Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem vagy a fiam mellé...

A férjem vagy a fiam mellé álljak?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy nagykorú 19 éves fia, neki amikor megszületett a férjem és anyósom nyittak számlát, ami ő kivett ugye nagykorú már. oda adta az anyának, nem is ez a baj, hanem , hogy a 15 éves fiunk ezt megtudta, hogy ő a nagy semmire milliókat kapott, most nem szól a férjemhez, én szeretem a férjem de ezt a számlát soha nem pártoltam, mondván ez különbség tétel lesz, de anyósom csak azt hajtotta, hogy nem, a fiam azt akarja mellé álljak a férjem pedig azt várja el neki adjak igazat, teljesen jó tinédzser a fiunk, nagy balhéi nincsenek, de ez miatt kifordult magából, és féltem , ti mint tennétek?
2020. máj. 15. 15:11
 41/95 anonim ***** válasza:
84%
Az orokseg nem relevans ebben az ertelemben, nem ide tartozik. Es hol van az meg, szerencsere? Bizzunk benne, hogy messze. Itt az a lenyeg, hogy a kisebbik fiu mit erez az ugy kapcsan. Az eljaras ugy a bankszamlanyitas, mint a nagyanyja reszerol. Ra nezve a hatranyos megkulonboztetesre peldak ezek. Mintha o masodrendu lenne, nem annyira fontos.
2020. máj. 15. 17:59
 42/95 A kérdező kommentje:
Ezt az öröklési dolgot magyarázza anyósom is, én nem értem ez miért ok.
2020. máj. 15. 18:02
 43/95 anonim ***** válasza:
88%

Az öröklés úgysem ide tartozik, addig még sok víz lefolyik a Dunán, és különben is pont itt, ezen az oldalon olvastam, hogy ha nincs kapcsolattartás két rokon között, akkor az is előfordulhat, hogy nem is tud a halálesetről. Tehát a kérdező férjének idősebb gyereke lehet, hogy nem is fog tudni arról, ha egyszer eltávozik az apja. Ha egyszer senki sem értesíti őt. Akkor az örökséget sem fogja megkapni. Még be is linkelte valaki ezen az oldalon, hogy valóban nem keresik ilyenkor az örökösöket, ha nem diktálja be a kérdező fia, hogy van egy másik örökös is, a féltestvére, akkor nem fogja senki sem keresni, és így simán ki lehet túrni. Ami jó testvéri viszony esetén nem szép dolog ugyebár, ez elég enyhe kifejezés is, de itt semmiféle viszony nem lesz a két féltestvér között, ez szinte borítékolható, se pedig a nagyobb gyerek és az apja között.

Arról már nem is beszélve, hogy az sem kizárt, hogy a ház ára elmegy egy nyugdíjasotthoni "belépőre" vagy netán ápolásra, senki sem tudhatja nem fog-e rászorulni később. Tehát lehet, hogy nem is lesz semmiféle örökség.

2020. máj. 15. 18:08
 44/95 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy kisebbik fiu tobbet fog orokolni az apja utan? De amint irtak, a nagyobbik az anyja utan is fog. Nezz utana szerintem az oroklesnek, nehany eve valtoztattak a torvenyen. De hiaba orokles, nem az szamit ebben az esetben, hanem amit irtam mar. A nagyanyja a penzre gondol, az osszegre, amit ossze tud haracsolni a nagyobbiknak a kisebbik gyerek figyelembe vetele nelkul, es itt ez a lenyeg. A modszer!
2020. máj. 15. 18:11
 45/95 anonim ***** válasza:
7%

40!

És? Közé nincs annak a gyereknek az anyájának az egészhez.

2020. máj. 15. 18:14
 46/95 anonim ***** válasza:
3%
Ok. Akkor fikázzuk meg egy kicsit apucit meg a nagymamát. Attól jobb lesz? Nem.
2020. máj. 15. 18:16
 47/95 anonim ***** válasza:
87%
Az orokles olyan, mint a kutya vacsoraja. Ha leesik jo, ha nem, akkor ez van. Ez igy nem erv, nehogy megkajald. Es ha mar orokles, azert jobb ma egy facan, mint holnap egy tuzok... szoval aranyosan joval tobbet kellene kapnia kompenzaciokent a kisebbiknek, mert sokkal kesobb jut a penzehez. Felteve, hogy ez egyaltalan szoba kerulne.
2020. máj. 15. 18:17
 48/95 anonim ***** válasza:
13%
46. Szerinted mi a megoldas?
2020. máj. 15. 18:19
 49/95 anonim ***** válasza:
98%
Mondjuk ezen nem 15 év után kéne gondolkodni. Anno kellett volna a kozos gyereknek is szamlat nyitni.
2020. máj. 15. 18:20
 50/95 anonim ***** válasza:
61%
48. Valoban! De a nagyobbik gyereknek a szamlara gyujtott penze szerintem nem orokseg, nincs koze hozza. A kisebbik fiu azzal lett megroviditve, hogy neki nem nyitottak bankszamlat.
2020. máj. 15. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!