Most mit tegyek? Én ezt nem bírom idegekkel. Óriási a baj.
A szüleim iszonyatosan felidegesítettek így a késő délután volt egy elég komoly vitánk és hát eléggé ideges lettem és felmentem és kur.va nagy erővel nyitottam ki az ajtót.
Amivel nem lett volna még baj ha nem lenne egy Street workoutos tesóm kézállásos gyakorlat közben (közös szobánk van).
Ahogy kinyitottam az ajtót nagyon szerencsétlenül esett és így állt a karja _|
De sajnos emellett a sarkát bevágta az ágy szélébe így csak sántikálni tud.
Erre mindenki nekem esett őt bevitték én nem mentem velük mert nem akartam hallgatni a papolásukat és igazából azóta bent vannak és nem tudok semmit.
Nem akartam neki ezt okozni nem is tudtam ,hogy mit csinál egyébként jó testvérek voltunk de nagyon félek ,hogy ezután utálni fog egy életre.
Nem akartam neki ezt csak szimplán ideges voltam a szüleim miatt és ennyi.
Nem gondoltam ,hogy ez lesz belőle.
A szüleimmel azon vesztünk össze ,hogy sokat játszom a gépen és ugye most eleve tanulás miatt is kell a gép ugye és azt mondták akkor ha így folytatom akkor csak arra adják oda a gépet ameddig óra van.
Ezt most nagyon röviden fogalmaztam meg és szépen bővebben nem akarok belemenni.
de van Budapesti is, érettségi utáni 2 éves képzés és még munkát is adnak néha utána:
Te még mindig nem értesz egy dolgot: a családod nem azért van, hogy a kedved szerint használd őket, amíg neked jól esik. Mert te most pont ezt csinálod. Csinálod, ami neked tetszik, a többit meg oldja meg valaki.
Kitaláltad, hogy te még másfél évet otthon ülsz érettségi után, valaki tartson el. Adjon enni, fizesse a villanyszámlát, stb. Te cserébe nagyvonalúan kiteszed a szennyeset a kosárba. Nem semmi.
Nem azzal van a baj, hogy eltartanak 20 éves korodig, hanem azzal, ahogy az egészhez hozzáállsz. De te ezt úgysem fogod megérteni, mert csak hajtod ugyanazt, hogy neked ez de jó. Azt nem érted meg, hogy a szüleidnek meg nem jó, mert nem csicskák.
Azt meg hiába hajtogatod, hogy a profik egész nap a gép előtt ülnek. Tudom, hogy vannak ilyenek, de ők azért ülnek ott, mert (ahogy te is mondtad) marha jól megélnek belőle. Te nem ez a kategória vagy, hanem hobbiból nyomogatod, és töltöd vele az idődet. Amivel - és ezt már leírtam korábban is - nem is lenne gond, ha nem ilyen megszállottan csinálnád, és mindenki másra tennél körülötted.
Hadd ne dícsérjünk már meg, mert de jól tudsz lógni a haverokkal.
Arról már nem is írtál többet, hogy mi lett a tesóddal, csak hajtogatod, hogy így a játék, úgy a játék. De tényleg nem vagy függő, kicsit sem.
Kicsit se vagy számítógép függő, de azért 17 oldalon keresztül ez a téma, és olyan szerencsétlenül véded azt a szánalmas kis nulla életedet, mint a drága Hitler Berlint az utolsó napokban. Nem érzed magad szánalmasnak? Miattad sérült meg a saját tesód, de neked fontosabb az "e-sport", amit hobbiként említesz meg. Tévedésben vagy öregem, az "e-sport" meg a "hobbiból játszok" között k**va nagy különbség van, hiába használod rá az "e-sport" jelzőt, attól még ugyanúgy a saját időd b*szod el.
Én 20 éves vagyok, de eszembe nem jutott volna érettségi után még otthon mereszteni a fenekem, képzeld, végigtanultam a középiskolát és felvételiztem egyetemi képzésre. Igen, nekem is ki volt a fa**om érettségi végére az egész iskolával, de mivel nem igazán vagyok olyan fizikai kondícióban (vékony vagyok, hozzá enyhe gerincferdülés, azaz nekem egy megerőltetőbb fizikai munka 2x olyan fárasztóbb) hogy elmenjek gyárba robotolni napi 12 órában, így a tanulást választottam. 5 éves a képzésem, maradt még három évem, és lesz egy diplomám. Te szerintem még villanyszerelőnek is alkalmatlan lennél.. Ha így folytatod, valszeg az "energiaital a kézben, napi 12 óra a gyárban nettó 200-ért" típusú rabszolga leszel. Szedd össze magad, tanulj arra a k**va érettségire, ősszel emeltez valamelyik tárgyadból, aztán februárban jelentkezhetsz is valamelyik suliba, addig meg verheted otthon az "e-sportodat".
Itt a tesóm megmutattam neki a kérdést:
Na idefigyeljetek emberek jobban tennétek a ha leállítanátok magatokat mert a tesóm kicsit még sokat is elmondott erről de ezt most elnézem neki mert szegény tényleg nagyon aggódott miattam és elég nagy stresszben volt emiatt.
Kezdjük ott ,hogy még tény ,hogy haragszom rá és fáj még a kezem meg a sarkam de most igenis a védelmére fogok kelni.
Kezdjük a függőségnél: A világon mindenkinek van függősége és addig ez rendben is van amíg nem megy ez tanulás rovására (hallotátok mi akart lenni ahhoz képest pedig minden rendben is van) vagy élettönkretételbe.
Úgy állítjátok be mintha egy láncdohányos alkoholista lenne ami már tényleg egy erős függőség ehhez képest neki szüksége van 3-4 órára egy nap (nem 8-10 órára na az már erős függőség) ,hogy kikapcsolódjon(van ,hogy annyira se mert nincs annyi ideje mert sosem volt olyan , hogy éjjel 1-2-kor nyomta maximum akkor ha iskolai szünet volt)
A másik pedig a szüleinknek mindig beszámolunk arról amiről kell ha baj van és fogalmatok sincs arról ,hogy milyen kapcsolatunk van velük és hogyan állunk hozzájuk abból ,hogy itt mit ír.
Igen ez a terve, és akkor mivan?
Igen nem ritka ,hogy veszekszünk de utána többnyire megszoktuk beszélni.
A tesóm dührohamai?
Őszintén megmondom annyit tettünk egymásért (ez a 88 kg-os cipelésem csak egy a sok közül)
Hogyha nem vagy képes elnézni ezt egy embernek ha látod rajta azt ,hogy mennyire szeretitek és meghalok egymásért akkor elfogadod a hibáival együtt.
Igen tény ,hogy még haragszom rá mert nem kis sérülést okozott nekem de annyi sok szép közös emlékünk van együtt már , hogy meg tudok neki bocsátani mert nem tudta ,hogy az ajtónál vagyok én is hibáztam ebbe.
Attól ,hogy ajtót csapkod még nem kellene egy embernek így megsérülni ez egy rendkívüli eset volt.
És ti úgy állítjátok be mintha a szerencsétlen tesóm ha tudta volna ,hogy ott vagyok az ajtóban akkor is ugyanúgy csapkodta volna az ajtót.
Jobb lenne ha egy picit visszavennétek és nem támadnátok minden hülyeséggel
a tesód értelmesebb és kultúráltabb. Valószínüleg ő nem csapkodta volna az ajtót a válasza alapján...
és betegen odarángattad a géphez ezért a hülyeségért, amikor így is ki van?! önző vagy nem is kicsit >:(
kedves kérdező tesója: jó testvér vagy amiért véded, csakhogy ezzel pont ártasz neki (nekem is van tesóm, ő is ilyen volt, helyre is tettem és így nem cseszte el az életét).
Most csak megerősíted a hülyeségét és lehet ezzel a jövőjét cseszed el és így nem tanul a balesetedből semmit. Tisztelem a testvéred iránti szereteted , de a szeretetnek is van határa és egy ekkora baleset (még ha véletlen is) szerintem egy elég erős határ kéne, hogy legyen.
Jobbulást kívánok.
Nézd ami a tesómat illeti itt nem egy egy alkalomról volt szó ,hogy megfosztják a játékról hanem konkrétan arról ,hogy akkor játszhat újra amikor vége lesz a járványnak (vagy legalábbis amikor újra lehet majd iskolába járni).
Ne haragudj te ezt teljesen higgadtan tudomásul vennéd ,hogy én lehet hónapokig nem fogok tudni játszani úgy ,hogy előtte évekig ment ez a rendszer és szerettem csinálni de most van ez a járvány így ha összeadom a tanórákat meg a játékot akkor az 6-8 óra ezért én nem fogok játszani , hogy a gép előtt töltött időm maradjon a 3-4 óra?
És akkor ezért eltiltanak már a géptől ,hogy csak a tanórái legyenek?
Be vagyunk zárva emberek mit tudunk csinálni?
Ha ennyi a szabadidő akkor igenis úgy foglaljuk el magunkat ahogy szeretnénk.
Ha valakinek a gépezés esik jól akkor hadd csinálja ha nem megy semminek se a rovására (márpedig nem megy).
Ugyan már... Ez akkor volt a tesó, amikor én az vagyok. Ugyanazt leírtad megint, amit eddig hajtogattál. Nézd, én meg idehívtam a pápát, aki ezt írja neked: hallgass, fiam az okosabbakra meg a szüleidre.
Na, remélem, most akkor komolyan veszed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!