azzal van ami ezt a helyzetet megteremtette, és ezt a helyzetet ugyanez a probléma nem is fogja megoldani. A lehetőség meg csak lehetőség, abból vagy lesz valami vagy nem.

2020. máj. 16. 12:29
 83/95 anonim ***** válasza:
78%

Te milyen anya vagy, ha ezek után azon gondolkodsz, kinek adj igazat?

Anyaként egyenlően kellene osztani mindent. Tudod mikor engedném, hogy anyós azt mondja, nem tehetem meg, hogy nem adom oda a pénzt... Jesszus, gyerekek vagytok.. És ezek vállalnak gyereket.

2020. máj. 19. 09:55
 84/95 anonim ***** válasza:
82%
Kedves 7.es,bár lehet ezt már nem olvasod, de azt a kérdést én írtam🙂
2020. máj. 19. 13:33
 85/95 anonim ***** válasza:
88%

A fiadnak van igaza.

3 gyerekem van. Nem tudunk sokat félretenni, de azt a keveset mindegyik között elosztjuk. Lehet, hogy nem sok lesz, de mindegyiknek segítünk elindulni.

2020. máj. 19. 14:16
 86/95 anonim ***** válasza:
94%
Ha most nem állsz a fiad oldalára, elveszíted te is. Mondjuk én a helyedben azt mondtam volna, hogy neki is van, ő is kap 18 évesen, és mint az állat tettem volna rá félre ha már eddig nem sikerült. Talán ez még most sem késő. Ha nem állsz ki a fiadért, ne legyél meglepődve ha elmegy egyetemre és többet felétek se néz. Sőt, én a helyében egyébként x év múlva nem pelenkáznám se apámat se nagyanyámat, van neki kedvenc gyerek/unoka, majd megoldja :)
2020. máj. 19. 15:00
 87/95 anonim ***** válasza:
82%
Te vagy a családban a rossz nő, aki miatt a férjed nem az első feleségével él, a pénz meg a fájdalomdíj az elhagyás miatt. Valószínűleg így gondolják. Emiatt ne is várd, hogy a tőled született gyereket valaha szeretni fogják.
2020. máj. 19. 16:03
 88/95 anonim ***** válasza:
7%
Rongyos másfél milla romba dönt egy családot??!! A kisebbik akkor kezdjen ugrálni ha annyi idős lesz ő is, még akkor is lehet halasztásról tárgyalni de még mindenképpen korai a hiszti. És most mit csinál? Éhségsztrájkol mindent visszautasít ruhától a táborig vagy azért ad hoc újraéleszti a diplomáciai kapcsolatot? a kölök se tudja hány kiló
2020. máj. 19. 16:32
 89/95 anonim ***** válasza:
78%

88!

Hol irt összeget? Nem látom sehol, csak a kérdésben, ott sem konkrét összeg szerepel, hanem annyi, hogy"milliókat" kapott a masik gyerek

2020. máj. 19. 16:52
 90/95 anonim ***** válasza:
21%
A fiatalabb sráccal beszélgetve arra kéne súlyozni, hogy a bátyja nem kapott semmit, minden az anyjáé lett (nekem senki se mondja, hogy nem kizsarolta belőle, nincs az a fiatal, aki eldobja magától az életkezdő pénzét, ha nem "elveszik" tőle). Szóval hogy a bátyjának NINCS egy forintja sem, az apja által gyűjtött nem az övé lett. Így talán nem fáj majd neki annyira.
2020. máj. 19. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!